Reflektioner efter derbyt

Tanken var ju att det skulle bli lika roligt på isen som det blev på läktaren, men så blev det inte riktigt. Det roliga på isen tog ju faktiskt definitivt slut redan efter 8.06. Här kommer fler reflektioner.

Man borde ju haft detta scenario på känn, då dagen inleddes i ösregn. Regn i all ära , men när man har parkeringen 10 minuters promenad från jobbet är det än jobbigare. Inte bättre blev det när jag insåg att jag glömt pc/inpasseringskortet till jobbet hemma! Nåväl, efter jobb och klar för avfärd fick vi oväntat med oss tre medtrafikanter upp vilket blev en riktig trevlig bekantskap med många intressanta ämnen, både om och kring Löven. Tack för sällskapet alla ni tre!

Väl uppe insåg vi att parkeringsvakter lös med sin frånvaro(desto fler poliser och ordningsmän) och vi och alla andra kunde parkera precis hur man ville. Ja, inte alla. Man efterlyste ett fordon som tydligen parkerat fel och som ”Omgående måste flyttas!”. Hur var det ens möjligt?

Inne i hallen så erbjuds vi köpa 50/50 lotter men svarade med ryggraden ”-Nä, man måste tänka på vem man sponsrar!” Insåg sen att jag kunde snott dom på 16 000 spänn!

Riktigt bra tryck på publiken och kanske var den den som gjorde att Björklöven kom ut som blöta kattungar som inte torkade förrän Skellefteå svischat förbi med tre mål innan halva första perioden var spelad?

Vi benar ut målen:

1-0: Bra Skellefteåanfall som tar pucken djupt, sen upp för att gå djupt igen,men här är vikarierande center David Lindqvist helt vilsen. Målskytten Adam Pettersson är hans markering,men han lider lite av lövensyndromet, dvs att stirra puck. Gör du det mot bra motstånd blir du straffad och det hårt!

2-0: Vi kör en klassisk ritabild.
Den inringade är alltså målskytten Anton Öhman (jo, exlövet). Han har halva zonen själv och när skottet kommer väljer Niklas Pavel att ställa sig framför Adam Pettersson i stället för att äta upp honom eller i näst bästa fall slänga upp honom på Västra Stå. Nu skymmer båda två Werner och målet är ett faktum.

Notera dock Skellefteås positionering av spelare. Man hade allt som oftast tre spelare i triangel uppe vid blå. Här fick faktiskt inte Morgan Ellis en assist hur nu domarfyrpeln kunde missa den. Otroligt effektivt när forwards i liksom en loop varvar att båga ut över blå och komma in i zon igen. Få lag täcker upp den markeringen och är grymt effektiv.

3-0: Vi vill här vara kreativa, men ett ytterst svårt pass i Skellefteås zon får ödesdigra konsekvenser och fem sekunder senare är matchen över, knappt innan den ens börjat. Här kan man välja att se glaset som halvtomt eller halvfullt. I ett 0-2 läge så borde man kanske välja att spela lite safe och inte slå den ”kreativa” passningen, men samtidigt: Bättre att träna på träningsmatch än på ”riktig” match, eller hur? Återigen David Lindqvist som ”lite” syndabock, men jag håller honom fortfarande som lagets kreativaste spelare som måste få leka och testa fritt för att hitta känslan som kommer ge laget framgång. Vi kommer att ha nytta av detta. Tro mig.

Vi kan ta nästa mål när vi ändå analyserar highlights.

4-0: Inte mycket att säga om. Att ett SHL-lag lycka göra ett mål i powerplay kan vi köpa.

Vad tar vi med oss från denna matchen då? Ja, visst ville vi ha en kraftmätning där vi kompenserade vilja och derbykänslan mot skicklighet. Vi hade behövt lite tur, kanske en skitpuck som trillade in? Det blev inte så och en kritiker kan givetvis hitta likheter med matchen mot Timrå. Den matchen gällde något. Om än träningsmatch så ändå en titel och där vek vi ned oss betänkligt. Denna kväll ytterligare en träningsmatch, men ändå av kanske än viktigare dignitet. Resultat? Gick inte alls att känna igen från de matcher vi sett mot Luleå, Modo och Mora som inte alls stod för något. Drar jag för stora växlar? Förmodligen, men samtidigt? VI har en hel femma borta och det spelar in, framförallt mot SHL motstånd, men samtidigt? 11 dagar till seriepremiär och jag såg inga ledare på isen. 16-årige Filiph Åström stack ut lika lite/mycket som Alex ”+20 mål” Hutchings.

Måste också reflektera över Björklövens powerplay som man redan insett inte fungerar och man har också nött detta på träningar. Man har också med sig i bagaget att powerplay inte fungerade ifjol. Sen upptäcker jag att man börjat använda Mikko Pukka mitt i slottet i en form av sniperroll???(Borde det ha varit fyra frågettecken?) Är det redan på första blosset den idèn kommer fram eller är det senare på festen? Karln är älskvärd, barnkär och tagit klubben till sitt hjärta snabbare än någon kunnat ana, men ”SNAJPER” är han inte. Någon som i en kommetar kan ens försöka hitta en förklaring till tanke bakom detta? Shoot…

Och när det gäller powerplay. Hujedamig, men varför inte APA efter sheleftyous PP? Såg inte så svårt ut, men ganska effektivt.

Cody Murphy hade intagit en bra plats, men fick tyvärr inte se några Lövenmål.

Vi får trots allt ta med oss insatsen, försöka växa av den och genrepa riktigt bra mot Timrå på torsdag. Ett Timrå som förresten slog Leksand igår med 4-1. Wow!

Fansen var för övrigt jäkligt bra! Stod kvar länge efter matchen.

Vad tar jag då med mig hem från denna match? Kort och gott, tack för att jag blev inbjuden till Sveriges största släktträff!

Jo, förresten. Såg ni att de hade sydda ”HATA LÖVEN” halsdukar? Trodde mediahypen, musikvideon och brandtal på FB var nog, men fan vad de där överraskar en, gång på gång.

Jo, träffade Ottosson som meddelade att han är åter till seriepremiären. Således inte mot Timrå i genrepet.

Klart slut!

3 thoughts on “Reflektioner efter derbyt

 • 9 september, 2017 kl. 08:58
  Permalänk

  Halsdukar och texten häromdagen är bara pinsamma bevis på komplex. Men musikvideon har ju klass och är inte pinsam. Måste erkänna även om det tar emot att den är en häftig utmaning!! Borde skapa revanchlusta i fighten mellan supportrar,jämfört med den andra skiten.
  Vad kan green devils hitta på nu utan att bli pinsamma, så det studsar tillbaks på oss Lövare…. ??ML

  Svar
 • 9 september, 2017 kl. 11:59
  Permalänk

  Märkte direkt vid start att att spelarna från björkarnas stad var totalt under isen istället för tvärtom.Virrigt var bara förnamnet. Hur var det med peptalk före matchen?

  Svar
 • 9 september, 2017 kl. 21:23
  Permalänk

  Klasskillnad hur man försvarar framför eget mål oxå. Vi blev uppätna när vi skulle skymma alt styra. Nollchans där medans Svartgula fick göra som de ville hos oss. Där har många mycket att jobba på.
  Kim som vanligt alldeles för puckkär o Linkan gav dem fler bra målchanser än han skapade till egna laget.
  Men en del ljusglimtar fanns ju. Nicke J var riktigt bra, hoppas det fortsätter. Fjunisarna gjorde det väldigt bra trots motstånd. Backman grymma kroppstacklingar o Werner var kanon om man får säga det efter en 0-4 förlust
  Nej, ser ingen topplacering i år heller men jag hoppas innerligt jag har fel.
  Vilket jag oftast har ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: