Reflektioner efter BIK Karlskoga

Sju segrar kvar. Björklöven klev rejält in i semifinal två och visade BIK ingen pardon då man avgjorde matchen med tre snabba mål i den andra perioden och det känns som att laget har ett kalasläge inför de kommande två hemmamatcherna. Här kommer fler reflektioner.

Vi fick se en ganska intetsägande förstaperiod där BIK vann skotten med 10-7, där de var betydligt rakare mot mål än vi. Vi hade vår vana trogen benägenhet att näst intill alltid ta vägen utsida tekningscirklarna i anfallen som för det mesta byggde på en rätt slapp skridskoåkning. BIK flög fram och gick allt som oftast innanför tekningscirkeln för avslut.

Tar med mig Adam Plants agerande när han tappade klubban, något som packparner Daniel Rahimi missade och passade över pucken, men Plant hanterade det som värsta fotbollsspelaren. Tog kamp och med en bredsida löste han situationen. Kan man annat än älska den karln? Vilken krigare!

Vid matchens dittills bästa målchans, i slutet av den första perioden, där Gustav Possler la en puck i stolpen ådrog sig BIK Karlskogas mycket skicklige målvakt Tim Juel en skada och fick lämna matchen och det såg verkligen inte bra ut.

Känns inte troligt att han återkommer i spel den närmsta tiden. In kom Stefan Steen, med förflutet i ett lag mer norrut och som en gång i tiden var aktuell för oss. Här kom chansen för den åsidosatte målvakten som inte fått en minut så långt i slutspelet och bara fick 14 matcher i grundserien. Skulle vi skapa en världsmästarmålvakt igen, något vi haft en dålig vana att göra? Svaret är en rungande NEJ!

Han höll nollan i exakt 8.20 innan Alex Hutchings svarade för ett riktigt klassavslut när han frispelades av Alexander Deilert (Vilken macka, frågan är bara vilket pålägg man vill ha?) och hur läckert är det inte när pucken sitter mitt i krysset och studsar ut lika hårt som den kom dit? Njut.

3.56 senare ringde det igen och även nästa klassavslut. Sist på pucken var Pontus Andreasson som även han hittade ytan högt i målet, efter fina pass från pånyttfödde Fredric Andersson och Olle Liss.

Lägger vi på ytterligare 23 sekunder kan vi nog enas om att chansen att Steen skulle bli matchvinnare var över. Daniel Rahimi slänge in en skrynklig som William Eriksson fick en klubba på till 0-3 och matchen rann på 4.17 BIK Karlskoga helt ur händerna.

Ganska anmäkningsvärt att se den scenförändring som skedde i Björklöven mellan den första och andra perioden. Än mer anmärkningsvärt är hur domarna kunde missa den assisten på Rahimi? Den gick till Olle Liss som inte ens var på isen. Ser man inte skillnad på dessa två herrar så förstår jag nivån. Det gör jag.

I samband med Tim Juels skada kallades juniormålvakten Edwin Mustavic in som ersättare, som registrerad tredjemålvakt han var, men fick han joina laget i båset? Nope. Det blev läktaren eller vad man nu ska kalla kyffet han fick sitta i resten av matchen.

Nu säger regeln att det ska vara så (Tack Emsing för bilden), men känns ändå smått bisarrt. Man får anmäla en extramålvakt, men den får ändå inte ingå i truppen, fast syftet är att de ska kunna ersätta. Vad ska den kunna uppnå i båset utom att öppna båsdörren?

Vi vann den andra perioden med klara 0-3 och 3-13 i skott efter en period där man verkligen kände igen Björklöven från ifjol och som vi vet att man kan spela och har inom laget. Nu fick man ut det.

Vi inledde också den tredje perioden med att städa av ett numerärt underläge på ett förtroendeingivande sätt, mne BIK kunde ändå reducera via ett välriktat skott från Victor Berglind.

Här gick vi lite ned i tempo, inte helt ovanligt när man släppt in mål och oron var förstån stor att vi skulle tappa som vi gjort i många tidigare matcher. Oron blev än större när William Eriksson efter ett skott tacklades och flög otäckt in i saregen och blev liggande en längre stund. Till slut kunde han för egen maskin ta sig av isen och ur matchen. Att det bara blev två minuter för en Late hit tycker jag är beklagligt. Tacklingen är ovårdat och fruktansvärt onödig då Wille inte längre än puckförare. BIK:s Gustav Thorell har även alla möjligheter att undvika att tackla och man såg på tv-bilderna efteråt att han var ångerfull, men det gör det hela inte mindre fel. Tycker samtidigt inte att den ska anmälas i efterhand så domarna har alla möjligheter att dela ut det större straffet på plats. Svagt.

Nu kunde vi ändå utnyttja det följande PP:t och riktigt skönt att lagkapten Fredric Andersson fick sätta sitt första mål i slutspelet till 1-4. Här tar jag nog lite cred. Följande skrev jag i mitt klassiska block som är med överallt.

#jinxmaster

Efter det låg vi tätt och gav inte BIK många ytor. Så pass att jag twittrade följande.

Tror knappt det gick en miut mellan tweeten och BIK:s andra mål för kvällen. Sorry. 1-1 #jinxmaster

BIK gick ju för det såklart efter det, men vi höll dom stången rätt bra och mitt i allt drog BIK på sig en tvåa för ”abuse of official”. Kan man hitta en mer oläglig utvisning. Tecken på ett lag ur balans. Tyvärr utnyttjade vi inte alls det PP:t, nästan att vi blev defensiva och BIK hade nog mer puck än oss där.

Sen kom två täta sekvenser där bägge målvakterna hamnade fel bakom eget mål. Kevin Poulins lagkamrater löste det, men inte Stefan Steens och Axel Ottosson kunde enkelt avsluta målskyttet med att sätta spiken i kistan till 2-5, elegant framspelad av Gustav Possler. Även Sebastian Manberg ska ha cred för utmärkt stress bakom mål, som lockade fram misstaget.

Kevin Poulin skulle avsluta sin del av matchen med två helt fenomenala räddningar och han börjar visa att han kan bli att räkna med vad det lider. han var bra senast trots förlust ch idag behövde han inte briljera lika mycket, men han är på G. Var inte orolig.

Sen fick vi se lite gruff där Alexander Hellström visade grym rutin där han lät BIK:s Johan Larsson slå sig klar utan att själv agera, med ett PP som belöning. Det PP:t spelade vi av med historiens största (avståndsmässigt) PP-uppställning där pucken fick göra jobbet.

Frågan jag ställer mig efter matchen, om vi inte ser på Björklöven utan inleder med motstånarna, är hur Stefan Steen hanterar den här matchen? Åsidosatt stora delar av säsongen och när väl chansen dök upp så gick det väl lite sisådär? Kommer sen laget att kunna lita på honom fullt ut om det blir så att Tim Juel inte kommer till spel framöver?

Går vi över till Björklöven så känns det tryggt att vi fortsätter ha fyra femmor som bara kör. Det kommer ge utslag över tid. Sen måste det då och då matchas och det gjorde det ikväll. PP2 satte en kasse genom Ponta och fick sen inleda vid nästa PP. Nu visade de väge via två mål i PP och lär vara förstavalet även på torsdag. 40 % i PP denna kväll är klart gångbart.

Sen måste jag avsluta med att medge att jag är svag för BIK:s Gustaf Franzén och mest för sin rappa och aldrig sinande vilja att maximera sin skridskoåkning. Sen är ju den här youtube-läcker.

Sju segrar kvar. Nu vill jag ha era reflektioner efter 5-2 mot BIK Karlskoga. Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

3 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 7 april, 2021 kl. 12:31
  Permalänk

  packparner nytt ord? När Jule blev skadad så är det ju en bedrift att Possler bomma målet de är ju vid öppet

  Svar
 • 7 april, 2021 kl. 14:03
  Permalänk

  Nu känns det otroligt bra! Känns som löven börjar komma igång samtidigt som det finns mycket mer att ge ( andra perioden va grym). Karlskoga kommer inte att klara det här! Det måste vara tufft att möta ett löven som rullar runt på 4 kedjor samtidigt som skadorna duggar tätt i en redan tunnare trupp.

  Svar
 • 7 april, 2021 kl. 23:20
  Permalänk

  Nu spelar Löven äntligen vettigt ut ur egen zon – enkelt och bra. Tempohöjande och positivt för framgång, hamnar liksom på rätt sida i hela spelbilden.
  Och inget dribblande i egen zon herr Olle Liss. Du får dribbla hur mycket du vill i anfallet…Det funkar ju jättebra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: