Reflektioner efter IK Oskarshamn

Och nu ska det alltså komma en massa reflektioner från mig där jag ska beskriva vad som hände och vad vi borde gjort i stället, men vad hjälper det?

Kan inte de som är på isen lösa det eller de som är i båset så hjälper det föga att vi bakom tangentborden tycker till. Vad hjälper det att att jag skriver att Rasmus Edström agerande menlöst och duttigt vid 1-0, att Pär Edblom stirrade puck som en pojklagsspelare och glömmer sin kille vid 2-0, att vi efter att ha lyckats reducera snackar till oss ett 3 mot 5 läge genom Kim Karlsson så att pucken sitter i mål ynka 24 sekunder senare och sen att Felix Maegaard-Scheel dräller med pucken som siste man i PP så vi får 4-1 i baken?

Om vi tittar på statistiken för de två första perioderna:


IMG_4490

 

IMG_4491

Tommy Jonsson säger sig ha en grundfilosofi där vi ska spela en hockey med hög fart. Det är då inget jag ser något av. Man säger sig också ha gjort stora förändringar i taktiken under säsongen. Har inte sett någon förbättring. Om man hårdrar det så tycker jag att allt som han säger i denna del av den intervju vi gjorde med honom för 10 dagar sedan så gör vi precis tvärt om. Statsen ovanför kan se bra ut, men sanningen är ju att motståndarna, i detta fall Oskarshamn, låte ross valsa runt i offensiv zon för de vet att vi inte har kraft att ta oss in på kassen. De vet att lägena kommer att komma, att misstagen kommer att göras och så blev det också. De behöver inte förta sig för att vinna den här matchen. Måste citera en kompis som under matchen skrev ungefär så här:

Våra killar är som grannen bakom gardinen i fönstret i huset mittemot. Hen är jävligt nyfiken vad som är på gång,men vågar inte gå dit och ta reda på vad som egentligen händer

Tänkte ni på att när vi plockat Kevin så hade vi under stor den av spelet 6 mot 5 tre spelare på blå och en på mål. Kan väl ändå inte ha varit det Tommy ritade på tavlan under den allt för sent tagna time outen? Den borde kommit vid 2-0 eller 3-1. Nå väl, antingen är Tommy taktiskt inkompetent eller spelarna blinda.

Någon skrev på twitter att får vi bara ordning på dom här små misstagen som blir väldigt dyrbara så kommer det ordna sig. Det trodde jag också på under många omgångar, men det gör jag inte längre. Det har sett ut så här i mer eller mindre samtliga 31 omgångar. Det är bara 21 omgångar kvar.

Vet att det blev oerhört mycket negativt, men vi fans är jävligt besvikna just nu och det är säkert spelarna också. Er svåraste motståndare är inte TAIF, AIK eller IK Oskarshamn. Det är ni själva. Det är bara ni som kan lösa det här! Jag kommer inte svika laget, men nu fan får det bli bättring. Var glad att man inte infört prestaionsbaserad lön. Då hade löven med lätthet varit Sveriges rikaste klubb. Bra så. Nu jävlar ska Tingsryd få äta upp det här!!!

9 thoughts on “Reflektioner efter IK Oskarshamn

 • 13 december, 2015 kl. 09:18
  Permalänk

  Haha! bra, ärligt skrivit….
  2 feta tummar ner på TJ om han inte har 4 ess i rockärmen nu de sista 21 omgångarna….

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 09:50
  Permalänk

  Får trösta mig med min tradera klubba och tänka på att det var bättre förr….
  Kaffet i lövenmuggen har torkat. Lövenölglaset är odiskat….halsduken har vissnat. Nu finns bara tomten kvar o hoppas på med resultatklappar. Finns tomten?

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 10:17
  Permalänk

  Trodde faktiskt att det skulle vända efter Karlskoga, det var mycket som tydde på det. Såg inte denna match och är glad för det. Nu har jag tyvärr helt tappat hoppet. Undrar om Dalle överhuvudtaget kan sova, det uppehåll som nu kommer kommer att vara enormt avgörande.
  Han har inte råd att göra fler misstag. Agera måste han frågan är om han vet hur.
  Låg faktiskt vaken själv och funderade, har aldrig hänt förut.

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 11:03
  Permalänk

  Äh. . Snart börjar J-VM.
  Så kanske man får känna sig glad igen.
  Vissa pekar på tränarna, vissa pekar på någon enstaka spelare, minst skit tycker jag den sportsliga ansvarige har fått.
  Dalle har smått panik just nu, vad ska han göra när hans produkt faljerat speciellt backsidan som är otroligt svag.
  Han har redan skickat Palme för att firgöra pengar. HOPPAS han redan har en ersättare klar. För Hetta lär inte göra skillnad. Möjligen han kan ta sheels plats.
  Kanske Dalle ska ta och frigöra lite Cash i edblom också. Mmm vet inte..Men vi har för många spelare som inte kommit upp i nivå.
  Avsaknaden av spelare som vågar skymma målvakt är total.. en Mårs med lite speed vore att föredra.
  Helst 2 defensiva monster skulle behövas för att få struktur i defensiven. ..
  Var fan ska vi få se pengarna ifrån ?
  Värvningar och utlånade spelare är ett klart bevis på Dalles misslyckande.
  Jag är redlös. Bara för att det vände efter jul ifjol är inget bevis på att detsamma händer i år. Är ruggigt naivt att tro det, tyvärr ser jag inte ens en tendens att så skulle vara fallet..
  Oerhört besviken men ändå kommer man bänka sig framför tvn/ i T3 center (en bit att åka) nästa match och nästa och nästa… väntar på vändningen denna säsong, eller nästa eller nästa eller nästa.
  För vi ger aldrig UPP!

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 11:53
  Permalänk

  Ja känns uppgivet.
  Man orkar inte snart bry sig.
  Problemet är att ljuset finns inte i tunneln som jag ser det.
  Förstår att det är svårt att skeppa jonsson med kontrakti 2år.
  Men va fan ..kostnad för uteblivna intäckter av publik o annat känns ännu dyrare!!??
  Björklöven=handlingsförlamat

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 12:34
  Permalänk

  Palmebjörk har fått lida för TJ, Banwell har fått sparken. Är det inte dags att TJ får lida snart? Som alla vet går det inte byta ut hela laget, byt då ut han som bestämmer hur laget ska spela, det TJ har åstadkommit under hans 31 matcher som bas är inte mer än skrattretande. Kan faktiskt inte komma ihåg en enda match den här säsongen man har känt att laget gjort en riktigt bra match. Om pitepalten till sportchef har någon som helt kompetens så bör TJ få sparken, sen kan han ge sig själv sparken också för den delen.

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 12:40
  Permalänk

  Enda chansen för Tommy Dalle nu är att värva en klassback och en toppforward
  Kommer inte att vända med det lag vi har nu!!!
  Finns inget grundspel eller nån spelide’
  Vad göra annars??Byta grundspel??
  Är ju lite sent för det eller???

  Vi blev ju totalt lurade av Oskarshamn igår
  Dom vill ju sticka på kontringar och köra sitt styrspel
  Och Tommy fick ta på sig dumstruten.Han borde ha vetat det
  Det är ju därför Oskarshamn är ett topplag!!!!

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 14:30
  Permalänk

  Fy fan vad dåligt jag mår av att höra namnet Tommy Jonsson, till råga på allt har jag en kollega med samma namn som man ska höra om stup i kvarten.
  Förstår inte vad problemet är?? Han får ingen ordning på laget helt enkelt, så det känns rätt givet med en förändring men vi väntar tills vi redan åkt ut istället…. Jävla stolpskott du är Dalle! Har du inte bättre koll än så här?
  Förut var det Kiruna maffian och nu flintskalle maffian, Åkerblom, Dalle och den otroligt framgångsrike Mr Tj.
  Vill bara spy över den skit vi tvingas beskåda.

  Svar
 • 13 december, 2015 kl. 16:38
  Permalänk

  Försvaret är ju ett jävla skämt!! HUR JÄÄÄÄVLA SVÅRT ÄR DET ATT HÅLLA SIN EGEN SPELARE!? Hade gjort det bättre själv även fast jag aldrig lirat på proffsnivå. Men om man börjar tänka på det hur många frilägen får löven gentemot hur många dom släpper!?!?! Vi släpper ju minst 3 frilägen varenda match! Varenda match!!!! Grymt less och jag kommer då definitivt inte gå på nå fler matcher

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: