Reflektioner efter IK Oskarshamn

Tre tappade ledningar, men styrka att komma igen och en Schilken som kan vara ett minne blott? Här kommer fler reflektioner.

Inledde med att köpa ett par gamla matchtröjor till matchtröjans dags ära. Sen blev det fotografering med sonen iförd dessa matchtröjor tillsammans med Emmerdahl och Hetta i hopp om att ta hem förstapriset som är en hotellövernattning. Passade på att kolla statusen på grabbarna och Emmerdahl skulle till handkirurgen för kontroll på måndag, medan Hetta var mer orolig. När skulle han våga trycka på för fullt nästa gång efter ett par bakslag i sin ljumske?

Sonen förresten. Var stennöjd när min 16 månaders guldklimp somnade antingen just innan nedsläpp eller en bit in i första perioden under de inledande 4 hemmamatcherna. De senaste 4 hemmamatcherna har han varit vaken hela matchen och verkligen följt med, med stor lust och glädje. Facit? 1 poäng som sovande. 11 poäng och 4 segrar som vaken. I går ropade han faktiskt både ”Heja!” och ”Jobba!” för första gången!

Träffade gamla hjälten Lars Briell i supportershopen när jag köpte matchtröjorna och sa till honom att hans tröja minsann inte fanns att köpa, men att OM den fanns skulle den vara betydligt dyrare än 100-300 kr som tröjorna kostade i går, för hur många spelare i Sverige kan stoltsera med ett hattrick mot Skellefteå? Då såg han mäkta stolt ut när han mumlade. -Det har du kanske rätt i. Då har man ju gjort något bra, och skrattade gott.

Här har ni Briells hattrick!

Kanske lika bra att förklara vad jag menar med att Schilken kan vara ett minne blott? Jo, fick höra i den andra pausen att det kan, läs KAN, vara så att Pierre Schilken har dömt sin sista match i T3 Center. Ta det hela med en nypa salt, men fick indikationer att det kan vara så.

Matchen då? Vi fick det viktiga förstamålet där Stefan Öhman till slut fick in pucken i en köttig situation framför mål. Bra jobb av Boström och Murphy framför kassen. Sen ska man vara ärlig att säga att jag inte förstår varför han dömer bort IKO.s ledningsmål tidigare i perioden? Det är ju Lucas Ekeståhl-Jonsson som trycker in Deschamps i en något felplacerad Adam Werner. Hade jag varit IKO:are har jag varit skogstokig, men det är ju så här med Schilken. Lite som en julfest med jobbet där man byter presenter. Man vet aldrig vad som dyker upp..

ikomal

Jobbig känsla sen när Oskarshamn kunde kvittera så sent som 19:09 i powerplay (målskytt exlövet Manuel Ågren) där man lyckas lura ut våra gubbar så att Pavel blir ensam med två spelare framför mål, men än så mycket viktigare att vi ändå fick sista ordet i den första perioden via 2-1 målet och på så sätt inte ge dom den psykologiska effekten av sitt mål. Vårt 2-1 var ju också rätt grant efter att Lucas Ekeståhl-Jonsson och Axel Ottosson väggat sig fram efter vänsterkanten och där LEJ till slut kunde sätta pucken. Skolboksexempel 1 A i väggpass.

Senast vi hade 19 skott på mål i en första period hemma i T3 Center var i den 27 omgången ifjol mot Västerås.

2-2 målet var väl tråkig historia, där Marcus Jonsson valde helt fel beslut i anfallszon och på kontringen kunde IKO kvittera via mål av fjärdegubben som Messy eller Hage normalt skulle haft, ett mål som Messy också tog på sig i VK:s intervju efter matchen. Han var också övertydlig i sin dom över sig själv när han först sköt bort pucken från målet, sen smällde igen den bortre båsdörren hårdare än hårt. Den bortre båsdörren skulle sen visa sig vara matchens stabilaste pjäs som när matchen var slut fått utstå Messys frustration,också Tobias Hages (3-4 gånger!) dito, för att sen även klara av Lucas Sandström försök att få aggressioner ur kroppen.

20161028_210341

Niklas Lidström i form av en båsdörr? Foto:Lövenbloggaren

Härligare då ur Lövensynvinkel då att vi återigen, för tredje gången kunde ta ledningen, detta efter att Christian Bull fått sätta sin första kasse. Tror dock knappast att IKO:s målvakt Victor Ragnewall sover gott efter det ingripandet. Backhandskottet ser ut att gå över, men Ragnewall väljer att plocka pucken, men tappar med den mellan sina ben och sen i ett försök att blockera pucken med benskydden stöter pucken i mål.Märkligt mål, men skönt med ett sk. skitmål som lövare. Inte helt vanligt med ”gratismål”.

Som vanligt är man benägen att säga så var Axel Ottosson framme och tog han om Bulls förstamål-puck och med sedvanligt arbete för Matrialar-Kent.

20161028_234609

3-3 målet kom oroväckande tidigt i den tredje perioden, men här fick vi se ett agerande av Löven vi inte sett tidigare i år. Man tog kommandot direkt. man föll inte ihop, utan visade att det här var vår match. 4-3 av Jacob Andersson där vi återigen har bar trafik framför mål, den här gången Axel Ottosson. Efter det målet pratade Jesper Jäger länge med Lucas Ekeståhl-Jonsson i båset och avslutade med ett antal klappar på axeln. Oklart om det hade med assisten till målet att göra.

Även om det efter kvällens fjärde ledningsmål osade katt ett flertal gånger kring Adam Werner som kom ut stort några gånger och hade ramen med sig vid fler tillfällen så höll vi ut och Marcus Messy Jonsson fick avsluta målskyttet via 5-3 i tom kasse.

Tror nog vi fick uppleva säsongens bästa stämning efter Jackes 4-3 mål. hela hallen var med och GD kändes lite pånyttfödd.

Nä, skön seger och extra skönt att den innebar att vi gick om Modo i tabellen.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

7 thoughts on “Reflektioner efter IK Oskarshamn

 • 29 oktober, 2016 kl. 09:34
  Permalänk

  Axel Ottosson har saknats, otroligt bra.

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 11:10
  Permalänk

  Skönt med seger även om det satt långt inne. Det jag saknar mest i spelet är väl för många dåliga första pass samt att Löven nästan aldrig har spelare framför mål. Varken i 5 mot fem och absolut inte i PP, även om Ottosson gjorde ett bra jobb igår vid Jakkes mål men det måste bli oftare. Tycker att väldigt många spelare lyft sig otroligt mycket sista månaden, Pavel är bara ett exempel spelar med stort självförtroende och gör saker på isen som man inte trodde han klarade för bara några veckor sedan. Tycker dock att han gärna kan ta skott oftare tycker mig se att han har en helt okej bössa. Men den som egentligen imponerar mest på mig är Stefan Öhman otroligt att karln är 40 år !!
  Intressant det där du skriver om Schilken, skulle inte sakna honom även om jag tycker han är mindre dålig i år än tidigare men fortfarande är det ju tombola då han dömer. Skulle vara intressant om ni kan hinta lite varifrån er info om att han inte ska döma i T3 mer kommer, om det är från trovärdigt håll eller bara någon som tror sig veta.
  Tack för ett bra jobb med bloggen !

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 11:24
  Permalänk

  Jo tack för en bra blogg i med och motgång.
  I och med segern gick vi om modo i tabellen..känns väldigt bra;)

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 11:42
  Permalänk

  Mycket skönt med en vinst även om det inte funkade helt enligt planerna idag.
  Instämmer med föregående kommentar!
  Er blogg är grym,utan er skulle det bli svårt att följa laget i mitt hjärta då jag bor i Stockholm.
  Har aldrig bott i Umeå men det gröngula laget charmade mig som liten på dom få minuterna man fick se på sportnytt eller i sportspegeln.

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 13:51
  Permalänk

  Instämmer med Enskedelövare! Är en Göteborgare numera bosatt i Huddinge och Lövare sedan början av -80 talet. Minns när jag åkte till Centralstationen och försökte få tag i en VK – tidning efter viktiga matcher för att få lite koll. Viss skillnad idag tack vare teknik och Er! Tack!

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 14:01
  Permalänk

  Tycker egentligen inte Schilken håller direkt sämre klass än någon annan domare i den här serien. Det är lite tombola både hemma och borta med olika domare. Tyvärr så är nog klassen ganska låg överlag men sedan har vi ju Schilkens extremt korkade uttalande på sin Twitter eller blogg som diskvalificerar honom för tid och evighet! Men det är väl så att man får de domare man förtjänar! Vi spelar i allsvenskan för att vi inte är bättre än så och de domare som dömer allsvenskan gör det för att de inte är bättre än så!

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 16:33
  Permalänk

  Bra blogg. Hälsningar från Mellösa i södra Sverige!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: