Reflektioner efter BIK Karlskoga

Efter 0-6 hemma mot BIK Karlskoga ska egentligen kunna hända, men det hände. En match där precis allting gick fel, precis allt. Det händer alla lag någon gång och det hände Löven i går kväll. Här kommer fler reflektioner.

Vi släppte in det första riktiga skottet. Sen stod inte Adam Werner att känna igen utan att ge honom skulden för förlusten, men han hade inte den där dagen då man gjorde matchavgörande räddningar. Sen hade han ingen alls hjälp av försvaret what so ever. När man till slut bytte in Niklas Lundström vid 0-4 så släppte han in det första skottet på ett läge som går in vid en av 100 försök.

Vi har 0 % i PP och 50 % i BP. Då är det svårt att vinna hockeymatcher.

Den som jobbade hårdast i den första perioden var Matrialar-Kent som hann med att hjälpa till med fyra nya klubbor.

20161123_192412

Vårt PP sände tankar till bordshockey, ni vet där spelarna är rätt stillastående? Den som hade mest fart var ofta puckkladdaren och då är vi ju helt fel ute. De andra ska ju göra sig spelbara, inte tvärt om.

2529122

Det enda positiva var väl att Zack Hamill inte hann se de två första perioderna.

20161123_203540

Kändes ganska tidigt som att BIKs målvakt Andrew Engelage skulle växa till en jätte, men att han skulle vara 3.45 meter lång och väga närmare 300 kg i slutet trodde inte ens jag. Nu fick vi ju till slut ett skott förbi honom.19.59 i den tredje perioden prickade Cody Murphy ribban.

Någonschtans känns det ändå att vi inte står för en 0-6 insats. Vi skapar en hel del lägen, men är en tiondel för sent i alla lägen och då blir avsluten därefter. Visst blockar BIK hiskeligt många skott denna kväll, främst i våra PP, men det beror mer på att vi har så förtvivlat svårt att få till kvalitén i passningarna så att vi måste ta emot pucken, lägga den till rätta och sen skjuta. Då hinner till och med Bamses farmor i täck. Så är det ju.

Sen ska inte glömma att BIK var grymt effektiva, hade en grym målvakt och ett tight försvarsspel där alla var på tå. Det var inte vi. Då går det så här.

Nä, nu glömmer vi den här matchen och siktar mot Timrå på fredag. Frågan är om spelarna lyckas med detsamma?

Era tankar kring matchen?

3 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 24 november, 2016 kl. 09:51
  Permalänk

  Nu var det ju i och för sig ganska många som gjorde en lite slätstruken insats men herregud vad det lyste igenom matchoträning för Emmerdahl! Där var det inte många rätt men ändå bra att han fick spela hela matchen, vilket han inte borde gjort, eftersom den ändå var körd. Annars måste väl Kim och LEJ stått för ca 70% av alla felpass! Duktiga lirare båda två men igår var marginalerna väl små och puckduttandet alldeles för plottrigt! Tyvärr tror jag inte riktigt målvaktsparet håller hela vägen in i ett slutspel heller. Vi behöver en Andrew Engelage om det ska bära hela vägen fram! Nä det här är bara att glömma och hålla alla tummar i världen för att de nya blir spelklara före helgen.

  Svar
 • 24 november, 2016 kl. 10:43
  Permalänk

  Vi har ju varit lite bortskämd med många vinster efter TJ. Ska sanningen fram så har nog björklöven vart lite underskattat av motståndare och deras målvakterna haft dåliga dagar många gånger.

  Envisheten att inte inse hur mycket Kevin betydde föregående två säsonger är ett problem. Om man tittar rent meritmässigt på ersättningarna är det ljusår bort från vad man behöver. Nu har ju Werner tagit stora steg men från 0 matcher i HA till att bära ett lag på axlarna varje match är ett omöjligt krav.
  Tycker ju synd om Nicke som måste hoppa in mitt i matchen, det är ju inte lätt. Hans säsong känns helt förstörd redan.

  Man lyssnade inte på varningssignalen när brände av Olli förra säsongen. Utan trodde det var otur och fortsätter rekryteringen av oerfarna målvakter till en lika oerfaren backsida. Vinnande koncept? Även om Werner kommer fortsätta spela bra så finns det bara en målvakt i dagsläget. Och vi vet ju alla hur lätt det är att hitta en bra målvakt under pågående säsong.
  Det som också oroar är ju sportchefens känsla för bra målvakter. Ingen av hans 3 målvakter har ju haft det som behövs i HA. Sedan har ju Werner tagit steg framåt men det är ju inget man vet innan i vilket tempo det ska ske.
  Väldigt stort risktagande. Men DJ kanske är klärvoajant och jag oroar mig i onödan?

  Nu var ju inte tankarna kopplade till bara denna match och jag hoppas verkligen björklöven hittar vägar att vinna i fortsättningen också.

  Svar
 • 24 november, 2016 kl. 12:38
  Permalänk

  Håller hela vägen i i slutspel ?
  Det e ju dags för 10 raka förluster nu ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: