Reflektioner efter derbyt

Så var hockeysäsongen igång på riktigt efter gårdagens premiärmatch tillika derby mot ett lag från norr.

Matchen som sådan lämnar väl mer att önska och då pratar jag egentligen inte om spelet som man inte kan klaga på, varken hur det såg ut eller resultatet då den var första matchen. Nä, tänker mer på att man nog nu mjölkat ut vad man kan av rivalitet mellan lagen. Igår saknades både hettan på läktaren (trots fullsatt), men kanske framförallt på isen. Vi är nog många som vill att dessa matchen ska nå samma höjder som förr, men det är bara att inse att de tiderna är förbi. Nu ska vi vara glad då detta säkert var en riktigt bra affär för vårt Björklöven som drog in sköna slantar, men jag tror nog vi bör ta en kortare paus i träningsmatchandet mellan lagen.

Tänk er scenariot att vi går upp som tänkt under nästa säsong och sen styr upp en träningsmatch inför en gemensam SHL-säsong 20/21? Då skulle i få drag under galoscherna för att följa upp det med möte på uteis på Gammlia? Wow!

Matchen då? Ja, vi fick ju en grym inledning med 1-0 redan efter tio sekunder, men Skellefteå kunde vända på steken efter två fina mål och just det var väl skillnaden denna kväll. Effektiviteten och kvalitén på avsluten. Vi hade många goda lägen i den första perioden efter många fina snabba anfall. Det bådar gott, men min farhåga som jag haft sen lagbygget började ta form. Vi kommer likt ifjol skapa många lägen, men vem ska sätta dom?

När det andra laget sen gjorde två snabba innan 47 sekunder var spelade av den andra perioden, under en tid då det föreföll sig som om Björklöven fortfarande befann sig i omklädningsrummet, gjorde ju sitt till att matchen dog av redan där.

Resten av matchen blev en viss kamp, men hettan och intensiteten som man normalt ser i tävlingsmatchen fanns som väntat inte där, derby till trots och matchen bjöd inte heller på några mer mål.

Björklöven gjorde en klart godkänd match och hade skärpan eller kunnandet funnits där hade matchen kunnat bli jämnare. Utklassning, som någon kvällstidning beskrev matchen som, rörde det sig ju inte alls om men visst är laget från norr mycket bättre och ska ju också så vara.

Några saker jag fastnade för under matchen är att jag tror att Jacob Peterson verkligen kan bli ett utropstecken i vinter om han får den istid han måste få. Den klubbtekniken och smidiga skridskoåkningen bör kunna skörda sköna frukter den kommande säsongen.

Kristoffer Söder känns också som en sån där kille som kommer bli en viktig kugge i årets lagbygge. Filip Cruseman påminner en hel del, främst i storlek och utseende om Kim Karlsson. Han blir också nyttig.

August Thornberg såg riktigt bra ut, bekväm, aktiv och kall med pucken.

Såg ni förresten när Simon Åkerström spelade som rightare några sekunder i den första perioden? Han passade av sin klubba och sökte intensivt att få en forwards klubba i egen zon. Till slut kom Messy (!) till hans räddning. Simon tittade på klubban och tog helt sonika en rightfattning. Tyvärr hann han aldrig få pucken. Det hade varit kul att se vad han hade gjort då.

Hade Mikko Pukka och Simon Backman på platserna nedanför oss. Sköna finska killar det där.

Vi hade en omröstning inför matchen om utgången och svaret blev lika väntat som sant.

Sen var Acke inblandad i ett par smågnabb, men aldrig i paritet med vad man hoppades. Sen var ju det i likhet med övriga matchen och något han också var lite besviken över i VK:s intervju efter matchen. (Länk). Hamnade ju ihop med Jimmie Eriksson, men ett liggande kramkalas var nog mindre än vi hoppats på.

Om vi ska säga något om motståndet så kan jag bara säga att om det där är deras nya dräkter för säsongen så får de en klar tumme upp. Stilren, integrerad och minimalistisk reklam.

I morgon drar säsongen vidare med match mot Sport. Visst är det ändå lite härligt att det är igång, även om jag själv greppar efter halmstrån för att hitta den rätta glöden.

***

Highlights från matchen hittar ni HÄR.

2 thoughts on “Reflektioner efter derbyt

 • 15 augusti, 2018 kl. 17:35
  Permalänk

  1 18 Ottosson, Axel CE 52 17 26 43
  2 19 Farley, Austin LW 43 15 18 33
  4 7 Lindquist, David CE 51 5 23 28
  5 90 Hutchings, Alex LW 33 11 12 23
  6 16 Talaja, Roope LW 41 11 11 22
  9 57 Andersson, Stefan RD 46 2 12 14
  12 24 Hage, Tobias CE 23 7 5 12 16

  I år blir ju Fagervalls år där han fått sin prägel på laget. Geni eller idiot återstår att se.

  Svar
 • 16 augusti, 2018 kl. 21:19
  Permalänk

  Själv tyckte jag att deras tröjor såg förjävliga ut, i mitt tycke deras fulaste tröja på många år, men smaken är som baken.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: