Reflektioner efter IK Oskarshamn

En match med ett resultat som inte alls speglade matchen, men samtidigt ett resultat som drabbar lag i Löven sits. Här kommer fler reflektioner.

När det är som det är så måste man gripa efter de halmstrån till lycka som finns. Igår kväll dels att Rögle raderade vårt 18 år gamla rekord, men också dels att IK Oskarshamns #85 Anton Karlsson bjöd på klassikern att åka in på uppvärmningen med skridskoskydden på! Tyvärr missade jag detta då jag sekunden innan IKO kom ut till uppvärmningen insåg att pojkens hörselkåpor glömts i bilen och redan där borde jag kanske ha anat. Millimeterna kommer inte att vara på vår sida denna kväll.

Annars började ju dagen bra då jag för andra gången fick guldscannern på Coop Ersboda, ni vet den som ger 10 % rabatt på hela köpet? Nu inser jag att et bara var ett knep för att hålla mig nöjdare från start.

När vi kom till hallen i bil så insåg jag och sambon en sak. Tänk om alla hockeyspelare visade samma respekt för motståndet som vi just då gjorde. På parkeringen stod domartrion i sedvanlig ordning och spelade gris med fotboll. Vi hade lätt kunnat köra över dom, Michelin på Adidas bara rakt av, men markerade bara lätt genom att parkera precis där de höll på att spela så de fick hitta en nya yta att värma upp på. Äga ytan utan att köra över.

Nå väl, innan match fick vi i vanlig ordning se dessa härliga knattar och frågan är om inte Max Bergmark (son till kvalhjälten Johan Bergmark), som bjudit på ett par split som knatte under säsongen, inspirerat till mod utöver det vanliga? Denna kväll fick vi se två sköna snubbar som när de presenterades gled fram med ett knä i isen lirandes luftgitarr på klubborna! Fränt, killar!

Matchen då? ja, alla ni som sett den vet ju att den inte på något plan går till historien som den mest sevärda och till och från så var det intetsägande att tiden bara gick och gick. Så här i efter hand så är det en helt ok match vi genom för och är det klart bättre laget, men tyvärr så hittar vi ju återigen nya sätt att förlora en match. En suverän indian, ett självmål och ett pojklagsmisstag som gav ett mål i tom kasse där vi har total kontroll över pucken. Samtidigt får jag knappast en professorstitel genom att säga att det är målen som räknas och när försvarsspelet för en gångs skull såg rätt stabilt ut (utöver misstagen då), så var det offensiven som kanske inte var vad det brukar. Visst, vi surrade på bra ganska ofta i IKO:s zon, men när lägena kommer så tar ett lag ur slag och utan självförtroende sig gärna lite för mycket tid att komma till skott. Det är inget konstigt alls. Det man har i ryggraden har inte fungerat denna säsong och då vill man givetvis prova något annat. Man säker ett annat läge och börjar tänka och det är en hockeyspelares värsta synd. Att börja tänka. Då förlorar du bråkdelen av en sekund i lägena och då hinner motståndaren dit med en klubba eller ett ben/fot. Att ta sig ur det tänket är det svåra och det är det som är Björklöven dilemma nu. Att våga göra det enkla enkelt.

När jag under matchen tänkte på allt detta, så lyckades eminente musikkillen Jonas ”Jonk” Nilsson ta mig ur det där. Om det var medvetet eller bara grym känsla vet jag inte, men han slängde på Ebba Gröns ”Det måste vara radion” 19:31 in i den andra perioden. Då svävade man iväg i tankar om att man aldrig hann se Ebba, när man såg Imperiets sista konsert och annat sånt viktigt.

Green Devils må ha varit fåtalig denna kväll, men de var bra. Höll igång hela matchen. Cred!

Tyvärr fick vi inte ihop det denna kväll även om det kändes nära. Precis som jag sa ovan så när vi väl fick bra kontroll över försvarsspelet så var det lite grus i offensiven. kan bara se det som ett steg i rätt riktning. Kvällens bäste i våra ögon, Kim Karlsson som också blev vår ende målskytt.

Kim lämnar sitt pris som Lövens första (och ende) målskytt mot Oskarshamn.

Sen måste man förstås ge cred till junioren Emil Norberg som helt respektlöst härjade runt som om detta var hans vardag. Är nog dags att precis som Joakim Högberg sa i intervjun med VK efter matchen -Han ska vara här uppe om han fortsätter så där bra! Sen är det en rätt skön inledning som, vem det nu är på VK som intervjuar säger, -Yes, då har vi hittat igen Joakim Högberg, som om Lövenspelarna efter förlust sprider ut sig i arenan i en form av kurragömma för media.

Härligt att se en coach som matchar. Efter powerbreaket i tredje så körde kan på fyra offensiva backar (Fredriksson och Pavel bänkades), efter timeouten satte han in fyra forwards och en back. Nu bar detta inte frukt, men ni kan lita på att Fagervall kommer att agera för vinster framöver.Han var för övrigt allt annat än nöjd efter slutsignalen och försökte först knäcka taktiktavlan över knät utan att lyckas och sparkade sen den bortre öppna båsdörren åt fel håll så att den svingade tillbaka mot honom. Nä inte mycket gick lövens väg denna kväll.

Sen har Joakim Fagervall en sak helt rätt på presskonferensen. -Vi måste börja ta poäng! Och det har han klockers helt rätt i. Det finns faktiskt inget lag i svensk hockeyhistoria, eller utrikiskt för den delen heller, har hittills tagit ikapp ett tvåpoängsunderläge till seger utan att efteråt ha tagit några poäng.

Avslutar det det som får en att se att livet är skört och att man verkligen ska ta vara på det, vårda det ömt och vara när sina kära. Under matchen uppmärksammande man insamlingen till cancerfonden som Olov Johansson och Tobias Sandström startat efter att Lövenbrodern Henrik Rydeberg i veckan gick ut med att han åter drabbats av cancer och att han denna gång sorgligt nog inte kommer att vinna. Man hade på alla LED-skärmar numret till cancerfonden och det fick nog upp ögonen för många. man har på mindre än två dygn samlat in närmare 45 000 kr! Ni kan givetvis fortfarande hjälpa till att samla in, antingen genom SMS på numret på bilden nedan eller gå in HÄR. Man hade försökt få Ryde till matchen, men han är tyvärr för svag för att orka. #kämparyde #fuckcancer

Hur är det med era tankar efter matchen? Bra eller anus? Skriv en kommentar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: