Reflektioner efter hjälteinsatsen mot Tingsryd

Man kan kanske tycka att det är för mycket att kalla det hjälteinsats, men oj så grymt viktig denna seger var. Kanske just den segern som vänder allt och ger oss hopp om en framtid för Björklöven. Här kommer fler reflektioner.

Vi inledde inte alls bra. Tingsryd fick valsa runt i vår zon väldigt lätt, men v spelade upp oss och 1-0 till Tingsryd kändes lite onödigt och just en sån situation som Fagervall pratat om att vi inte ska försätta oss i. Jag tycker inte att vi spelar klart den situationen. Dels tycker jag inte att den pucken Lucas Ekeståhl-Jonsson lägger längs sarg är nödvändig. Han är oattackerad men lägger den och blir sen väldigt lätt bortplockad av den senare målskytten Filip Owesson. Nu tror jag han är säker på att antingen Jonas Emmerdahl eller Joakim Högberg ska kunna nå den pucken och även om han borde gjort det så måste LEJ har en backup om det inte går dvs ta sig in på mål och ha koll på sin kille. Slarvigt av både #16 och #91.

När vi sen kvitterade var Kim Karlsson påpassligt framme på en retur och skapade sig yta genom att skickligt sparka med sig pucken och slå in den liggande. Bra driv på kassen, något vi inte varit bortskämda med de senaste matcherna, bra tillbaka spela av Emil Norberg och bra av Emmerdahl att få igenom skottet. Sen fixade ju Kimpan resten.

Här trodde jag att vi skulle trycka på, men samtidigt förstår man att laget blir rätt om den poäng vi har i det läget och Tingsryd fick ju rada upp chanser direkt efter målet och hade vi inte haft en Linus Fernström på topp så hade vi inte fått chansen att ta segern. Han gav oss dock den och vi tog den och segern tar jag nog på mig helt och hållet…eller vi var väl ett par som låg bakom den. Började tidigt..

Sen spädde vi på med …

Och tur fick vi och ingen kan ta ifrån oss att Cody Murphys mål, för övrigt hans femte mål av Björklövens totalt nio mot Tingsryd i år, var välförtjänt. Den hade vi banne mig tjänat ihop med råge. En tänkt passning över centrallinjen som tog på Emil Forslunds skridsko och in i mål. Här skrek vi på en dropp till Hamill och var lite gramse när vi helt plötsligt såg pucken i mål.

Sen krigade vi på matchen ut och kan säga att jag inte kunde sitta ned den sista minuten. Känslan när slutsignalen gick och man skrek i kapp med målvaktstränare Marcus Ekmans vrål. HÖR HÄR.

Matchen som sådan var väl ingen höjdare, men en väldigt gedigen försvarsinsats igen av laget och en mycket inspirerande debut av backparet Mikko Pukka och Linus Högberg. Kan de leverera så här i sin första match tillsammans så är jag ganska trygg i framtiden. Pukka är väl ingen pucklirare direkt, men väldigt noggrann vad han gör med pucken. Högberg väldigt rörlig och smart och mogen i sitt spel. Övriga backar höjde sig också denna match och det bådar gott. Emil Norberg går från klarhet till klarhet och ville ju nästan ta en fight igår. Härligt kaxig och orädd. Marcus Jonsson och Mattias Granlund kungar i boxplay, Linus Fernström stod för en mycket gedigen insats i målet.

Nu gick vi om Västerås med en poäng och de har förvisso två matcher mer spelat, men de är mot BIK Karlskoga hemma ikväll och sen Modo borta. Inga givna poäng där inte. Nä, det här var en kväll som mycket väl kan ha varit vändningen. Ibland behövs inte mer, bara lite medstuds. På fredag väntar AIK hemma i T3 Center.

 

 

7 thoughts on “Reflektioner efter hjälteinsatsen mot Tingsryd

 • 2 februari, 2017 kl. 11:41
  Permalänk

  Äntligen en som ser att LEJ borde tagit bort Owesson i andraläget framför mål. Det stora felet ligger ju inte i fösen längs sargen även om det inte var bra. Det är just dessa detaljer att säkra i andraläget och jobba fullt ut som varit det stora problemet. Serien är för tät, jämn och fartfylld för att inte ta jobbet varje gång, ändra fram och fullt ut. Vet inte hur många gånger man kollar puck istället för att sköta sin zon. Bra analys!

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 11:55
  Permalänk

  VIK har Timrå borta på lördag, INTE MoDo 🙂 !

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 19:46
   Permalänk

   Jo, helt riktigt fast det är inte hängmatchen. Deras omgång 40 spelas den 13/2, som vi andra spelade 27-28/1.

   Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 13:39
  Permalänk

  Otroligt rolig och i högsta grad oväntad 3-poängare! Tänk om man agerat tidigare och förstärkt på backsidan redan för länge sedan…då hade det kanske varit chans på kval uppåt!?

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 19:46
   Permalänk

   Jo, ganska märkligt hur länge man hoppades på ett mirakel egentligen.

   Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 19:40
  Permalänk

  Pavel borde dock ha spelat istället för någon av Andersson bland 6 backar.

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 19:47
   Permalänk

   Håller med, men tror att Fagervall nog vill se mer fokus på hockeyn från Pavels sida än brandtal och hånflin. Tror han kommer få mer speltid med tiden.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: