Reflektioner efter BIK Karlskoga

Ömsom vin, ömsom vatten, men mest vin, eller hur? Idag ska vi vara glada och verkligen hoppas att det här var vändningen. Här kommer fler reflektioner.

Inleder med det ni säkert hörde i sändningen. ”Björklöven spelare med sin lönnlöv på bröstet” hördes av kommentatorn Lena och alltid skönt att börja matchen med ett leende på läpparna. Harald Lückner försökte kontra med ”Det är Kalle Ekelund Wessner tjafsar med och han brukar ofta hamna i sådana här situationer”. Yeah right.. nu fick jag uppgifter om att kalle visst haft haft ganska kort stubin ett antal år balåt i tiden, så vi kanske ska luska i hur vi plockar tillbaka det?

Även om vi inledde lite trevande, så växte vi ju länge perioden led och i 14:e minuten gjorde Mike Banwell sitt första mål i Björklöven. Grattis Mike. Kanske han växer av det här? Bra snabbt skott mot en skymt målvakt.

I andra perioden började vi bättre och när Tommy Wargh likt Banwell levererade ett snabbt backskott kunde Pär Edblom styra in 2-0. Påminner om målen vi gjorde senast vi vann där nere.

Sen började vi tyvärr vår vana trogen att dra på oss onödiga utvisningar. Först Nicke Johansson i offensiv zon när vi har puck och sen Kalle Ekelunds slungskott över sarg. Visst har han otur att pucken ställer sig på högkant, men det får inte ske och självklart kunde BIK dra nytta av det. Lite märkligt agerande av Jonas Emmerdahl som hann med att lägga sig två gånger innan BIK reducerade. Inte rätt taktik med puckskicklige Marcus Nilsson som speldirigent.

Inna man utnyttjade 5 mot 3 läget så fick vi se en situation som man aldrig sett i en hockeyrink. Vid en situation i Lövens zon flyttade hela målburen ca 30 centimeter bakom den förlängda mållinjen, men samtliga tre domarna lyckades på något märkligt sett missa det och spelet hamnade i BIK:s zon som sen kontrade varpå Kevin Lindskoug helt sonika ställde sig bredvid målet. Resten är historia.

Frågan är vad som är märkligast? Att domarna missar att målet är flyttat eller att Daniel Wessner jublar??

Kanske dock tur att vi hade en till utvisning att städa av efter det målet så det inte fanns tid att falla ihop som vi brukar göra vid baklängesmål.

Sen tar vi kanske vår enda ”bra” utvisning i matchen genom Rasmus Edström som ersatte Kalle Ekelund i den andra perioden. Att Mike Banwell sen drar på sig en slashing utvisning tre sekunder senare är förstås helt oförståeligt. Lite känsla måste man ha.

Nu klarade vi av den 3 mot 5 läget även om BIK Karlskoga ville ha ett mål godkänt som man förvisso ringde på, men som aldrig godkändes, eller godkändes? Ingen visste vilken bedömning domaren gjorde och det är märkligt. Varför kan man inte förklara vad som ligger till grund för beslutet för att slippa tjat och gnäll?

Nu höll vi ut och då öppnade sig en bra möjlighet. Vi hade inte förlorat någon av de två första perioderna och för er som missat det. Har vi förlorat någon av de tre perioderna så han vi alltid förlorat. Här hade vi periodsiffrorna 1-0,1-1. Tyvärr hann man knappt bänka sig för den tredje perioden så satt 2-2 pucken och här dök tyvärr gamla synder upp. Ett duttigt, mesitg och klubbpetande försvarsspel helt i avsaknad av fysiskt spel gav Mikael Eriksson precis det han behövde för att kvittera. Påminner inte så lite om pojklagsspel.

När BIK sen fick ta ledningen med 3-2 genom Gustaf Thorell så bjöd vi på det så vanligt förekommande kaosbytesmål. Visst hann några av våra killar in och visst gör Thorell det bra, men våra killar hamnar i ett läge som de inte ska behöva komma i. Här ser man också hur små marginaler det är i hockey. I anfallet innan är vi mycket när att göra 3-2.

Här fick vi chansen att komma tillbaka direkt då fick tilldömdes en straff som lades av normalt säkre Lucas Sandström men när lästes han söder av Joel Gistedt. Joel täppte till sin högersida och Lucas alternativ till vänster gick inte in.

Sen fick vi ett riktigt riktigt bra tillfälle att vända matchen då vi fick chansen att spela 5 mot 3, men vårt powerplay är inte bra just nu. Inget pucktempo och när vi till och med måste dumpa puck i inspelsfasen, jag då är vårt PP illa ute. Had vi fått ett mål i 5 mot 3 hade vi kunnat gå för tre poäng i det följande 5 mot 4. Nu kunde vi till slut få in pucken i spelet 5 mot 4 där Alex Hutchings högg på en retur på skott från Stefan Andersson.

En poäng vid full tid var ändå ett klart fall framåt.

Alex Hutchings var inte klar med 3-3 målet utan fick också avgöra, vilket innebär att han gjort tre mål på sina två första matcher i Nobelhallen.

Johan Löf / AXELLÖF

Vi fick se den Hutchingska låga pumpen vid två tillfällen och jag vänjer mig gärna. Foto:AXELLÖF

hutch hat

Skönt att se sheriffhatten igen! Skärmdump VK.

I och med segern bröts två trender. Vi vann trots att vi förlorat en period och vi vann efter åtta förluster borta! Nu hoppas vi att detta var vändningen. Mycket viktigt att få denna start efter att ha haft snack inom gruppen med inkopplade ledarskapscoacher och mentala coacher.

Nu ser vi fram emot lördagens bortamöte med IK Oskarshamn.

Dina tankar efter matchen? Skriv en kommentar…

One thought on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 9 december, 2015 kl. 20:17
  Permalänk

  Förutom kvittering och GWG måste jag understryka att Hutch var riktigt bra matchen igenom. Han påminner om Nicke i sitt kämpande, även om han ibland ser lite tunn och lätt ut. 4/5 betyg, lätt!
  Backsidan ser desto bedrövligare ut. Bengtsson bra, Andersson och Edström nätt och jämnt godkända, Banwell magisk i en period, sen försvann han.
  Hur allvarlig skada har Trotter? Han är ju en spillra av vad han visade tidigare…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: