Reflektioner efter BIK Karlskoga

Oj, så man har saknat ett riktigt klassisk möte med klassiskt grisiga BIK Karlskoga. I går kväll fick vi det och när det blir vinst, är det extra gött! Här kommer fler reflektioner.

Sex segrar kvar efter en ”härlig batalj på allsvensk nivå” som Mikael Andersson skulle uttryckt det. BIK Karlskoga har ju under lång tid haft det i DNA:t att grisa så mycket det går, ”gör vad du vill och går du över gränsen, ta med dig en motståndare i utvisningsbåset”-typ, men tappade det ifjol med för många lirare. Nu är de borta och BIK-andan är tillbaka, men handskar i ansiktet i varje närkamp, små smarta crosscheckingar vid gruff och minst två mot en vid småbråk, men det sker snabbt att det sällan blir utvisningar, skapar bara irritation hos motståndarna som de drar nytta av. Det var nära att det lönade sig igår, men det börjande spelet som det blev i den andra perioden gynnade löven som kunde rycka år sig en tvåmålsledning som man förvaltade väl in i kaklet.

Matchen då? Ja med den inramningen det var trodde då jag att Björklöven skulle komma ut starkt men det var BIK Karlskoga som hade bäst fart, var mer rejäla, hade bäst kvalité i passningsspelet och gjorde ju också matchens första mål expresståget Gustav Franzén var sist på pucken efter slarv i Björklövenförsvaret. BIK fick dock inte njuta eller spela på ledningen egentligen alls. 11 sekunder senare låg pucken i BIK-kassen efter att Fredric Andersson jobbat fram den från bakom mål till Alexander Wiklund som hittade in med pucken i mål.

Mindre än två minuter senare var det dags igen. Francis Perron la en stenhård macka till Olle Liss som bombade in ledningsmålet i powerplay och Björklöven kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning.

I en andra periodens sjätte minut skapade BIK en rejäl press som bl.a. innehöll en galen benparad av Kevin Poulin, men som till slut ledde till att Björklöven drog på sig en utvisning, på vilken BIK kunde kvittera till 2-2 med David Lilja sist på pucken och i det här läget var det mycket BIK Karlskoga, men Hans Wallson, som inte verkar vara en fan av timeouter (bara 11 st på 60 matcher i år) lät spelet rulla på. Mycket BIK som sagt, som ett powerbreak inte kunde råda bot på, men trots det var det Björklöven som gjorde nästa mål, 16:34 in i den andra perioden, ett sånt där grymt orättvist härligt mål i flygande fläng, där Tyler Vesel höll i pucken som bara han kan göra, ett bakom ryggenpass till Gustav Possler som serverade Karl Johansson som stänkte dit pucken högt. Samtidigt hade Björklöven börjat få till lite snabba spelvändningar och hörde att BIK inte gillade att få den typen av börjande hockey mot Björklöven och det kan man förstå. Vi är giftiga när vi får de ytorna.

Sen till en situation som blev omtalad. Alex Hutchings och Åke Stakkestad hade nåt gruff där båda var lika goda kålsupare, men där Stakkestad avslutade med att hålla fast i Hutch ben med domaren nån meter bort och armen åkte upp. I sekunden senare sätter BIK pucken i mål, men som omedelbart dömdes bort med ett Björklöven PP som följd. BIK protesterade och klagade i pausen och visst fick beslutet stora konsekvenser. I det PP:t gjorde nämligen Björklöven det matchvinnande målet till 4-2 genom Francis Perron som verkligen var het denna kväll. Härligt handledsskott och bra skymning av J.T. Brown. Å andra sidan ska inte BIK klaga allt för mycket då en rätt solklar interference föregick deras 2-2 mål. Domarna var inte bra utan ungefär lika usla åt bägge håll. Riktigt hett, grinig och stökigt, så som en slutspelsmatch och då främst mot BIK Karlskoga ska vara.

I den tredje perioden blev det som väntat, två lag som la band på sina känslor. BIK kunde ju inte fortsätta på den inslagna vägen utan var ju tvungen att vara kreativa och göra mål. Björklöven å sin sida ville ju stänga matchen och undvika utvisningar. Det fungerade bra och Alex Hutchings kunde snappa upp ett slarv i BIK-försvaret och stänka in 5-2 4.28 in i den tredje perioden.

En uppkom en märklig situation som belyser problemet med domarnivån. Man lyckades hitta en dubbelutvisning på J.T Brown och Henrik Björklund. Kamp kring målet och när J.T Brown tog en mindre nackgrepp på Björklund så åkte armen upp. Onödigt tänkte jag, men sen blev den en dubbelutvisning. Om nu Björklund gjorde sig skyldig till en slashing måste det skett innan nackgreppet, för inget hände efter. Tog du den inte då, ta den inte sen. Domare har en tendens att släppa vissa grejer, men sen liksom ta tillbaka den om nåt nytt händer. Märkligt inkonsekvent och tyvärr är det ju rader av sådana här ageranden som får spelare och ledare att klaga, något man kunde stävja genom mer konsekvent bedömning. Nog om det.

Halvvägs in i den tredje perioden fick vi vårt tredje powerplay i matchen och för tredje gången inledde man med vår andra PP-uppställning. Bra coachat tänkte många, men sanningen var att PP1 i samtliga tre fallen spelat bytet innan. Nu hoppas jag att PP2 ändå fått börja då de just nu är stekheta i spelformen. Inget mål den här gången.

Här omkring svarade en något obalanserat Henrik Björklund för en riktigt ful grej då han i mittzon greppade ned på klubban och blottade knoppen och körde den i magen på Pontus Andreasson. Det syns inte i detalj i detta klipp, men vi som satt till vänster ovanför Björklövens bås såg precis detsamma som Hans Wallson såg.

Jag gillar inte efteranmälningar rent generellt då den inte ger det drabbade laget någon fördel i grundserien då eventuella avstängningar sker mot annat motstånd, men i en slutspelsserie blir det en annan sak. Sånt här vill vi helt enkelt inte se på en hockeyrink.

BIK skulle sen göra lite match av det hela när man reducerade i powerplay till 5-3 och det med uttagen målvakt. Då återstod 3.46.

Här tog BIK timeout och är det slutspel så är det. Loge-publiken försökte här göra allt för att BIK spelarna inte skulle höra vad tränaren sa. Oklart om man lyckades. Kändes nästan lite BIK över det hela.

Nästa satsning med uttagen målvakt blev inte lika lyckosam. matchen lirare i vår bok, Pontus Andreasson kunde stänga matchen med sitt 6-3 mål och därmed gå upp på andra plats i slutspelets poängliga. När utgången väl var klar anade man att matchen skulle urarta på något sätt. Nu slutade det inte med några skador, men när ett rejält rallarslaggis som mynnade ut i fyra matchstraff, dock inga avstängningar att vänta. Åke Stakkestad hade en rejäl batalj med Zach Palmquist medan Alexander Hellström försökte få Henrik Björklund att dansa, men han förstod Ackes intentioner och avstod.

Seger till slut och tyvärr fick inte restauranggästerna se slutminuterna, men tack alla ni. Det kommer en video senare.

Nu väntar bortamatch på måndag och sen dags för ny hemmamatch på onsdag? Era reflektioner efter 6-3 mot BIK Karlskoga? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

7 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 11 april, 2021 kl. 10:36
  Permalänk

  Nu hittar ni allt på, visst Björka trycker dit en. Armbåge lite små fult, men det är ingen butt ending med klubban, så spearing nej.
  Vi kan säkert hitta flera såna situationer i den här matchen. Hutchins skickar ju tex klubban i nacken på Stakkestad 2 gånger innan det bortdömda målet.
  Å den interference innan BIK’s mål, nja jag vet inte. Immo står där han står, löven spelaren backar in i honom. Hade varit en gård utvisning faktiskt.
  Förövrigt var båda lagen lika goda grisar igår. Å nu när Hellström var med så var ni grisigare än BIK , inte för det spelar någon roll..

  Svar
 • 11 april, 2021 kl. 11:36
  Permalänk

  Håller inte på något av lagen här. Men jag såg matchen igår och din text är väldigt vinklad till fördel för Löven. Är du såpass enögd att du inte ser vad som faktiskt händer? #90 i Björklöven var väl den enskilt största grisen igår. Alltid först med att ge ett tjuvnyp sen försöker han göra domarna uppmärksamma på att Bikaren slår tillbaka. En riktig tönt verkar han vara, Hutchings. Vågar inte backa upp vad han startar. Det är annars en bra spelare, men ärligt talat en riktig kärring!
  Karlskoga ska ha 3-3 men istället sker matchens enskilt största skandal och löven får istället powerplay och gör 2-4. Ett horribelt misstag av zebrorna och där hade ni vääääldigt tur.
  Lite mer nyanserade sammanfattningar tack om du vill framstå som en seriös skribent!

  Svar
  • 11 april, 2021 kl. 13:30
   Permalänk

   Men allvarligt ”din text är väldigt vinklad till fördel löven” visst är du medveten om att du är inne och läser på en supporterblogg för Björklöven ? Alla tre skribenterna här på bloggen har inga krav på sig att vara neutrala utan dom driver och skriver här på bloggen för att dom har ett stort löven hjärta, vi alla supportar är mycket glada över det stora jobb dom lägger ner på bloggen.
   Visst jag kan hålla med om Hutch är lite grisig ibland precis som många i BIK men han är smart nog att inte fortsätta och ge tillbaka när han fått BIK;arna dit han vill, smartness kallas det ! Förresten tycker du att tjejer / damer är fega eftersom du skriver om Hutch ”men ärligt talat en riktig kärring!” då tycker jag att du nästa säsongs ska titta på lite damhockey det kan gå riktigt hett till även där.
   Du tycker alltså att inte Stakkestad skulle haft utvisning för att han höll Hutch runt benet ? Den var hur solklar som helst och även om Hutch skulle fått utvisning vilket jag inte hade protesterat mot så hade spelet blivit avblåst före målet och dessutom så hade Poulin tagit skottet från Larsson ( tror jag det var) om inte domarna redan blåst av. Så mål hade det under inga omständigheter kunnat bli, så vari ligger skandalen som du skriver om? Att vi sedan gjorde 4-2 i PP sedan är en helt annan sak, vi hade lika gärna kunnat göra 4-2 i fyra mot fyra, men det är hypotetiska frågor.

   Svar
  • 11 april, 2021 kl. 17:24
   Permalänk

   Haha nästan lite gulligt att du försöker lura någon att du inte håller på BIK. Lycka till.

   Svar
 • 11 april, 2021 kl. 12:22
  Permalänk

  Domarnivån i dom senaste två matcherna har varit under all kritik, trodde aldrig att jag skulle säga Bergman, Schilken eller till och med Lyth kom tillbaka ! Dom måste bytas ut till nästa match.
  Jag tror att en orsak till att matchen igår blev den grinigaste och grisigaste beror på att BIK spelarna håller på att vara trötta då Helmersson matchar rätt hårt. Naturligtvis blir det väl grinigare också på grund av att matcherna blir viktigare ju längre matchserien går.
  Att BIK gnäller över sitt bortdömda mål är helt sjukt det var en klar utvisning på Stakkestad men jag hade inte protesterat om även Hutch hade åkt ut. Men det förändrar inte det bortdömda målet för då skulle det ändå varit avblåst, dessutom skulle Poulin tagit den om inte det blev avblåst. Sedan hade domarna mycket väl kunnat ta BIK spelaren som avlossade skottet på mål efter avblåsning dom tog ju ut Liss för en liten förening i sargen efter avblåsning förra matchen.

  Till sist BIK Petsson du borde lära dig regelboken innan du uttalar dig, ”det är ingen butt ending med klubban, så spearing nej” Det är två helt olika förseelser, butt-ending där använder man övre delen av klubban / knoppen (vilket Björklund gjorde) och en Spearing där använder man spetsen på klubbladet. Men det klart att det inte kommer att bli någon anmälan därtill är domarna för fega att erkänna sina missar på isen under matchen. Björklunds tilltag var inte snyggt och jag är övertygad om att det var i frustration och på grund av trötthet så det är bara att vara på honom i matcherna framöver så rinner det över för honom igen.
  Någon som har koll på hur Björklöven tar sig ner till Karlskoga idag ? Tyckte jag hörde någon om att dom eventuellt skulle flyga en charter kärra.
  Längtar redan till imorgon !

  Svar
 • 11 april, 2021 kl. 12:41
  Permalänk

  Grisigare än grisarna från Karlskoga som uppfann o patenterade alla varianter av griseri är en omöjlighet. Nu får Löven som iallafall försöker spela hockey vinna imorgon och skapa matchboll som smashas in hemma på onsdag så den riktiga slutspelsserien kan komma igång mellan två spelande skickliga hockeylag. Timrå-Löven dvs den verkliga finalen.

  Svar
 • 11 april, 2021 kl. 15:17
  Permalänk

  Men herregud, det är väl omöjligt från dom där bilderna att se om det är klubban eller armbågen som utdelar smällen.. skulle jag tro något så blir det armbågen, dels ser det så ut och dels tror jag inte Björka hade vågat riskera att bli avstängd..
  Ni fiskar o gapar efter allt, vilket jag förstår också, men en seriös blogg (om det nu är det) kanske inte borde vara så enögd..
  dock tror jag alla uppskattar hettan som är i matcherna. Tycker det än så länge varit på en bra nivå

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: