Reflektioner efter BIK Karlskoga

Trots ett ledningsmål så blev det förlust mot BIK Karlskoga som i mina ögon inte gjorde någon bra match. Det gjorde förvisso inte vi heller. Här kommer fler reflektioner.

Inleder med en rejäl känga till C More. Vet inte riktigt hur man jobbar inför en webbsänd match, men att kommentatorn ska ha koll på spelarnas namn är något man exempelvis kan kräva. Otroligt ofta sa han fel namn på Lövenspelarna. Det är deras jobb och då ska man kunna förvänta sig att de är pålästa….OCH objektiva. Eller en sån sak att han bollade upp för matchen i matchen mellan Wessner och Pavel. Läs på så hade du vetat att han var bänkad. Eller när han sa. – I år gjorde David Lindqvist sitt första mål i hockeyallsvenskan. No shit Sherlock? Det är hans första säsong! Sen undrar man hur man väljer ut matchens profil? Att man valde Victor Edjsell i BIK var fullt logiskt. Killen är ju hetare än en kanin, men Simon Fredriksson?? Var kravet att han var tvungen att ha lirat med Färjestad eller?

Sen störde jag mig väldigt mycket på hur ofta kommentatorn pratade om det som ”nästan” hände. -Kim Karlsson kämpar nästan till sig pucken. Nästan så att det höll på att bli en målchans. Nästan att BIK Karlskoga kunde utöka sin ledning. Fokusera på det som händer istället. Innan jag ger mig gällande kommentatorn så missade ni väl inte. -Kim Karlsson är en liten spelare. Bara 174 cm…när han står upp! Vaaa?

Just ja, i slutet bjöd han till på två godingar. -Ottosson får reducera! Vaddå får? Som om BIK bara liksom tillät honom att göra mål. Sen avslutade han med att dom tre bästa poängmakarna i BIK levererade, men nämnde aldrig några namn, som om bara BIK fans tittade. Objektiva utbildade kommentatorer lovades inför säsongen. Jo tjena.

Matchen då? Ja, vi inledde ju inte med enkelhet. Vi tabbade oss vit hela tre tillfällen i uppspelsfasen under de första fem minuterna och får nog bara vara glada att BIK inte fick sätta första kassen. Nu blev det i stället vi som gjorde det mycket tack vare den så annars skicklige Andrew Engerlage som tabbade sig bakom mål och Lucas Sandström kunde lägga i ledningsmålet i tom kasse. Målet kom också i slutet av ett mycket bra boxplay, men tyvärr skulle de kommande utvisningarna straffa oss.

Vid 1-1 i just boxplay så släpper vi in Alexander Lavoie alldeles för långt i i slottet och sen kommer vi på mellis och två enkla pass senare sitter pucken i en tom lövenkasse bakom en helt överspelad Linus Fernström.

Vi inledde den andra perioden riktigt uselt med nya misslyckade utlägg/uppspel och räknade till hela tre stycken innan BIK:s ledningsmål satt. Vi slarvar i utlägget och vid efterföljande backskott är den ren och skär mellanmjölk framför mål och ”Lillebror” (?) Carl Berglund kunde styra in 2-1. Någon som såg storebror i matchen? Någon nämnde under matchen att poängligaledaren bland backar gott kunde bli aktuell för SHL kommande säsong? Inte med det försvarsspelet. Inte ens nära.

I den tredje perioden skulle vi då jaga ikapp, men man kunde gott tro att det var BIK som låg under för så totalt de dominerade. Linus Fernström räddade bland annat två frilägen innan vi åter visar upp ett försvarsspel som inte liknar någonting. Pucken hamnar alltså i BIKs vänstra sarghörn. Notera att vi har Lindqvist efter pucken, Lucas Sandström till vänster och Stefan Andersson i en märklig offensiv rajd. och man ser alla deras fem man. Vår andra back Christian Bull och centern Kim Karlsson är utanför bild till vänster alltså typ vid offensiv blå.

Sekunder efteråt när #9 Victor Ejdsell hämtat upp pucken…

…dyker dessa upp längst till höger??? Och vart har Stefan och Lucas tagit vägen??? Det här händer inte ens på U12 nivå.

Sen är match död.

Någon sekvens senare byter vi horribelt dålig som vi ofta gör och BIK får ett kanonläge varpå Linus åker mot båset och skäller på utespelarna, med all rätta, men tillåts sånt i löven?

Vid 4-1 målet så har vi ju gett upp. Hamill bjuder till på ett centerspel som man bara inte kan uppskatta. Ett 3 mot 2 läge förvaltades på bästa sätt att BIK, så som det ska göras. Ottosson gjorde sen 4-2 men vi var liksom aldrig nära. Vi vann skotten, men som det näst intill alltid är så är den mestadels alibiskott och skott i rejält trängda lägen. Inte så öppna och oattackerade lägen som vi bjuder på. Sen är passningskvalitén på tok för dålig matchen igenom och har så varit hela säsongen.

Det syns att BIK har ett grundspel och de vet vad de ska göra i hart när varje situation. Så är det också med lag som Tingsryd, Västervik och Mora och det är också därför de ligger i toppen. Så är det inte med Björklöven. Vi famlar och söker efter vårt 34 omgångar in i serien och det är bara att inse. Jag är inte alls negativ när jag säger att vi får vara glada om vi håller Västerås och Södertälje bakom oss när serien väl är färdigspelad. Jag är bara realist och kanske är det ett sätt att hålla sig ifrån att bli skogstokig. Fagervalls topp 4 är redan borta. Styrelsens topp 8 känns väldigt avlägset. Jag är nöjd men en 12:e plats, för jag kan ärligt inte se vilket mirakel som ska sprida sitt ljus över det här laget. Gör ni? Skriv en kommentar…

***

Som ren kuriosa upptäckte jag förresten att Stefan Andersson gjorde sådär lite i skymundan sin 200:e match i Björklöventröjan när vi mötte AIK borta i mellandagarna. tror inte det uppmärksammandes mot Modo. Grattis i efterhand Stefan. Han nådde även en annan milstolpe för ett bra tag sen, närmare bestämt i omgång 23 den 29 november då han svarade för sin 100:e assist i Löventröjan, via en framspelning fram till Nicklas Johanssons 6-4 mot Almtuna. Dubbelt grattis då helt enkelt!

7 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 12 januari, 2017 kl. 11:24
  Permalänk

  Visa bilderna på match sekvensen för jäger och Åkerblom, inte ens.p12 går bort sig så där

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 11:42
  Permalänk

  Skicka dina ”synpunkter” till C More så kanske de får sig en tankeställare… 🙂 !

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 12:46
  Permalänk

  Intressant att huvudtränaren i en allsvensk toppbudgetklubb inte vet om att 17 av 23 bp mål man släppt in har gjorts genom en diagonal passning genom slottet. Helt ofattbart, eller vad säger ni?
  Amatörer som styr

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 13:27
  Permalänk

  Håller med till fullo. Våra spelares beslut ute på isen är ju helt horribla. 1-1 målet är precis hur det sett ut hela året. Vi markerar fel spelare och tar dåliga beslut. 2-1 passar Kim till deras back och sen gör LEJ inte jobbet. 3-1 är dock bland det värsta jag har sett….fin illustration ovan

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 15:18
  Permalänk

  Lite orolig över neg kval så småningom.
  Inte 1an igen med detta lag, behöver vi verkligen se detta som en möjlighet?
  Hemska tanke

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 15:36
  Permalänk

  Fan vad jag håller med. Riktigt kasst. Blev arg på både cmore och löven.. Tragiskt, trodde fan på en top 3 placering den här säsongen!

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 17:17
  Permalänk

  Med tanke på att SSK och Vik har börjat ta mer poäng än oss så är det såklart vi ska vara oroliga. Men det har vi ju varit i princip hela säsongen ändå….
  Var det inte typ Einstein som sa något om vansinne el idioti är att ständigt upprepa samma saker o förvänta sig ett annorlunda resultat? Nåt sånt iaf…hur som haver i vilken kategori hamnar våra coacher? Fagge? Dalle? Och var hamnar jag själv? Jag kollar på skiten ändå….
  ????

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: