Reflektioner efter HC Vita Hästen

Ja, den segern satt ju som bäver i fällan. Stabil PK, effektivt PP och en Kevin i högform. Vad mer kan man begära? Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Om vi börjar där med att bena ut statistiken i special teams. Vi hade egentligen ett märkligt powerplay i denna match. Ett i den första perioden där vi inte fick iväg ett enda skott på mål. Däremot satte vi 1-0 vid det andra tillfället i den andra perioden. Härligt prickskjutet av vår sniper nr 1 Alex Hutchings, men visst fick han väl mycket yta i slottet där? Bra vågad passning av Stefan Andersson i den höga press han får i det läget. Se direkt i dessa highlights. PP-läge tre då? Tror banne mig vi var mer tid i egen zon än i anfallszon. PP-läge fyra? Hur läckert mål som helst signerat Brock Trotter som med en briljant passning hittade Kelsey Tessier som var klinisk i direktskottet. Se 11 sek in i dessa highlights. PP-läge fem och sex gav ingen utdelning men en slutlig 33,33% utdelning är klart bra.

PK då? Ja, den var riktigt bra, även om statistiken säger något annat. 67,67 % är över en säsong rekorddåligt, men här är statistiken direkt missvisande. Vi stänger två boxplay på bästa sätt och i det tredje studsar pucken in via Stefan Anderssons ben med fem sekunder kvar av matchen. Dubbelt olyckligt för Stefan som hade ett gyllene läge att få pucken ur son med 12 sekunder kvar, men misslyckades. Synd för honom och främst, synd för Kevin Lindskoug som var väl värd att hålla nollan. Nu är det väl tur att målskillnad knappast kommer bli en parameter när tabellen summeras nästa söndag.

Annars fanns det väl inte mycket att reflektera under matchen? Mest kamp, men en stabil insats av de gröngula. Vi blev lite fega efter 1-0 i den andra perioden, men det kan vara fullt logiskt i det läge vi befinner oss i.

Gick igenom lite statistik efter matchen och vi har emellanåt gnällt över att visa klubbar inte sköter statistiken på rätt sätt eller ibland inte alls, men hur lyckades SHL-lånet Daniel Håkansson få ihop fler tekningar (11 st) på spelade 6:25 än Stefan Öhman (9 st) på spelade 19:52? Kanske PP spelar in där Tessier tekade när Öhman spelade. Hur som, Håkansson chefade i tekningarna med grymma 72,73 i tekningsprocent. Wow! Det jag för övrigt såg av honom från TV-soffan lovade gott. Det syns lång väg att han är en skolad hockeyspelare som tar alla rätta beslut. Vid ett tillfälle i den första perioden grötades det länge till vänster vid sargen en bit in i Vita Hästen zon. Rasmus Bengtsson som stod vid blå stötte ned vid ett par tillfällen för att hjälpa Gustav Grundström och Lucas Ekeståhl-Jonsson. Då klev Daniel direkt upp på Rasmus backplats. Så fort Rasmus tog ett par skär tillbaka, gick han in som tredjegubbe i mitten igen. Det hände ett par tre gånger för att pucken till slut hamnade i mittzon då han var först på pucken, lugnade ned såg att alla ville byta och höll i pucken som vilken rutinerat spelare som helst skulle gjort. Den här killen kommer lira i SHL om något/några år. Tro mig.

Mer då? ja, ni som vet vilken jinxmastar jag brukar vara. Kan man då jixna positivt eller kallas det bara koll eller fingerkuppe?

not jinx

Precis efter satte Tessier 2-0. Ni kan skicka fakturabeloppet via swish till bloggtelefonen. 😉

Spelarkritik då?
Johan Löf / AXELLÖF

Kevin Lindskoug var en av lövens bästa spelare mot Vita Hästen. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Ja, det syntes att uppehållet gjort Kevin gott. Han kändes nästan vara i fjolårsform, men frågan är om han pallar det kommande schemat, ett schema kan verkligen kan ifrågasätta? Vet satte det? Ett för oss hockeyallsvenska lag fullständigt menlöst landslagsuppehåll för att sen spela sex matcher på 12 dagar? Dumt är inte ens i närheten av vad jag känner inför det.

24777183431_fdc4cee43b_b

Brock Trotter hade riktigt roligt denna afton. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Brock Trotter var i mina ögon matchens klart mest lysande stjärna och då tänker jag inte bara på assisten till det matchavgörande målet eller det läckra han försökte med i den tredje perioden då han backade in i ett läge där han var väldigt nära att göra 3-o (se 46 sek in i dessa highlights), utan alla de små sakerna. Finurliga passningar, skarvningar eller där han bara tar det så lugnt men har total kontroll på både med- som motspelare. Han lirar SHL nästa säsong och kommer göra succé. Såg ni förresten att han hade nya skridskor? Nya CCM…

Rasmus Bengtsson var stabil matchen igenom, likaså Dennis Persson. Alex Hutchings kändes som vanligt pigg och över lag kändes laget mer desperat, precis om situationen förstås kräver. Jesper Thörnberg både tacklades och sköt på allt som rörde sig. Lucas Sandström krigade också förtjänstfullt, även om det blev väl övertydligt i slutet av den första perioden. Nä, många höjde sig och framförallt minimerade misstagen och då finns fortfarande en mikroskopisk chans att rädda säsongen.

En som överraskade på mig denna kväll var Tommy Warg. Denna kille som man aldrig riktigt vet var man har. SHL- och KHL-meriter till trots, har han ibland agerat som en 12-åring, men denna kväll vara han bra, som han brukar vara på vårkanten. Se skottäckningen 28 sek in i highlights och hans föredömliga fysiska spel 51 sek in i dessa highlights.

Sambon ställe förresten frågan på twitter om jag borde portas från T3 Center? Få kan väl matcha min streak med tre missade hemmatcher och nio poäng? Var i Stockholm när vi slog Vita Hästen med 3-0, var sjuk när vi slog Tingsryd med 4-2 och då igår kväll. Vad tycker ni? Var bussigt nu va? 😉

Megazone

2 thoughts on “Reflektioner efter HC Vita Hästen

 • 19 februari, 2016 kl. 09:55
  Permalänk

  Se resten av hemmamatcherna på tv är du snäll!!!

  Bra matchanalys.

  Svar
 • 19 februari, 2016 kl. 11:28
  Permalänk

  För ovanlighetens skull jublade jag över Hästens reducering med 5 sekunder kvar…det gav mig 4p i ”Löventipset” på min bästa rad istället för ”bara” en (1)…. 🙂 !! Så egoistisk var jag… 🙂 !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: