Reflektioner efter BIK Karlskoga

Vi segrar alltså för femte gången i rad efter förlängning nere i Karlskoga, samtidigt var det tydligen första gången vi vunnit på ordinarie tid i Nobelhallen på 28 år, 8 månader och 19 dagar. Precis som vanligt utvecklades matchen till en klassisk grismatch. BIK fans får tycka vad ni vill, men det är ingen slump att det ser ut som det gör varje gång BIK är inblandad. Här kommer fler reflektioner.

Missade tyvärr vårt ledningsmål, men så brukar det ju vara. Tänkte då kanske hoppa hela matchen, men vem vill missa att se mötena med BIK? De är alltid något speciellt, men tyvärr känner man ibland att vi borde skicka dit något annat än vårt eget lag? Denna gång lämnade två spelare isen i förtid i Kalle Ekelund som mycket mycket fult tacklades i huvudet av Christian Berglund och allt annat än avstängning på Berglund, då han kom från blind side. Christian ska själv efter matchen ha tyckt att tackling var helt schysst. Antingen fick han under matchen själv en smäll i huvudet eller så är han precis så där dum som han verkar!

Bedöm själv HÄR. Den ende som verkar hålla med Christian är ju kommentatorn.

Övriga hockeysverige är inte nådig i sin kritik till Christians återkommande beteende.

image1 (7)IMG_3291IMG_3290Sen kan ni läsa om han tidigare tilltag HÄR.

Senare dråsade junioren Hampus Falk in i sargen och inte heller han kom åter i spel. Imponerande av backarna att orka matchen igenom. Stefan Andersson till exempel spelade styvt halva matchen dvs 25 minuter och 2 sekunder av de 52 minuter han var tillgänglig. Han hade ju 8 utvisningsminuter också. OM ni undrar hur han kunde hamna i slagsm¨l så hade förstås BIK:s Daniel Wessner full koll på att Löven bara hade fyra backar att tillgå. Han försökte förstås få med sig Stefan ut på matchstraff, men hade inte riktigt läst på. Kan du hitta lugnare hockeyspelare? OM han ville ha ett slagsmål skulle han väl ha valt Mike Banwell, men å andra sidan, de fega grejerna som BIK kör med så hade han aldrig vågat. Slå sönder ett visir är helt enligt BIK.andan.

Vi fick ju en relativt enkel resa fram till 5-0 och sen tog vi nog lite lätt på uppgiften och sen är det svårt att ställa om igen. Vi krigade dock väldigt bra i tredje och stängde matchen bra.

Fy fan va bra Björklövens målvakt är! (Hördes på läktaren under den andra perioden)

Mer från läktaren: Man ville ha matchstraff på William Quist när han utvisades för en slashing på målvakten Emil Kruse. Ville man ha matchstraff där hade matchen nog slutat med spel tre mot tre utan avbytare.

Skadeläget klart oroande. Kalle Ekelund utgick, men tydligen mer av en säkerhetsåtgärd och självklart var det en riktigt beslut av lövens ledning. I den typ av matchkaraktär som det blev så hade hans skada kunnat förvärras. Förhoppningsvis kan han vara med redan på torsdag mot IK Oskarshamn.

Känns som att fler spelare börjar kugga i, Alex Hutchings gör mål (imponerande att han spelade klart situationen) och hade ett grymt skott i kryssribban i den tredje perioden. Felix Maegaard-Scheel gör två mål. Stefan Andersson stabilitet själv i defensiven. Lucas Ekeståhl-Jonsson fortsätter att visa att det är oerhört svårt att se att han fortfarande är junior. Hur kunde Modo släppa honom helt utan krav? Kim Karlsson glimtade till, men slarvade också en del, främst efter 17.40 i tredje när han dribblar som siste man och gav BIK ett friläge. 4-5 där och det vete tusan om vi kunnat hålla ut. Där måste han spela med större marginaler. Måste värdera bättre ibland.

Men vi gör ändå totalt sett en riktigt bra match och laddar nu för Oskarshamn imorgon. Vad tycket ni om matchen? Skriv en kommentar…

Till sist, vi leder hockeyallsvenskan! När gjorde vi det senast?

5 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 23 september, 2015 kl. 07:47
  Permalänk

  Jäkligt bra krigat av killarna , bra moral genom hela matchen trots skitaget karlskogas grisiga påhopp med fula tacklingar och ständiga gnäll från spelare o publik.
  Bästa lövenspel hittills tycker jag sen säs.började.
  Hoppas det löser sig lite till nästa match med backar.

  Svar
 • 23 september, 2015 kl. 07:55
  Permalänk

  Bra skrivet!
  Håller med dig till 100%

  Svar
 • 23 september, 2015 kl. 08:27
  Permalänk

  Såg stora delar av matchen utan ljud, kommentatorn var ju mer partisk än Jonas Inde i den klassiska Akropol basket sketchen. Tycker det är grymt oproffsigt av C-more att sätta micken på någon som lika gärna kunnat stå mitt i Bofors klacken. Att han hade gråten i halsen vid 0-5 säger ju endel, men väger inte upp all annan skit under matchen. Svårt att se Berglunds tackling?? men snälla…
  Angående backfrågan har jag fullt förtroende för Dalle. Tycker fler borde visa tålamod.

  Svar
 • 23 september, 2015 kl. 08:45
  Permalänk

  Men deras publik är ju en samling Tomtar, kan ingen hockey Äcklig stad äckliga spelare

  Svar
 • 23 september, 2015 kl. 13:17
  Permalänk

  Apropå spelet: Kan det vara så enkelt att pressen är mindre på bortaplan, och därför mindre kramp än på hemmaplan? Kändes inte bra mot Pantern när det buades och visslades från läktarhåll, såg nästan ut som att spelarna skämdes…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: