Reflektioner efter BIK Karlskoga

En riktigt härlig kämpaseger i en allt annat än välspelad match, men det tar jag varje dag i veckan så länge vi vinner. Här kommer fler reflektioner.

Att reflektera över en videosändning är alltid svårt. Svårt att se detaljerna, men i det stora hela, precis som jag skrev ovan, så är det här vi lär bli vana att se Björklöven spela. Tight bakåt och ta vara på chanserna framåt. Nu borde Thörnberg i ärligaste namn gjort 2-0 i slutet , men det får man ta en kväll som denna.

Vi hånade Modo och Södertälje här om dagen om att de tillsammans fick iväg 31 skott under hela matchen. I går mäktade vi och BIK med 32.

Sen blir man lite besviken att BIK Karlskoga blir mer och mer tama. Visst var det en hel del småbråk, men inte som förr. Till och med Wessner ser trött ut. Sen visade han förvisso sitt rätta jag i slutet och tog på sig kvällens andra dumstrut. Den första hade redan Niklas Pavel tagit på sig tidigt i matchen då han i ett handgemäng helt plötsligt ska slå BIK-spelaren sönder och samman. Räknade till åtta slag efter att BIK-spelaren tydligt visat att nu är det nog. Sånt kan vi inte hålla på med. Nu tror jag lättriggade Pavel laddat upp nå djävulskt inför denna match, säkert ända sen han skrev på för Löven, så här får du veckans tips Niklas. Slå ett par tre slag per slagsmål, då får du slåss hela matchen. Åtta slag i rad på en försvarslös motståndare, ja då blir det duschen och läktaren mot serieledande Timrå. Ångrar du dig en aning nu? Hoppas det. Nu hade vi tur att Carl Berglund får 2+2 för att ta emot slag. En femma direkt mot BIK Karlskoga borta är allt annat än smart. Ska du ta en sån fight ska den vara motiverad. Nu blir han automatiskt avstängd och jag blir inte förvånad om det blir nån eller ett par matcher till. Här har du slagsmålet.

 

20161006_210907
Det blev hett även efter slutsignalen, precis som det brukar vara i Karlskoga.

Viktigt att Stefan Andersson fick sätta dit en puck. Sen ser jag bara en sak att göra om vi ska ha en embyos chans att få igång honom. Låt honom ta LEJ:s plats i powerplay. Det var därifrån han var magisk för några säsonger sedan. Den kan vara en chansning, men också enda sättet att få igång honom. Att ha honom i en Jon-position till vänster funkar inte alls. Han har inte sen blicken att röra sig till öppna mål utan blir ofarligt statisk i den rollen.

Viktigt att Adam Werner tog chansen när han fick den och nu finns bara en sak att göra. Låt honom fortsätta ett antal matcher. Kändes som att han skapade en lugn i försvaret som vi inte sett tidigare. Ja, lugn och lugn. I slutet såg det dock ut som att vissa spelare var mer nervösa än vi framför datorn eller på läktaren. Sen läser Werner spelet bra som gör att han inte behöver göra så yviga rörelser.

Vi släpper till 3 skott i sista perioden när BIK ska jaga ikapp. Starkt!

Vem hade trott att vi skulle få se Christian Bull spela PP? Självklart var nog tanken att inte släppa till något i slutet, men nog blev jag ändå överraskad.

Synd bara att det är sex dagar till nästa match. Efter en skön seger skulle man nästan vilja ha back-to-back. Det jobbiga är att jag är i Stockholm nästa vecka och missar matchen live. Jobbigt.

En tia för era tankar efter matchen…shoot!

12 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 7 oktober, 2016 kl. 07:47
  Permalänk

  Haha. ”Domare” Wessner drar till med en spering efter slutsignalen.
  Undrar om inte han skulle bli ännu sämre än Schillken?
  Tror nog han hatar Björklöven minst lika mycket. Bik har ju minst sagt haft problem mot just Björklöven senaste säsongerna.

  Tyvärr är ju Bik ganska uddlösa denna säsong så jag tror inte det här fungerar mot så många lag. Men nu har gubbarna en seger att njuta av nästan en vecka. Kanske kan göra underverk?

  Det är ju helt uppenbart att Dalle satsat alla pengar på forwards och det är ju värdelöst. Det blir ju att ansvarstagande centrar får spela extraback och laget förlorar slagstyrka framåt. Både genom det och att man har få backar som kan starta bra och snabba uppspel samt fylla på vid anfall på ett bra och säkert sätt.

  Att man inte kommit längre med back-& målvaktsidan när man är inne på fjärde säsongen är ju helt fantastiskt dålig. Är vet jag inte riktigt hur man ska lyckas eftersom man haft både Kevin och Mattsson?
  Dalle håller på att ”fyndar” i Div1 medan Grönis hämtade lirare i HA eller bättre ligor. Där t.o.m det andra laget betalade en stor del av lönen.

  Jag fattar ingenting.

  Svar
  • 7 oktober, 2016 kl. 20:48
   Permalänk

   Vilket jäkla gnäll efter att laget vunnit 2/3 matcher sedan tränarbytet

   Svar
 • 7 oktober, 2016 kl. 08:51
  Permalänk

  Riktigt skön seger och jag håller med hur det ser spelar ingen roll bara poängen rullar in. Och riktigt roligt med Werner tycker bara att han fått chansen någon / några matcher för sent. Och Pavels utvisning var helt idiotisk han måste vara kyligare och speciellt i det läge vi är. Dock uppfattade jag det som att han tappade handsken och inte slängde den, om det nu spelar någon roll för bedömningen om vidare avstängning utöver den obligatoriska matchen. Men om han får fler än en match så ska väl grisen Wessner ha några matcher för en spelring EFTER slutsignalen.

  Svar
 • 7 oktober, 2016 kl. 10:29
  Permalänk

  Håller med om att 5 minuter borta mot Karlskoga kan vara dumt, men samtidigt är det inte fel att i början av säsongen signalera till hela hockeyallsvenskan att det i år kan göra mycket ont att ge sig på en Löven-kille. Pavel Polis hade behövts när Robin Jacobsson förstörde Kims karriär!

  Svar
  • 7 oktober, 2016 kl. 14:03
   Permalänk

   Håller med dig till fullo att Pavel skulle vi haft då Kim fick tacklingen, då hade det varit befogat att ge sig på Robin J ordentligt dessutom. Personligen hade jag inte haft något emot om Pavel vid det tillfället hoppat in från båset om han inte var på isen, men utvisningen igår var bara osmart.

   Svar
 • 7 oktober, 2016 kl. 10:34
  Permalänk

  Nog var det lite överdrivet av Pavel att veva som han gjorde.Den andre ville ju inte vara med .

  Svar
  • 7 oktober, 2016 kl. 11:36
   Permalänk

   Den andre ville vara med… startade det hela… men insåg ganska snabbt att han mötte sin överman…

   Utvisningen var dum, samtidigt är det extremt viktigt att veta att det gör ont framför lövens mål.

   Det har det inte gjort sedan Hellström

   Svar
   • 7 oktober, 2016 kl. 12:45
    Permalänk

    Det var ju Berglund plan att få ut Pavel. Där borde Pavel ha hållit sig lite kall

    Svar
   • 7 oktober, 2016 kl. 13:39
    Permalänk

    Håller med om det första, Ville. Berglund var ju minst lika inblandad till en början och vevade friskt. Sen att han var en sämre fighter och ”ger upp” får han själv stå för. Jag tycker att Pavel gör helrätt! Precis som Åkerblom sa: ”Är det någon gång man ska ta en 5-minutare så är det i början av matchen”.

    Jag skulle vilja påstå att Pavel visar vägen till seger genom att agera som han gjorde. Han är inte här för att slåss, men om det är någon som jävlas så står han upp alla dagar i veckan för märket på bröstet. Det är ju bara otur att handsken flyger av, annars tror jag han hade åkt på 2+2.

    Precis som Odd skrev ovan. Det gör ont att ge sig på en lövenkille!

    För mig är det också obegripligt att Wessner bara får en Game och inte Match Penalty när man beter sig så när sekunder återstår.

    Svar
 • 7 oktober, 2016 kl. 14:06
  Permalänk

  Gud vad ni gnäller på Niklas Pavel, det var ju det bästa som kunde hända löven i den här matchen, knappast var man på väg att få några 5 minuter boxplay mot sig efter ett slagsmål som Berglund startar.

  Ni ser ju tydligt att Berglund slår först och vill ha bråk men efter ett par försök av Berglund så tappar pavel hansken vilket bara är otur, sen är han ju redan irriterad på Berglund och jag gissar att allt går av bara farten.

  Björklöven behöver spelare som står upp för laget och tar ett slagsmål här och där om det behövs, det inger också respekt.

  Nä man såg ju hur bleka grislaget från Bofors blev efter den starten, man kan säga att Pavel plockade ner grislaget Karlskoga på jorden med det slagsmålet.

  Sen är det lättare att sitta och skriva saker efteråt en det säkert är att agera i stundens hätta.

  Min åsikt är dock att det var bra att Pavel visade Berglund var skåpet ska stå, den gubben är inte direkt guds bästa barn.

  Nu ser man fram mot ett möte med Timrå hemma. Grattis löven! 🙂

  Svar
 • 7 oktober, 2016 kl. 18:28
  Permalänk

  Inga kommentarer om alla misstag o indianare? Bara Pavel? Killen är ung, adrenalinet skjuter i höjden eftersom han vet vad Bik är för lag. Berglund startade o Pavel avslutade, helt rätt agerat. Hade Schilken dömt så hade han aldrig tagit grisen oxå. Igår för en gångs skull kan jag tycka vi hade domaren lite på vår sida men oxå att han dömde mer SHL aktigt!
  Sen för guds skull måste vi jobba mer passningarna, blicken för spelet. Visst går det ibland fort men bjudningarna när vi knappt är pressade måste sluta omedelbart. Jäger får jobba hårt nu haha
  O som avslutning tycker inte jag det är fel med oprövade div 1 spelare i upptackten, funkar ju för andra lag. Men jag tycker oxå man måste scouta lite bättre kanske o även ersätta de som absolut inte håller el till o med blir sämre. Lite mycket daltande emellanåt….
  Härligt med 3 p oavsett woosaah

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: