Reflektioner efter HC Vita Hästen

Oj, vad assisterande tränare Marcus Åkerblom & Co lurade oss fans och att vi blinda gick på det. Mycket bra form och en bra trend? Jo, tjena. Ett kraftigt steg tillbaka som alltid efter en seger och återigen möter vi årstiden ”de tusen frågetecknas tid”. Här kommer fler reflektioner.

Visst kan vi säga att det var starkt att vi lyckades komma tillbaka till 3-3 och bärga en poäng och det var det minst, men jag kan inte nöja mig med det, inte i det läge vi är och hur matchen utvecklade sig. Vi gör en bra första period som vi gott kan leda. Hästens första mål är ett mål som vi släppt in så många gånger i år. Rasmus Edström får inte bli rundad så lätt. han påminner tyvärr om en mindre Atlantångare i vändningarna (se highlights 1.11) och sen måste Lucas Ekeståhl-Jonsson använda kropp när Erik Olsson bryter in på mål, men han gör som alla andra, stöter med klubban som man gör i ungdomshockey innan tacklingar är tillåtna.(Se highlights 1.06)

Sen kvitterade vi innan halva den första perioden var spelat och målskytt blev till slut William Quist där vi först trodde att Kim Karlsson var målskytt som levererade ett oväntat och snabbt skott efter returen på Stefan Anderssons skott.(Se highlights 0.33)

Sen missade Brock Trotter friläge och återigen förstår jag inte varför man ska försöka söka det femte hålet? Upp med puckarna! Kryssen är alltid lediga.(Se highlights 1.02)

Sen linkade William Quist av med en skada, men återkom i spel som tur är. Har vi snart tagit oss ur skadehelvetets hårda hand, så vill vi inte dit igen.

Sen kunde Vita Hästen ta ledningen och i spel med en man mer så är det svårt att försvara sig, men tycker återigen att vi är alldeles för mellanmjölk framför eget mål. Små nätta crosscheckingar är vad vi bjuder på istället för rejält backspel och då kan man styra in backskott. Fast man heter Wargh så äter man tydligen inte upp motståndare framför mål.

Sen ökade Hästen på till 3-1 genom Alexander Younan, jo just han vi haft klar vi två tillfällen de senaste månaderna. Läs mer om det HÄR. En offensiv back som följer med i rätt läge och som här gjorde 3-1. Ett mål som kommer till genom ett rejält felpass av oss i offensiv zon. (Se highlights 1.40). Tydligen ska han ha inlett första träningen med Hästen med att sätta en openice på Marcus Ericsson och dominerat totalt.

Inför den tredje perioden så hade Emil Wikström kommit in i spel som sjunde back han var och vi skulle bara se Rasmus Bengtsson i 17 sekunder, då han ådrog sig en skada som vi ännu inte vet vidden av.

Vi tar oss tillbaka i matchen via två PP-mål av Alex Hutchings och det är bra, dels att han gör målen då han är avlönad att just göra det, men också att vi får något mentalt bra att ta med oss. Tyvärr så är vårt powerplay inget att skryta om. Visst vi har statistiskt 33,33 % denna kväll, men i ärlighetens namn så är vårt PP bra i tio sekunder före varje av de två målen. Utöver detta är vårt PP uselt. Lågt pucktempo som det varit hela säsongen och bästa lösningen vore väl att varje spelare får varsin puck. De ska ju ändå bara kladda med den i leda innan näste man får chansen. Man pratar om att vilja öka pucktempot, men då krävs rörelse. Svårare än så är det inte.

22989851130_f0879c5908_b

Alex Hutchings, het som korvspad denna kväll. Foto:AXELLÖF

Man pratade inför matchen om ”En bra trend”, varför då ändra i kedjorna? Nä, börjar faktiskt lessna på allt substanslöst skitsnack. Vi är inte dumma. Vi är inte bättre än så här. Tabeller ljuger lika lite som kameran.

10 av de 19 återstående matcherna är på bortaplan. Finns det överhuvudtaget något som talar för att vi stiger i tabellen? Hoppet är det sista som överger ett lövenfan, men…?

Finns det då något hopp? Ja, det finns ju det. Senast vi tog poäng i mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen så gick vi upp i SHL.

One thought on “Reflektioner efter HC Vita Hästen

  • 27 december, 2015 kl. 13:14
    Permalänk

    Lucas Ekeståhl Jonsson spelade inte ens (se andra stycket mot slutet).

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: