Reflektioner efter BIK Karlskoga

Fortfarande sju segrar. Det blev till slut en helt obegriplig förlust i den tredje semifinalen mot BIK Karlskoga med 1-2 efter förlängning, där vi missade otroligt många lägen och bjöd på två mål. Här kommer fler reflektioner.

Sen kan jag bli vansinnig när Hans Wallson efter matchen antyder att det kan bero på anspänning att vi spelade så passivt i den första perioden. Vi har fullblodsproffs på isen och inget annat lag mig veterligen någonsin skyllt på det och det är inte första gången vi hör detta denna säsong. Kan vi inte hantera dessa matcher så har vi skapat någon märklig egen press som vi inte kan bemästra.

Sen växer vi in i matchen och att vi inte kan få in mer än en puck är fullständigt otroligt. Visst ska Stefan Steen hyllas för sin insats men det var få riktigt giftiga räddningar. Vi gör det bra i många lägen framtill själva målchansen där har vi alldeles för mesiga avslut och mestadels i magplattan. Avsluten var inte i närheten av det vi såg i föregående match. Då hade vi många direktskott och siktade högt, mne då krävs många kvalitativa pass och det lös med sin frånvaro stora delar av matchen. Frågan är varför? Sen snackar vi mycket om att vi ska mala ned BIK, men har svårt att se det lyckas när vi för det mesta glider omkring på isen. I en första perioden hade vi exempelvis färre maxåkningar än skott på mål och då var det ändå bara tre.

Nä, nu återstår väl bara att åka och skjuta fyrverkerier utanför hotellet där BIK sover. Det är uppenbarligen fansen som får fixa det här…eller hur var det? Wallson skämtade om att det gick bättre när fansen gick hem igår, men var det ett skämt?

Nä, är faktiskt riktigt besviken efter den här insatsen, men sju segrar till räcker fortfarande.

Era reflektioner efter förlusten mot BIK Karlskoga?.. Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

4 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 9 april, 2021 kl. 12:35
  Permalänk

  Jag ser inte heller att vår breda trupp ska vara avgörande. Tycker inte BIK ser så slitna ut. Mest oroande är att vi alltid ställer till det för oss. Vi borde faktiskt ha haft 3-0. Och som ni skriver inte var det många kvalificerade räddningar för Steen.

  Svar
 • 9 april, 2021 kl. 14:55
  Permalänk

  Sjukt besviken. Känns som klassiska Lövensjukan som härjat senaste 15 åren, minst. Efter en bra match eller två tror man att man är oslagbara och tappar det lilla sista som gör att allt blir lite lite sämre; precision i passningar, skridskoåkningen, avslut, inåkningar framför mål, hugg på returer. Var ju uppenbart att det krävdes ett mål från Bofors för att laget skulle lyfta sig till där det borde varit åtminstone efter 10-20 minuter av matchen.
  Det är som så ofta tidigare på det man förlorar matcherna. Sjukt onödigt och verkar följa med Löven i princip varje år, undantaget ifjol.

  Svar
 • 9 april, 2021 kl. 15:43
  Permalänk

  Jag ser inte heller någon ”maskin” som klarar av att mala ner sina motståndare. Däremot så finns det ju utan tvekan klass i detta lag, så därför tror jag fortfarande att det blir spel i finalen. Fast detta lag ska absolut kunna vara som en stabil ”maskin” som maler ner sina motståndare. Man har ärligt talat inte lyckats få ihop denna trupp 100-procentigt. Hade man lyckats med det, så skulle ett avancemang till SHL i princip varit självklart.

  Svar
 • 9 april, 2021 kl. 16:06
  Permalänk

  Trots vår breda trupp så är det en ingrediens som saknas, en riktig sniper! Någon som älskar att göra mål, som älskar att avgöra! Som offrar allt för att få in pucken! Vi har ett gäng som kan göra mål, men ingen renodlad sniper som hugger på första bästa halvchans.

  Men får Wallsson ett par spelare att gå rakare på mål och fler att söka sig in i slottet så ska vi bara vinna! Men håller vi oss på utsidan och måste passa oss till öppet mål (inte ens de hjälper ibland), blir de tidig semester…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: