Reflektioner efter derbyt

Hockeyn i sig lider av avsaknaden av publik, men inget förändras så mycket utan publik som ett klassiskt hett derby. Matchen i går var en riktigt bra hockeymatch mellan två hårt kämpande lag, men hade kunnat varit mellan precis vilka lag som helst. Utan publik kan inte ett derby riktigt tända till. Det är tyvärr nya tider.

Visst, det fanns tre spelare som verkligen försökte och det var Alexander Hellström, Daniel Rahimi och kanske främst Carl Grundström. Den sistnämnde höll ju på att köra genom sargen i en tackling vid sin tredje utvisning.

Annars var den rakt av bara en ynnest att vi blev erbjuden en pressplats tillsammans med Aftonbladet, VK, Norran och Hockeysverige.se. Tänk bara att få se hockey i A3 Arena igen. Det var ju några till som fick det, men tyvärr satt de på sittplats på övre etage ovanför oss så det blev omöjligt att kunna ta en bild på dessa hjältar som sjöng ramsor matchen igenom. Att spelarna uppskattade det hörde ni säkert i de intervjuer vi gjorde efter matchen.

Noterade på uppvärmningen att Elliot Ekefjärd är så stor att han fick Daniel Rahimi att se ut som mellanmjölk.

Om det värmde gött när man åter fick höra Fredric Anderssons sångröst på jumbotronen? Jo då.

Den eminente musikkillen Jonk körde introt till Refused ”Rather be dead” inför första nedsläpp. Grymt! Håll i.. hela sässen!

Det finns alltid en spänning inför säsongerna och hur ens lag designar sina matchtröjor. Behåller exempelvis löven sin design från ifjol? Nja. Man undra ju när man till och med kör med helvitt hemma, bara ett försäsongsställ. Då kan en förändring vara på gång. Allt går att förändra och förädla, men INTE DOMARTRÖJAN! DEN SKA VARA RANDIG MED PRECIS LIKA BREDA VITA SOM SVARTA RÄNDER!

Matchen då? Ja, precis som Daniel Rahimi var inne på inledde gästerna klart bäst och min känsla var precis som hans att det kan ha handlat om respekt, för likt matchen mot Luleå växte man eftersom. Det gulsvarta laget svarade också för matchen första mål då en av matchen bästa aktörer Filip Broberg elegant förpassade pucken in i lövenkassen.

Björklöven skulle dock snabbt kvittera. Bara 55 sekunder efter Marklunds ledningsmål hade A-lagsdebuterande Carl Grundström också gjort sitt första mål i Björklövens A-lag och vilket mål sen. Som taget ur skolbok 1 A. Kalle Johansson vände föredömligt bort en SAIK-spelare i eget bortre sarghörn, en snabbt helikoptermacka till Olle Liss på mittlinjen som sen i sin tur serverade en macka med Extra Allt till Grundström som ville mer än sin kombattant, tog insida och kvitteringen var ett faktum. Grattis Carl till första målet i Björklöven A-lag! Grattis Kalle till första poängen i Björklöven!

Utöver det målet var ju den första periodens behållning Kevin Poulins plock och igång sättande av spel. Bra spelsinne. 8-10 i skott.

I den andra perioden fick vi sen höra ytterligare ett lokalt band i högtalarna, nämligen The Facer. Grymt! Någon som vet en koppling mellan de två hittills nämna lokala banden?

Det var ett antal läge åt bägge håll, men ett tag kändes det som klart att gästerna skulle ta ledningen. Vi fick ett grymt långt byte i egen zon på fjärdelinan och till råga på allt tappade Kevin Poulin klubban. Efter en situation framför mål hamnade Björklövens målbur helt ur position och spelet blåstes av, varpå gästernas coach Alexander Falk blev smått skogstokig. han fick aldrig domarnas gehör, men vi var mer än en som såg att han kanske inte var helt fel ute. Märkligt dock att fyra på en mediahylla och en i ett bås ser mer än fyra domare. Well, well, cykelställ, glad för det var vi, även om vårt PK var fläckfritt denna kväll.

Blev faktiskt lite förundrat över skottstatistiken i den andra perioden. 1-10? Visst var gästerna lite hetare och hade några fler PP, men ett skott från hemmalaget?

Nåväl, en tredje period där vi är van att Björklöven är starka , så även mot Luleå så även denna kväll. Laget vädrade morgonluft, gick för seger och så nära det ändå var. Erik Ullman hade bl.a. ett skott i ribban med ca fem minuter kvar av matchen, men vi fick inte heller något mål i den tre perioden. 11-10 i skott. Vi fick dock höra de 50 åskådarna sjunga -Det finns bara en klack i hallen… Fyndigt.

Väl inne i övertiden hann vi knappt vässa pennan innan matchen var över. Vinthundssnabbe Andreas Wingeri skrinnade sig fri och förvaltade läget som man ska och segern till norra Västerbotten.

Vad tar vi då med oss? Jo, en målvakt i Kevin Poulin som redan efter två matcher visat att han känns som en fullgod ersättare till Joe Cannata. Otroligt stabil, lugn, släpper få returer, reptilsnabb i förflyttningarna. Jag känner mig fullkomligt lugn när det gäller målvaktssidan.

Fler spelare visade upp bra egenskaper. Kalle Johansson iskall och rörlig back. Kommer skapa många fina spelvändningar. Alexander Deliert såg pigg ut och lika tuff i tacklingsspelet som vanligt. Erik Ullman blixtrade till emellanåt. Daniel Rahimi kommer äga egen zon. Offensivt finns det mer att ta av, men Carl Grundströms slit och attityd kommer bära långt. Fler checkade bra och när vi väl få mer kemi i kedjorna kommer de långa anfallen. Det blir nog bra det här, eller vad säger ni?

Du hittar highlights i artikeln HÄR.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: