Reflektioner efter derbyt

Även om jag står i ett av de främre leden bland de som vill avskaffa dessa årliga låtsasderbyn tills vi får en match som betyder något och som vi fans verkligen kan använda i någon vettig konversation med eventuellt övriga, gav denna match förhoppningsvis en hel del svar.

Man kan börja med en del individuella omdömen efter matchen, men behållningen för mig är att vi ÄNTLIGEN får se ett Björklöven som spelar hockey på det sätt det är tänkt från början och som vi inte sett Björklöven prestera på många år. Ifjol fick man verkligen gnugga minnesknölarna för att komma ihåg när man senast såg tre eller fler medvetna passningar i rad. Om man inte ser det denna säsong har man minst en fågel i ögat. Nu er man det i varenda byte och även om pucken inte satt i derbyt så höll vi spelet väl uppe och jag kan för mitt liv inte se annat än att detta lag kommer att dra storpublik hemma i A3 Arena under säsongen. Det är precis den här typen av hockey som Umeåpubliken vill se. Att det sen var konsekvent i spelet fem mot fem och oftast kontrollerat spel ur zon lovar gott.

Sen blev väl matchen i sig ingen höjdare som sådan, där förstörde alla utvisningar det hela. Visst har vi varit med om derbyn som noterat mer än 32 minuter totalt, men då brukar merparten bestå i dubbelutvisningar efter slagsmål och gruff. Nu lyckades Lucas Erikson och namnen i sheleftyou Albin med konststycket att få 2+2 i ett litet kramkalas, men annars var det förmodligen domarnas nya tolkning som till viss mån förstörde matchen, eller som Emil Lundberg så fint uttryckte det i den andra periodpausen. – Vi har ju tagit många onödiga utvisningar, men samtidigt är det ju mycket petigt också. Om man har en skridsko i målgården fast spelet ändå inte ens är där så blåser man ändå, men det är så det är. Det är försäsong och det är det för domarna också. Det blir lite larvigt, men tydligen har de gjort om reglerna till i år, så jag måste väl lära mig dom. Ja, det lär vi också få göra. Tyvärr ändras ju reglerna så mycket från säsong till säsong att hälften vore nog. Nu skapar det frustration från publiken som man knappast ska förväntas kunna varje liten ändring som i matcherna kan ses som ganska stora.

Emil Lundberg var väl inte helt nöjd med matchen.

Sen är det ju som Alexander Deilert sa efter den första perioden. -Det vore ju trevligt att spela lite fem mot fem. Han har ju inte helt fel. Vilken bedömning som än gäller, anpassa er.

Individuella betyg då?

Ja, Joe Cannata fortsätter att visa att han blir en målvakt att räkna med denna säsong. Han har redan hittat vinklarna och om vi ska hylla honom som smart eller målvaktstränare Marcus Ekman Westman som dito låter jag vara osagt, men båda har nog en stor del i det hela, till alla fans lycka.

Hardy Häman Aktell inledde offensivt mot sin gamla klubb med fyra skott mot målunder de första sex minuterna. Blev mer osynlig sen men goda intentioner.

Alexander Deilert är en kall favorit hos mig. Otroligt kylig med pucken som kommer ge stor framgång under säsongen. Vänta och se.

Pontus Andreasson. Vi är redan många som hyllar honom mot skyarna och kanske vi ska lugna oss, men kan man det när man match efter match leker puck som han gör?

Green Devils hördes bra, tydligen ända ned till Enköping.

Hade någonstans ”hoppas” att ge er ”Höjdpunkter”, men finns det något sånt efter en förlust mot lillebror och där någonstans hade kanske kommentator och Umebon Johan Edlund ett finger med i spelet? Alla andra matcher fungerade..

Vi tar nya tag kommande vecka med tre matcher. Era reflektioner efter den här matchen? Skriv en kommentar och ge dina synpunkter på matchen..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter derbyt

  • 24 augusti, 2019 kl. 15:06
    Permalänk

    Får lite Lasse Karlsson vibbar när jag ser Deilert på offensiva blå.?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: