Reflektioner efter IF Sundsvall Hockey

Vi slog alltså tabelljumbon för fjärde gången den här säsongen i en rätt avslagen tillställning och få kunde nog tänka på hockey en dag som denna. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Emil Wikström fick göra sitt första mål i Björklöventröjan. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

När man under dagen nås av uppgiften att målvaktstränaren Magnus ”Manko” Andersson avlidit kommer förstås hockeyn så mycket i andra hand som det bara är möjligt.

Ni som undrar varför man inte hade någon ceremoni före matchen så hade familjen avböjt till detta vilket är fullt förståeligt.

Matchen då? Ja, Björklöven var ju fullständigt överlägset i den första perioden. Gjorde 1-0 och 2-0 innan första powerbreak. 1-0 genom SHL-lånet Daniel Håkansson som satte sitt första mål. Rasmus Bengtsson var snabb att plocka åt sig pucken, men det märkte inte rutinerade Nicklas Johansson som sen gjorde allt för att få tag i en puck…tills en linjedomare sa att den redan var hämtat. Lite komiskt. Synd att Håkansson sen utgick skadad i den tredje perioden. Lite märkligt att Fredrik Hetta då inte fick istid utan att man valde att dubbla med andra forwards.

2-0 gjorde Kelsey Tessier efter en läcker bakomryggenpass från isens kung Brock Trotter.

Sundsvall tror jag hade sitt första skott på mål efter 15.03 och det var då Victor Hertzberg satte 2-1. Andreas Ollikainen ska då ha varit 0% så långt. Måste vara något av ett rekord om det stämmer. Läcker assist av exlövet Skogsmulle Svedberg. Hans liv måste ju förresten vara helt underbart. En så långt slutspel har nog ingen haft. Har ju haft slutspelsskägg sedan Adam var länsman. Inte illa, men visst är det oroande hur ofta vi släpper till frilägen. Blev ju ett till bara minuten senare och hur många var det inte mot AIK?

Sköt att vi kunde replikera bara 19 sekunder senare genom ett läckert mål signerat Stefan Öhman som snyggt vände bort sin back som sen med en backhand satte pucken till 3-1. Bra jobb på kassen av Jesper Thörnberg i det läget.

Den andra perioden tror jag vi bara glömmer. Vi gick ned i Sundsvalls lustempo och då är vi inte bättre. Bra så.

I den tredje perioden gasade vi på lite mer och Emil Wikström kunde likt Håkansson göra sitt första mål i Löventröjan. Lite kusligt att det skedde i samma sekund som Håkansson kastade in handduken.

Sundsvall lyckades reducera ytterligare en gång och den ende som var glad så förutom då Sundsvallsspelarna var sambon som hade 5-2 på löventipset. Hur tror ni hon lät när Nicklas Johansson bombade in just 5-2 pucken bara 25 sekunder efter Sundsvalls mål? Vi hade räknat med att de skulle plocka sin målvakt och på så sätt få det femte målet, men så långt hann vi inte. Får väl säga grattis till 4 poäng då, Sweetangel. 🙂

Tänkte ni förresten på Trotter denna kväll? Han känns ibland som när man spelar NHL på TV-spel och skapar sig själv med värde 99 i allt. man dominerar som man spelar mot småbarn och precis så känns det ibland när Trotter leker ute på isen. Inget jättetempo, men total kontroll på allt och alla.

Sen skulle förstås Kalle Ekelund ha satt sexan efter en ny underbar assist från Brock Trotter, men det är som förgjort för Kalle den här säsongen. Vi säger redan nu att han inte kommer att göra något mål, så kanske det hjälper. Trotters reaktion efter avblåsningen var ett enormt skratt och sen skakade han på huvudet som ungefär som att det råder en förbannelse över Kalle.

Kul för Andreas Ollikainen som fick ta sin första seger i Björklöventröjan. Tyvärr fick vi lite hjälp från andra lag. Förvisso förlorade till slut IK Pantern, men då Timrå IK i mina ögon oväntat slog AIK så lär de knipa åttondeplatsen. De har för lätt schema för att vi ska nå ikapp.

Det var gripande att se tränare Tommy Jonsson krama om alla i båset efter matchen och sen gå förbi oss med tårar i ögonen. Än värre blev det när Magnus Anderssons yngste son dök upp i båset och bröt ihop när han mötte sportchef Daniel Johansson som fick trösta honom en lång stund.

Vi tog tre poäng för Magnus Andersson. Och du, Manko? Ge inte upp hockeyn däruppe. Hört att Pelle Lindberg vill modernisera sin spelstil. Vila i frid!

Megazone

 

3 thoughts on “Reflektioner efter IF Sundsvall Hockey

 • 23 februari, 2016 kl. 07:49
  Permalänk

  Håller med om Trotter!
  Vilken klasspelare!
  Finns det någon chans att vi får behålla honom tror ni?
  Allt beror förstås vilken tränare vi får/eller har kvar och inte minst ekonomin.
  Jag vill gärna se att han får ännu mer istid.
  Om jag vore coach skulle han få spela hur mycket som han ville i princip.
  En sådan spelare växer med istid.

  Vila i frid Manko!

  Svar
 • 23 februari, 2016 kl. 09:25
  Permalänk

  Trotter går nog in i en förstakedja i SHL och ska därför också spela där. Han är för bra för HA så vi får helt enkelt hoppas att vi hittar en annan klasspelare till nästa säsong.

  Tack Brott Trocker för allt du bidragit med i år. Hade vi haft ett lite mer vinnande lag hade han förmodligen spelat upp oss i SHL.

  Vila i frid, Manko!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: