Reflektioner efter Bofors

Trots en mindre väl genomförd match besegrar vi Bofors från Karlskoga, sätter poängrekordet och kan blicka framåt. Här kommer fler reflektioner.

Bofors brukar vara en svår nöt, men i år har det gått förvånansvärt lätt. I går varken lätt eller svårt, bara två lag som bjöd på mer grin och gnäll än skönspel. Man kan nästan tycka att BIK borde lagföras för den förändring klubben gjort, sen Daniel Wessner lade av. Laget är inte längre grisigt med småfult spel, handskar i nyllet, kastade stolar och rejält skitsnack mellan avblåsningarna. Nu var det mest lagkapten Mikael ”Daggen” Eriksson som med gäll röst gnällde hos domarna och diverse tilltag från Björklöven. Lägg till Carl ”Jag vill ha ytterligare fem minuter i rampljuset” Berglund, som tog varje möjlighet att höras när en kamera var i närheten. -Take your money and go home, fick Justin Crandall höra. Sur var han på Alex Hutchings för att denne inte skakade hand efter förra mötet. Fokuserade helt i pausintervjun på att gnälla, där Hutch i stället fokuserade på de avslutande 20 minuterna. Ja, BIK kanske irriterar nån nerv fortfarande och då ligger väl jorden lite rätt i alla fall, eller hur? Just det där med kamera och utnyttja den på olika sätt. Berglund gnällde och levde om, Olle Liss han vinkade. Hur skön är inte den karln?

Matchen då? Ja, en förstaperiod som präglades av utvisningar, (dock bara en dubbelutvisning i hela matchen), kunde avslutas med ett mål i PP rån Björklövens sida. Olle Liss fick ladda för kung och fosterland och sköt mer eller mindre igenom Tim Juel i BIK-kassen. En stenhård Lissil helt enkelt.

Olle Liss fick återigen leda High five-tåget förbi båset. Foto: Lucas Norlin

Den andra perioden bjöd inte på mycket, en stolpträff av Tyler Vesel i en blixtsnabb spelvändning, är väl vad man tog med sig in i den tredje perioden.. Matchen  öppnade upp sig lite efter den målchansen och vi fick se den del halvchanser i slutet av perioden. Bra PK, men mindre bra PP kan väl också tilläggas.

Inför den tredje perioden sa Bofors lagkapten daggen att de är starka i den tredje perioden (bäst på 52, 17% vinster) och det skulle han dessvärre få rätt i. Dock skulle det ta hela åtta minuter innan hemmalaget fick iväg sitt första skott på mål och där och då kändes det ganska lugnt, men ju längre perioden led desto mer kändes det som att det rent skulle kunna bli förlust. Ett mål låg verkligen i luften och Joe Cannata fick göra den ena briljanta räddningen efter den andra och till slut skulle pucken sitta och vilket mål vi fick se. Ligans främste målskytt Fredrik Forsberg sköt som bara en skyttekung kan göra. Från minimal vinkel, nästan längs med den förlängda mållinjen hittade han luckan ovanför axeln, ett skott som sitter en av tusen och det här vad den gången. Vid full tid alltså 1-1 och vi hade därmed tagit den poäng som gjorde oss till historiens bästa Hockeyallsvenskan lag.

Väl inne i förlängningen skapade vi ett par lägen bl.a. hade Olle Liss ett läge där jag var säker på att han skulle sätta den, men det skulle bli han som en del lövenfans benämner som världens bästa 3 mot 3 spelare, Axel Ottosson som skulle avgöra och vilket mål sen. Reagerade först på trion som var inne. Justin Crandall, Oliwer Larsen och då Axel Ottosson. En oväntad trio i det läget om du frågar mig, men så rätt det blev. Bra coachat. Justin Crandall vände upp i mittzon vilket fick BIK försvaret att bli stillastående i egen zon, lämnade över till Otto och stack sen själv på mål, drog med sig en back för att öppna yta, precis den ytan en teknisk Ottosson behövde för att snurra upp backen och flippa pucken i bortre krysset. Klassmål. Därmed har Axel gjort poäng i de fem senaste matcherna.

Axel ottosson var först på strålande humör efter matchen.

Vi hittar ett nytt sätt att vinna utan att i någon del av matchen spel speciellt bra, vi var rent ut sagt ganska dåliga, trots att BIK tycket att de nog gjorde en av säsongen bästa matcher. Tänk vad kraven kan vara olika. Lite som Fagervall var inne på efter matchen när C More tycket att Björklöven inte gjorde någon bra match –Tyckte du det var en bra match över huvudtaget? Han sågade också lite av BIK:s inställning. -Inriktningen för Karlskoga var annat än att spela hockey och tycker att vi föll in i det. Tyckte det var lite löjligt att se stundtals, men vi tappade det där och tyckte det var roligare än att åka ifrån dom. Jag är inte nöjd med spelet, men är nöjd att vi vinner matchen.

Annars var fokus kring match just poängrekordet, men även det faktum att laget själv satt upp morötter att jobba mot i slutet av serien, såsom att man vill slå det svenska rekordet på 118 poäng som Färjestad har från 2002, att bägge våra målvakter ska stanna över 94,55 % i räddningsprocent, att man ska hålla sig under 100 insläppta mål (77 just nu). Bra att man inte bara inväntar slutspelet utan jobbar aktivt för att vara en vinnare även när man kommer dit. Man kommer att tävla både på match och träning säsongen ut.

Vi fick höra att det är ca 10 dagar innan Hardy Häman Aktell åter är i spel.

Säga vad man vill om Nobelhallen, men snygg ismaskin har dom.

Avsluta med lite takar kring försvarsgeneral Brian Cooper. Han måste vara den bästa hockeyallsvenska backen sedan Kenny Jönsson. Otroligt stabil i allt han gör. Fantastisk med puck, kan vända på en femöring trots att spelare hänger som klasar på ryggen. Hamnar han i trångmål rycker han pucken mot sarg tills han har hela motståndarkedjan över sig. Då kryper han ut mellan några ben med pucken under kontroll. Finns det luckor följer han med i offensiven, men är ändå alltid först hem. Stenhårt i kroppen med otaliga magnifika tacklingar. Han står upp för lagkamrater om det blir tjafs eller om någon går hårt åt vår målvakt. Han för en ständig diskussion med domarna, vilket får mig att tycka att han kanske borde få ett ”A” på tröjan för att legitimera sitt snack ibland. Får sällan något med sig och det kan bero på att domarna har svårt för en spelare som är så aktiv i alla delar av spelet.

Bäst match efter match är ingen slump. Brian Cooper är en gigant. Foto: Lucas Norlin

Nu laddar vi om för AIK på fredag. Era reflektioner efter Bofors? Skriv en kommentar..

* * *

Ska du spela lägger du förstås dessa spel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Bofors

 • 20 februari, 2020 kl. 16:44
  Permalänk

  En otrolig säsong och skönt att sitta med 5 omgångar kvar och inte behöva oroa sig för att ramla ur. Men hur bra vi än är just nu kommer man vara sjukt besviken om vi inte vinner slutspelets sista match….

  Men ni har ju tittat på det mesta i statistik utom:
  Mål i tom kasse?
  Har Björklöven någonsin satt så många puckar i tom kasse som denna säsong?

  Om det går skulle det vara kul att veta!

  Svar
 • 20 februari, 2020 kl. 17:42
  Permalänk

  Om jag minns rätt så hände det några saker med Hutch och Calle Berglund i slutet av förra matchen i Umeå. Jag minns att jag reagerade på det då de skulle skaka hand, och tyckte det var bra gjort av Hutch, men jag minns inte riktigt vad det föregicks av.

  Svar
 • 20 februari, 2020 kl. 23:12
  Permalänk

  Undra hur man ska tänka nu inför dom sista matcherna? Går att tänka på hur många saker som helst, så håller det till dom 3 viktigaste frågorna.
  1. Låta Cannata vila så mycket som möjligt? Han har spelat riktigt många matcher denna säsongen.
  2. Dom andra lagen har haft mer att spela om än oss senaste tiden. Så hur ska vi få upp farten till finalen? Varenda match har mer eller mindre varit slutspelsmatcher för MODO/Timrå.
  3. Deilert, känns som comebacken vart lite tidig. Hur ska vi få igång honom och framförallt Allright linan igen?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: