Reflektioner efter IK Oskarshamn

Jag twittrade en livetabell vid 2-0 och började slipa på frågor till segerintervjuerna med tre minuter kvar för att spara tid. Så var det med de jinxarna. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Allt var upplagt med en trevlig intervju med Pär Edblom, skulle fråga hur han ser på sitt nya smeknamn ”SnajPär”, om hans mål i fem raka matcher, om publiken m.m. Skulle även tagit en liten pratstund med Thörnberg för att bygga på den förra segerintervjun, men efter förluster är jag så påverkad och irriterad att jag blir en dålig intervjuare. Kanske något jag får jobba på, som att spelarna får jobba på att ta skott i powerplay exempelvis. Idag hade vi på den sju sista minuterna i PP fyra skott på mål, så sluta snacka om tryck i PP. Säg i stället bra puckinnehav. Bra tryck är många skott som skapar kaos. Inget annat.

Annars noterade jag efter uppvärmningen att Nicklas Johansson var betydligt mer lättövertalad än Lucas Sandström då Cameron Burton ville vara sist av isen, något Nicke har patent på i T3 Center.

Trodde Oliver Lindgren skulle få debutera i hockeyallsvenskan, men man valde att dubblera på hans plats i fjärdelinan denna kväll.

Den första perioden var tuff, tight och jämn utan större målchanser och det var först i den andra perioden det blev fart på målskyttet. Jesper Thörnberg satte första kassen efter ett snabbt skott från backplats av Stefan Öhman (såg ni backar?) och Jeppe högg på returen. Skönt att vi börjar vinna ytor framför motståndarkassen.

Bara 1:18 efter det målet föll nästa. Kelsey Tessier gjorde mål för andra matchen i rad då han i fritt läge hittade luckan mellan Erik Källgrens ben. Läcker assist från Brock Trotter som vara styrde pucken vidare till Tess.

Då kändes allt så skönt. Tabellen såg fin ut, jag twittrade livetabellen med vår åttonde plats och vips satt 2-1 bakom Kevin Lindskoug. Ett mål som vi borde kunnat undvikit om Felix Maegaard-Scheel vridit lite på huvudet och inte bara fokuserat på ”sin” back, när vi nu tappade folk bakom mål och i vänster sarghörn.

felix

Felix borde tittat och åkt i grön riktning, men tittar i blå riktning. Se highlights HÄR. Sen är det bara märkligt hur vi kan vara 4 mot 2 i det här läget och Pontus Widerström kan ändå bli fri.

Sen får vi då chansen i powerplay i hela fem minuter efter att Oscar Engsund fått matchstraff efter en ”checkning to the head” och det hela gick så fort att jag själv inte hann se situationen. Se den HÄR. Känns dock väldigt hård dömt och det är svårt att se vart Engslund blir skadad, men att knocka sig själv och få matchstraff kan inte vara speciellt vanligt. Jesper Thörnberg blödde en del från näsan, men återkom i spel ganska omgående.

Hur powerplayet gick kan ni nog utläsa av mina ord ovan. Tre skott på mål under ett fem minuters powerplay är förstås så långt under strecket för godkänt man kan komma och det är bara att inse. Vi är inte bättre än så här i powerplay. Till råga på allt så låter vi en ensam Cameron Burt ensam mot fyra löv kvittera när utvisningen precis blivit avklarat. Vårt agerande där är så mjuk att man skulle kunna gör en skön fleecetröja till ett behövande barn. Inte SHL-klass att inte spela klart situationen där Rasmus Bengtsson.

Sen har vi en rackarns tur att IKO inte tog ledningen just innan powerbreaket då Arsi Piispanen prickade stolpen med helt öppen kasse. Bättre sikte hade SnajPär Edblom när han i en vass kontring iscensatt att Gustav Grundström som med en snabb och stenhård passning hittade Victor Ekeståhl-Jonsson som lirade vidare till Edblom som bombade in 3-2 med ett distinkt direktskott!

Där var vi nog många som smått började ta ut segern, men efter att Stefan Andersson tabbat sig bakom eget mål så IKO fick till en press kunde man till slut sätta dit 3-3, i sviterna av det boxplay vi något onödigt drog på oss i slutet.

I förlängningen fick vi möjligheten att avgöra i ett powerplay, men vi mäktade med endast ett (!) skott i spel 4 mot 3 och som jag skrev ovan, det är så långt under strecket för godkänt man kan komma. Samtidigt kan vi kanske inte kräva mer om vi tittar hur man ibland matchar laget. I den andra PP-uppställningen körde man med Stefan Andersson och Alex Hutchings som är de som ska komma till skott. Inget konstigt där. Sen har man Lucas Sandström som ska ta jobbet framför mål. helt i linje med vad som är logiskt. Vem blev då killen som ska leverera puckarna till #57 och #90? Jo, Felix Maegaard-Scheel. Felix?? Då är det inte konstigt det inte blir något skott på mål. Han är en skitvarv som gör det jobbet förtjänstfullt, men att belöna det jobbet med ett helt annat är ju jättemärkligt. Varför satt Stefan Öhman och gnagde knopp i det läget? Eller ska vi köra med Hutchings i en defensiv roll nästa match. Kevin på topp?

Tyvärr fortsatte den märkliga coachningen i straffläggningen. Tessier satte en grymt fin straff och han var het i kväll. Pär Edblom var också het, men missade. Sen kom vi till den avgörande läget och då slänger vi in… Stefan Andersson? Visst högerskytt, men inte speciellt lyckat vare sig denna kväll eller någon av de senaste matcherna. Ganska väntat att han skulle bränna grovt, tyvärr. Sen är tyvärr Kevin alldeles för liten i år på straffar. han ser nästan ointresserad ut. Nu har han släppt in 12 av 21 straffar denna säsong. Han släpper alltså in 57 % av straffarna denna säsong. Ifjol var den siffran 16 %. Kanske dags att våga sig på ett målvaktsbyte? Ett byte skulle kunna innebära att motståndare som kanske planerat hur de tänker lägga en straff på honom kommer av sig om en annan okänd målvakt kommer in? Tror benhårt på att Kevins skada påverkar honom, men vi har satt oss i en situation där vi måste använda honom. jag tror inte någonstans att Olli inte är matchredo. jag tror man inte tyckeer att han duger. Det är mina ord, men man har inte en matchoredo målvakt som backup. No way!

Till något helt annat. Har ni sett Umeå Energis nya reklamfilm som visas på jumbotronen? Klart ni har, men nu hittade jag den på tuben. Gillar den stenhårt.

Fick förresten idag bevisat att det som står på dörren i reklamfilmen stämmer. Skellefteå finns inte! När folk postar inlägg på facebook från Skellefteå Kraft Arena så anges ”Umeå” som ort, så nu var äntligen det bevisat.

Avsluta med tankar kring publiksiffran på 4 912. Ja, möjligen godkänt med tanke på vädret, men samtidigt kan man ju fundera över planeringen? Här trodde man nog på förhand att vi skulle ligga i toppen, för i ärligaste namn så hade vår säsong kunnat varit slut vid det här laget och hur många hade kommit då? Sen en krock med Melodifestivalen och inte på en löningshelg? Nu missade man minst 50 000 kr i intäkter för är det gratis ska det banne mig vara lapp på luckan.

Vad är dina reflektioner efter denna tunga och i mina ögon onödiga förlust? Skriv en kommentar…

Megazone

7 thoughts on “Reflektioner efter IK Oskarshamn

 • 7 februari, 2016 kl. 09:15
  Permalänk

  Less less less less less

  Svar
  • 7 februari, 2016 kl. 09:57
   Permalänk

   Han fick väl ändå matchstraff för att han hoppade in tacklingen och det tar i Thörna huvud. Det ska inte generera i ett mindre straff för att han själv gjorde illa sig.
   Kommer nog att bli avstängd några matcher till med.
   Kan då inte se hur oik spelaren gör illa sig?
   Tur att det inte gick allt för illa med thörna.

   Svar
   • 7 februari, 2016 kl. 11:52
    Permalänk

    Jo, fast grejen är ju att han inte hoppade. Skenorna lämnar aldrig isen, så tacklingen är hårt men tar inte i huvudet. Titta noga och stoppa bilden just i tacklingsögonblicket. Jag tycker personligen att det knappt är två minuter.

    Svar
 • 7 februari, 2016 kl. 14:38
  Permalänk

  Kevin Lindskoug… Han är inte bra just nu. Verkar vara så jävla enkel att göra straffmål på.

  Svar
  • 7 februari, 2016 kl. 16:24
   Permalänk

   Hahaha jäkla rättstavning! 🙂 ska ju vara slitvarg

   Svar
 • 7 februari, 2016 kl. 19:26
  Permalänk

  De är alldeles för många spelare i årets lag som INTE jobbar färdigt situationer ( Alex ) typ vid 2 – 2 målet bl.a.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: