Reflektioner efter BIK Karlskoga

Luttrad lövare som man är sa jag när vi gick in i den 57:e spelminuten i underläge 1-2 att ”nu kommer klockan rusa i väg och sen är säsongen väl över”. Tre minuter senare var matchen över och så fel jag hade. Här kommer fler reflektioner.

Johan Löf / AXELLÖF

Lucas Sandström stred som vanligt förtjänstfullt där det var som trängst. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Vi har ju sällan haft studsarna med oss i år och nästan aldrig de där härliga tredje perioderna som vi hade i fjol, men som reklamen säger plötsligt händer det! 18 lyckliga sekunder vände allt och vips är vi verkligen med i racet igen. Annars kändes ju den här matchen precis som många av de andra i år. Hyfsat bra insats med enkla baklängesmål.

0-1 kom ju nästan omgående och det försvarsspelet av Tommy Wargh får en verkligen att fundera hur sjuttsingen den karln har spelat i både SHL och KHL?? Jag kan inte ens efter att ha sett reprisen om och om igen förstå vad han försöker göra? Det där försvarsspelet håller inte ens i ettan. Det är hårda ord, men ska man spela på den här nivån måste man fixa det också. Redan i den 14:e minuten blev också Tommy bänkad till förmån för Rasmus Edström som stod för en stabil insats resten av matchen och spelade nog till sig en ordinarie tröja mot IK Oskarshamn på lördag.

Nåväl, vi repade mot och kunde kvittera då Kelsey Tessier höll sig framme på en retur och kunde gör a sitt första mål i Björklöventröjan. Nicke Johansson var rutinerad och tog hand om pucken som brukligt är när något gör sitt första mål i en ny klubb.

Vi avslutade den första perioden riktigt bra med ett tryck som bara luktade mål. Nu blev det inte så och som vanligt när BIK Karlskoga är inblandat så avslutades perioden med lite klassiskt gruff och knuff och lite handskar i ansiktet är helt OK, men att som Felix Maegaard-Scheel dra till med en övertydlig slashing mitt framför domaren är så dumt att man nästan saknar ord. Istället för att ta med sig positiv energi in i omklädningsrummet via sista bytet så får man istället snacka boxplay. Till råda på allt får BIK sätta 1-2 bara 29 sekunder in i den andra perioden, på ett mål som såg väldigt märkligt ut. Återigen en slarvmål som gav oss uppförsbacke.

Sen kom då den omtalade tacklingen på Brock Trotter (se HÄR) som fick sinnet att rinna över för Emil Wikström som visade vad han tyckte om Fredrik Höggrens knätackling. Som ni kan se så byter Höggren åkriktning och fäller ut benet och även om han till viss mål når fram med axeln så tar huvuddelen av tacklingen ben mot ben och borde renderat fem minuter och matchstraff. Här får han 2 minuter och så även Emil. Sen hamnar Lucas Sandström i ett slagsmål som gav honom två minuter och Mikael Eriksson två minuter. Eriksson hånade sen Lucas som tyckte att han kröp ihop och inte vågade slåss. Som ni ser på bilderna så förstår jag inte riktigt vad han menar. han kopplar ju ett rätt bra grepp på Lucas som inte han en chans att ta sig ifrån.

Situationen var dock inte över där. Medan de tre domarna försökte reda ut vilka utvisningar det skulle bli radade sig de tre vice Sherifferna i BIK Karlskoga upp sig vid Lövens bås och hån och glåporden haglade i vanlig ordning när BIK är i farten.

IMG_5193

En vanlig syn när BIK lirar hockey, men ett tag trodde man att de börjat lira vanlig hockey, men icke. Foto:ERIK ÅSTRÖM

Det slutade till slut med ett powerplay för BIK då någon i Lövenbåset slängde in en vattenflaska i frustration över att tacklingen inte bedömdes hårdare. Hade domare Sandstedt varit rejäl hade han snabbt visat ut Höggren och sen hade inget mer hänt. Nu blev hans mycket veliga agerande en tändvätska för BIK som var sånär på att få matchen precis dit dom vill och när dom når dit är de mer eller mindre oslagbara. Skönt att vi kunde lugna ned oss i pausen till den tredje perioden.

Nu ska vi inte säga att domare Sandstedt var usel bara mot oss utan gott åt bägge håll. Trodde han skulle rotera sönder sina armar när han i inledningen av den tredje perioden visade ut Daniel Wessner för en chargning. Kändes rätt billig.

Man bytte plats på Stefan Öhman och Kelsey Tessier i mitten av den tredje perioden och det gav effekt. Bättre tryck framåt och när jag som sagt nästan gett upp klev en annan som vi väntat på mål från nämligen Brock Trotter som på en retur kvitterade till 2-2. Om man var salig då var ju inget mot när vi bara 18 sekunder senare kunde avgöra matchen genom Pär Edblom. Sen fick vi bra hjälp av domare Sandstedt att hålla ut då han gav Erik Thorell en utvisning för målvaktsinterference. Sandstedt hade ju liksom redan lagt undan pipan efter Wessners utvisning och ta den där då? ja, vi tackar ju och vi kunde ta tre livnödvändiga poäng. BIK:s assisterande tränare tillika exlövet Kristoffer Näslund var inne på samma linje om utvisningen. – Han blir inknuffad i målvakten. Den är inte korrekt dömd, och tyckte förlusten var tung med tanke på de snabba målen i slutet. – Jag har inte varit med om det här förut. Det är en fruktansvärt jobbig förlust, sa han till na.se.

Precis som bloggkollegan skrev efter matchen i vårt frågetecken så visade det sig alltså att hela 11(!) spelare tekade i matchen. 11! Man blev bortplockat vid 18 av matchens 64 tekningar. Vi plockades bort en gång.

Ja, vi njuter i fula drag och börjar så smått ladda för folkfesten som det torde bli i morgon mot IK Oskarshamn då det är fri entré!

Till sist, ge mig gärna dina reflektioner efter matchen…

Megazone

3 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 5 februari, 2016 kl. 07:49
  Permalänk

  Grabbarna åkte onekligen ikapp sista slutspelståget när det i princip hade lämnat perrongen. Nu sitter dom i en ganska bra sits, förutsatt att dom fortsätter vinna.

  Mora har två poäng mer men dom möter vi på bortais (allt i egen hand). Sedan har vi ju Vita hästen med 8 poäng mer men två matcher mer spelande. Vita Hästen har ju också bara två hemmamatcher kvar och är bortasvaga. Och dessa möter ju Löven hemma så lite fördel löven.

  Känns som löven också lämnade sista risken för negativt kval bakom sig. Asplöven verkar ju fått soppatorsk och det känns inte troligt att dom ska hämta in 14 poäng plus målskillnad på 8 matcher. Men vi får hoppas att dom fortsätter jaga på Pantern eftersom dom möter VH i nästa omgång.

  Som det ser ut nu kommer det bli spännande framöver.

  Svar
 • 5 februari, 2016 kl. 12:17
  Permalänk

  Emil Wikström aka ha beröm för att han står upp för laget. Bra för lagmoralen!

  Svar
 • 5 februari, 2016 kl. 20:07
  Permalänk

  Mina reflektioner,
  1. Äntligen lite coachning
  Wargh bänkad efter det obegripliga icke ingripandet vid 0-1. Sällan skulle väl en rejäl påkörning/tackling ha varit så effektiv som här. Han gjorde ytterligare ett hårresande misstag i nästa byte och blev utbyt mot Edström som gjorde en bra match.
  Bra coachat att plocka bort en kille som inte var med i matchen.
  2. Domaren….. Andraperioden var helt obegripligt dålig 5 min Powwow med Wessner innan det blev numerärt underläge för oss. Hur vi kan åka på Abuse men inte de tre skrikande imbicillerna (Berglund) mfl från Karlskoga som står och käftar oavbrutet i flera minuter är obegripligt om några skulle åkt så var det dessa tre herrar.Dessutom missade han strax innan detta den intefirence som gjorde att Kevin fick en flygtur bakom eget mål.
  3. Coachning igen!
  Äntligen ett försök att förändra matchbilden fr.o.m. Powerbreaket i 3:E så bytte Öhman och Tessier plats och vi tryckte upp hårdare med backarna.
  Utdelningen kom och vi fortsatte istället för att backa hem och fega med en poäng!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: