Reflektioner efter BIK Karlskoga

Seriepremiären blev inte alls vad vi lövare hade hoppats på. Viss förbättring på vissa plan, lite sämre på vissa. Till slut var det de små detaljerna som avgjorde. Här kommer fler reflektioner.

Man blev ju smått hoppfull när vi inledde riktigt piggt och som det sett ut tidigare så har vi ju vuxit ju längre matchen led, men här blev det lite tvärt om. Man blev också nyfiken om man skulle köra i exempelvis PP med tre enheten, men denna kväll valdes man två.

PP 1:
Farley, Hutchings, Granlund, F Andersson och Stenqvist
PP2:
Ottosson, Hage, Lindqvist, Backman och S Andersson

Det resulterade i ett mål på tre försök och det är bra siffror. Är fortfarande helt oförstående till att använda Mattias Granlund i powerplay. Hur känner ni där?

I vårt boxplay använde vi oss av följande två forwardspar.

BP1:
Karlsson, Jonsson
BP2:
Granlund, F Andersson

Här är jag lika oförstående att använda Kim Karlsson i boxplay? Nu svarade han för en mycket vacker framspelning till Messy Jonsson i den spelformen men det kan aldrig vara grundtanken. Vad är vitsen sen att ha en Nicke Johansson som fått oväntat mycket förtroende i alla spelformer på försäsongen och fick nu mest nöta bänk? in med honom i BP där han alltid har haft goda kvalitéer och låt Kim lägga sin energi i offensiven. Det omvända med Granlund. Mycket BP på honom och ej i PP. Hur tycker ni?

Sen upplever jag att det är i de små detaljerna vi förlorar matchen. Vi har lite sämre kvalité i passningarna, ofta bakom eller på skridskon vilket ger oss någon mikrosekund mindre tid att anlägga skott, att få igenom skott, att träffa mål, att starta snabba uppspel osv, osv. BIK skaffade sig den där mikrosekunden och på så sätt kom också tre av deras mål till, de knäppte iväg skott som letade sig igenom.

Tittar vi exempelvis på 1-0 målet.

Messy Jonsson och Kim Karlsson är inte riktigt samspelta i boxplay och det visar sig här. Båda går mot skytt men ingen kommer i skottlinjen.

2-0 är ett riktigt tur mål där Rommel försöker slå pucken nedåt men den far uppåt. Hoppas han köpte lotter på vägen hem.

Hur 3-0 går in är för mig en gåta. Det ser nästan ut som att Werner räddar, ska dra till sig pucken men missar den? Mycket märkligt mål…

Till slut kunde vi sätta en puck på ett snabbt uppspel i powerplay där Fredric Andersson till slut avslutar i klassiska gubbhörnet. Där säger vi också grattis till JS som var den av ni fyra som gissade på vår lagkapten som försten målskytt som var närmast i tid med 14:36. Grattis. Vi hör av oss!

Sen gjorde då Kim Karlsson den där härliga uppåkningen som slutade med att Messy Jonsson reducerade till 3-2 och då trodde vi ju en riktig uppryckning av de gröngula, men tyvärr kom repliken omgående vid samma utvisning. 4-2 bara 33 sekunder senare och efter det kunde vi aldrig resa oss igen.

Det finns ingen anledning att gräva ned sig utan ta nya tag mot Leksand på fredag. Väl mött!

Självklart vill vi ju höra era tankar och reflektioner efter matchen…skriv en kommentar…

10 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 20 september, 2017 kl. 07:23
  Permalänk

  Med tanke på hur det gick förra säsongen är det kanske inte fel att ”tänka nytt”, det kan knappast gå så mycket sämre…..

  Däremot går det inte att blunda för att PP var bedrövligt igår, det är oerhört viktigt att få mål i PP då det i modern hockey snart görs färre mål än i fotboll..

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 08:41
  Permalänk

  Båda målen i BP sker på liknande vis där Kim och Messy inte håller boxen utan står brevid varandra och ger stora ytor för deras back att kliva in och skjuta.

  Sedan är det anmärkningsvärt om man kollar på respektive lags avslut med hjälp av swehockeys shot chart där man ser att löven har en 2-3 skott i den farliga sektorn per period (där båda målen kommer) medan motståndaren har 6-8 sådana avslut. Så här såg det ut nästan varje match förra säsongen också och jag tror att detta är en stor orsak till att målen uteblir.

  Sedan undrar jag vad Granlund visar på träning som inte jag ser som gör att han både får spela i en kreativ förstakedja och i PP då han, i mina ögon, saknar både blicken för det kreativa spelet och förmågan att lägga en bra pass. Jag skulle välja en mer kreativ och passningsklok spelare (exempelvis Lindquist eller Farley) för att sätta upp Hutch och Andersson.

  Nya tag på fredag. Hoppas på fler avslut i slottet och mer renodlade offensiva kedjor och en riktig checking line som bara ska spela 0-0.

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 09:02
  Permalänk

  Att i första matchen för säsongen inte ha två första-linor klara och framförallt ett första pp … ja om coach Fagervall varit i nhl skulle han inte vara det längre …

  Fagervall ledde Löven tidigare utan större framgång,. Nu hoppas Lövare att han tillsammans med talangen som åt sin talang ska komma vidare. Inget fel i det.

  Om Löven varit ett lag för att kämpa i toppen i år skulle man inte ens tänka tanken på att ha en 3-tuggare i 1-lina etc.

  Som Lövare i exil hoppar jag detta år som lär bli 7-10

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 09:17
  Permalänk

  Ut med Granlund å Nicke. Ska inte spela alls. Och kim ska spela både PP och BP. Spelare orkar att lira i båda formerna. Är bara att fråga dom själva. Så jävla trött på denna sossehockey som löven kör år efter år. Spela de bästa 70% av tiden, skiten får lira 30%, är så lagen som är i toppen spelar.

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 09:24
  Permalänk

  Det är aldrig bra att det är samma forwards som både spelar PP och BP tycker jag,i vårt fall Granlund och Fredrik Andersson.
  Inte ens om det står Mats Sundin på ryggen.
  Minns ett OS när Sundin och Peter Forsberg spelade hela matchen kändes det som och fick mycket BP vilket resulterade i sämre effektivitet och ork framåt.
  Kim Karlsson ska givetvis spela PP,inte BP,vet inte tankarna bakom uppställningarna och Fagerwall känner spelarna bättre än oss supportrar men det känns fel.
  Nu är det dock inte bara där vi förlorar matchen utan det precis som du nämnde ang kvalitet i passningar samt att vi inte är riktigt där framme och hugger på returer som Karlskoga gjorde.
  Är orolig att för mycket ansvar vilar på våra unga och relativt oprövade målvakter.
  Igår hade vi behövt en Raycroft på spelhumör.

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 09:42
  Permalänk

  Jag har aldrig heller fattat varför producerande spelare som Kim ska tröttas ut i BP speciellt när man har bra killar i den spelformen typ Nicke.

  Trots att Löven sköt 24 skott på mål ( bara 4 mindre än BIK ) så kunde den siffran varit betydligt högre och framför allt resulterat i fler mål om man avlossat skotten tidigare och inte skjutit så mycket i täck. Tyvärr så var det lika illa med skott i täck förra säsongen. Dessutom så måste det in mer folk framför mål för att skymma och ta ev returer.

  När jag ändå är inne på målvakter så måste jag skriva att jag är tveksam till att vårt målvaktspar är tillräckligt bra. Jag har trott att Werner ska ta steg i vinter men har blivit ytterst tveksam till det efter hans insatser i träningsmatcher och gårdagens premiär. Nej det håller inte att ha en målvakt som nästan konstant ligger på 85-89 % vi måste ha en målvakt som kan spika igen och vinna matcher åt oss.

  Nu ska man väl inte måla fan på väggen och skrika efter förändringar och nya gubbar in för mycket efter en match. Men jag tror att det måste in några gubbar som lyfter övriga och kommer med ny energi men det kanske räcker med att Cody och Emmerdal kommer tillbaka, tyvärr är det väl ett tag dit. Glädjande nog så verkar det som att sommarens fys gjort att laget orkar köra på i 60 minuter.

  Till sist så måste jag skriva att det var riktigt roligt att se hur bra Rainersson gjorde det igår, han bevisade verkligen att han är värd kontraktet han fick i förrgår. Nu är det bara för honom att fortsätta på samma sätt och visa att han är värd en tröja i laget.

  Nu tar vi Leksand på fredag.

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 13:24
  Permalänk

  Jag tycker att löven lät BIK ställa upp i PP för enkel. Så fort pucken släpptes så ställde dom upp i box. Dålig rörelse gav BIK utrymme. Sen blir jag lite besviken på de onödiga utvisningarn, hakning i offensiv zon mm. Nä nya tag på fredag. Heja Löven

  Svar
 • 20 september, 2017 kl. 15:12
  Permalänk

  Ganska kul ändå att se hur alla haussat upp Löven inför säsongen med superlativ i stil med ”Det är en heeelt annan känsla inför den här säsongen” eller ”Löven har en annan bredd och en helt annan balans i laget i år”.

  Hur?

  Svar
 • 22 september, 2017 kl. 09:15
  Permalänk

  Förstår tänket med att ha Granlund i PP, förra säsongen var vi alldeles för klena framför mål och hade sällan någon där. Som jag har förstått det är just detta Granlunds uppgift i PP och vad passar bättre där än en spelare som inte är rätt för en smäll, täcka målvakten och gräva in returer?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: