Reflektioner efter BIK Karlskoga

Dessa två lag utan form bjöd verkligen på en vilda westernföreställning utan dess like. 79 skott tillsammans säger det mesta. Här kommer fler reflektioner.

Innan vi går in på själva matchen så måste man ju tycka det var småsött när de två utespelarknattarna under ceremonin inför matchen berättade att den ene hade Adam Werner som favoritspelare och den andre… Richard Gynge. Inte så väntade val, men riktigt sköna sådana.

Blev väldigt konfys när den officiella laguppställningen inte alls såg ut som den som Björklöven släppt under dagen och att när man presenterade Lukas Erikssons sa ”I Lukas Eriksson får vi en storväxt och klok center som jobbar hårt.” Att han sen i den första laguppställningen hamnade på bänken var inte oväntat, men den blev han ytterforward? Och Kim Karlsson, som vi tycker har varit en av de som stuckit ut på sistone, hamnade på bänken och Niklas Johansson fick ta en centerroll i tredje och Andreas Wikström i fjärde, samme Wikström som rätt framgångsrikt lirat ytter med Kim och Messy. Nu skulle det visa sig att Andreas Wikström skulle stå för sin bästa insats hittills i den gröngula tröjan. Rätt i banan, hårt jobb, provocerat fram någon utvisning och tog ett par bra avslut. En som inte alls hade en bra dag som center var ju nämnde Nicklas Johansson. För övrigt hade hela den kedjan problem genom hela matchen.

Matchen då? Ja, vi inledde ju i paritet med vad vi presterat i de fyra föregående matcherna. Riktigt illa och 4-16 i skott efter 7.30 säger det mesta. Få trodde väl då på seger, men bättre skulle det bli. Tittar vi bara skottmässigt från den tidpunkten och resten av matchen så vann vi skotten med 38-21pch det kändes som att allt vände när vi satte 1-1 målet.

Vi tog oss en en riktig skitseger för det hade ju verkligen kunnat sluta hur som helst. Vårt anfallsspel är stundtals lik bra som vårt försvarsspel är dåligt, för spelet i vår egen zon är tyvärr under all kritik. Forwards ligger alldeles för långt ifrån deras backar som får komma till skott alldeles för lätt. Finns ingen som helt press på dom och ska vi ha ett så lågt försvarsspel så ska inte ett enda skott få nå igenom.

Vid 0-1 slinker ett skott igenom och om Werner är skymd eller inte kan jag inte avgöra. Kanske är det en tavla, kanske är han skymd av Hutch. Han tyckte själv att han stod för ett dåligt ingripande, så vi lämnar det där. Han spelade definitivt upp sig och räddade oss i första perioden med några riktigt svettiga räddningar. Backman plockade här föredömligt bort spelare på kassen för att ge Adam fri sikt.

Vid 2-2 hamnar Stefan Andersson alldeles fel. Han måste kliva upp på målskytten Mikael Eriksson. Nu hamnar han på mellis och ställer sin egen målvakt.

Vid 3-3 så är det återigen Stefan Andersson som hamnar på mellanhand. Istället för att ”plocka bort” Gustaf Thorell framför mål hamnar han åter på mellis med blicken mot skytt istället för att kolla vad som är bakom honom och detta är ett genomgående problem våra backar har, att städa framför eget mål för att ge Adam Werner fri sikt, genom att antingen helt sonika trycka undan spelarna eller hålla ned klubbor för eventuella styrningar. Sen måste pressen på motståndarbackar vara tuffare i min bok. De får alldeles för mycket tid att agera. Fråga våra backar hur mycket tid de får? Dock ska sägas att vid 3-3 målet så står BIK:s Lihagen för en snygg interference av Andreas Wikström så att han inte kan komma upp på backen.

Nu var inte allt nattsvart utan minst lika många bra saker. Noterade ni hur ofta Fredrik Andersson kom in sent i zon mellan våra backar för skott och med Roope Talaja på kassen? Så satt ju också 1-1 målet. Riktigt svårt att markera en sån spelare som kommer åter i zon och det använder sig Timrå mycket av. Sen har ju inte heller Talaja speciellt mycket påhälsning framför mål och det är ju en lika klar miss från BIK.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Vid 2-1 målet briljerar ju Austin Farley som nästan bara han kan. Bryter in i banan,flippar pucken över försvarsklubba samtidigt som David Lindqvist går på kassen och drar med dig den bortre backen och ger Farley precis så mycket yta han behöver för att sen kunna sprätta upp pucken i nättaket.

Vid 3-2 gör Jacob Stenqvist en bra uppåkning efter att ha vunnit duellen på blå och efter att han lagt pucken på mål vinner Marcus Jonsson sin duell framför mål och fick in pucken och så fick vi se en klassiskt fiol från hans sida. Även här kan man ju önska tuffare försvarsspel framför mål. Så lätt ska förstås Messy inte få gräva in pucken.

Sen skulle ju matchen avgöras på ett riktigt skitmål och skulle vi släppt in ett sånt denna kväll (och så ofta vi gjort det i matcher) hade jag blivit tokig. Skönt att det kunde gå vår väg för en gångs skull.

Vikten av Mikko Pukkas återkomst kan inte nog understrykas. Foto:Lövenbloggaren

Nja, ett stort fall framåt, men mycket kvar att jobba på. Hur upplevde ni matchen? Skriv en kommentar…

 

5 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 2 november, 2017 kl. 08:08
  Permalänk

  Skön seger!! Kunde gå lite hur som helst men ändå dock rättvis.
  Men men.. alltså det tåls att nämnas hela tiden att försvaret är det som behöver bli bättre,får löven det på nåt vis så tror jag att det kan gå hur bra som helst,vi får hoppas man tittar på starkare kort där snart,finnarna kan inte bära allt själv där.

  Svar
 • 2 november, 2017 kl. 10:18
  Permalänk

  Efter första perioden så kände man bara att man ville gå hem, men samtidigt så var förutsättningarna för att det skulle bli bättre stora. Men enda anledningen till det var att det omöjligtvis kunde bli sämre.
  Tack Werner för att vi hade oavgjort trots katastrofalt dåligt spel näsan hela perioden.

  Och mycket riktigt andra perioden får vi se ett helt annans scenario, Löven andra period igår var nästan lika bra som andra perioderna i de senaste matcherna varit dåliga.

  Det fanns några som gjorde det riktigt bra igår, Werner, Pukka ( vilken tur han är tillbaka ), Backman, Roope, Farley, kapten FA gör sin bästa match på länge men tyvärr ser man att han har problem med sin hand / handled emellanåt. Även Vikström stod för en bra insats igår. En sak jag undrar över ska verkligen han spela BP och Rainersson PP, inte i min värld i alla fall.

  Dom som var dåliga vet nog om det så dom utelämnar jag med ett undantag,Nicke J. Tycker han har varit hyfsad på kanten i början av säsongen insats som center igår var bedrövlig. Att Kim bara spelade ett byte igår måste bero på någon skade eller sjukdomskänning. Fagervall pratade dessutom på PK om sena omkastningar i laget så det kan väl inte vara annat än det. Cody jobbade och slet som vanligt spelade drygt 4 min i första men bara knappt 2 i andra och tredje, hoppas bara att det beror på att han ska matchas in försiktigt och inte på att han känner av skadan.

  Två hur tänkte;

  1) Domare Holm när Berglund bara får 2 min för den raka högern ? Även om Backman förstärkte effekten av slaget.

  2) BIK spelarna och framför allt kapten Eriksson ( han fortsatte även efter slutsignalen och fick en 2;a för abuse ) när dom protesterade så kraftfullt mot Farleys avgörande mål. Det var ju ett solklart regelrätt mål om dom höjde blicken och tittade på jumbotronen.

  Men jag undrar om någon vet om inte domaren måste ringa när han gjort tecknet för det eller om dom som igår kan ändra domslutet utan att fullfölja med att ringa. Någon som kan regeln ?

  Svar
 • 2 november, 2017 kl. 11:18
  Permalänk

  Hur kan Nicke peta Kim??

  Svar
 • 2 november, 2017 kl. 16:43
  Permalänk

  Såg att Murphy snörade upp skridskon en kort stund så fort det blev bp. Känns som att han inte är helt 100 än.

  Svar
 • 2 november, 2017 kl. 23:25
  Permalänk

  Hur många år ska vi vänta på att Löven ska få till sitt försvarsspel? Det är ruttet år efter år. För dåliga spelare helt enkelt. Puckstirrare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: