Reflektioner efter BIK Karlskoga

Gårdagens match kan man säga hade det mesta. Hetta, snygga mål, men lite för kladdigt och rätt dåligt Björklöven för att riktigt falla mig i smaken. Trots det fick vi med oss två poäng och som det såg ut, nästan två för mycket även om vi var nära tre. Här kommer fler reflektioner.

Kan ju kännas smått märkligt att man ska vara lite missnöjd med insatsen efter att vi nära på tagit tre poäng mot tabelltvåan BIK Karlskoga som vunnit åtta av sina nio senaste matcher, men lite så är det ju. Oftast fastcheckade i egen zon, knappt tre passningar i rad genom hela matchen, stillastående, inget flyt alls i spelet och konstant ovän med pucken. Som tur var att vi åter hade en Kevin Poulin som inte visade några prov på ringsrostighet. Nja, kanske att BIK:s andramål inte såg helt otagbart ut, men det var fler som tummade på det hemjobbet.

Matchen då? Ja, trots att vi inledde precis som hela matchen såg ut, så satte vi matchen första mål och det av en back som agerade som en riktig målskytt gör. Karl Johansson satte en retur efter skott från Pontus Andreasson och han satte den högt då Tim Juel låg som en rem efter isen. Så gör en målskytt.

Sen lämnade Gustav Possler isen efter vad som enligt mina ögon var matchen tydligaste trippning. Domarna hittade några till som malla hade kunnat undvikas, men denna skickade Gustav i stolpen och ur matchen med befarad revbensskada.

BIK skulle kvittera i spel i numerärt överläge och det genom lagets specielle målskytt Henrik Björklund. Sista ordet i perioden skulle dock bli vårt och Posslers ersättare William Eriksson som med 39 sekunder kvar styrde in ett skott från Daniel Norbe. Före det hade vi haft ett par bra lägen genom Daniel Rahimi och Fredric Andersson.

Om det första perioden var en ganska beskedlig historia, så skulle det hetta till rejält i den andra och det efter en situation framför mål där en BIK-spelare hamnade över Kevin Poulin och tryckte ifrån med skridskon mot hans ben, vilket fick Kevin att se rött och full kalabalik följde. Allt slutade i tre tvåminutersutvisningar för bägge lagen.

Vi fick sen ett PP efter en av dessa obefintliga trippingar domaren hittade och på den…KVITTERADE BIK! Inget större agerande av de sex spelare vi hade på isen kunde hindra det målet, men i samma PP skulle vi utnyttja en smått komisk situation, där Alexander Deilert sköt sönder Mikael ”Daggen” Erikssons skena, vilket förvandlade honom till Bambi på hal is, något vi utnyttjade att ge Axel Ottosson ett kanonläge och det skottet syntes att han tränat på. Mycket bra väggspel med Olle Liss också. Så där ska Olle Liss spela. Snabba pass, gärna direkt, inte kladda runt med puck som han har fått för vana att göra. Han ska ha lite puck och söka sig i skottläge och låta de andra sköta pucktransport.

I den tredje perioden hade vi mitt i en BIK-press läge att stänga matchen när Tyler Vesel var fri, men istället kvitterade BIK i anfallet efter. Hockey är ju en sport med små marginaler och det visade sig verkligen här. Vi räknade in lite fel och det räckte för en kvittering.

Matchen skulle sen avslutas med ett rejält slagsmål  Zach Palmquist och Fredric Andersson var inblandade. Lite otippat att just dessa till synes lugna spelare som hettade till, men skönt att se att vi står upp för varandra och den sena tacklingen som delades ut efter slutsignalen. Den skulle ge oss ett fyra mot tre i inledningen av övertiden, men det hade BIK:s assisterande kapten Carl Berglund åsikter om, så till den milda grad atttopplocket gick och han snackade till sig 2+10+20 minuters utvisning och ett fem mot tre läge i hela två minuter i inledningen av förlängningen.

Det överläget hoppas jag att jag aldrig behöver uppleva igen. Mer tempo- och initiativ fattigt PP var det länge sedan jag sett, tyvärr.

Matchen gick till straffar och där visade Pontus Andreasson kyla när han som ende spelare gjorde mål och vann matchen ihop med Kevin Poulin, som tog alla tre straffarna, åt Björklöven.

Sen passade BIK på att dra på sig ett par matchstraff till, totalt fem i matchen.

Inget skönspel what so ever från Björklöven men tros allt, en bra läropeng att känna på lite heta matcher. Så kommer slutspelsmatcherna att formas. Då lär det bli mer kamp än skönspel.

Jag avslutar med att gratulera Alexander Deilert till 200 poäng i HockeyAllsvenskan. Det är respekt.


Era reflektioner efter BIK Karlskoga? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!
One thought on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 4 februari, 2021 kl. 17:17
  Permalänk

  Har kollat på matchen igen.PP i OT,väljer jag att inte ens nämna……
  Men,konstatetar att Wallson håller en jävligt bra mask,när han står och är vad jag upplever ”halvnöjd” med matchen.
  Han måste ju veta något jag inte vet….
  Det ända positiva,förutom att Poulin är skadefri,är två pinnar.Det mentala ”spelet” i matchen vet jag inte vem som kan ha ”vunnit”
  Tycker att det inte var någon som helst fart.Felpassningarna stod som spön i backen.Vi hade backarna oftast på plats,men det berodde på att dom sällan kom upp i mittzon!!!
  Glappet mellan backar forwards enormt stort.När Bik skär av på det där sättet dom gör,måste det till ett annan typ av samarbete.Ok,att inte Vesel- linan har hittat det än.Men,vi har väl för fan fler kedjor??
  I tredje perioden, flyttade W/L lite på forwards i mittzon.Eller så flyttade dom själva.Bik fick det genast jobbigare.Dom slingrade sig ur det,men Perrons stolpträff hade kunnat döda matchen. Domarna dömde inte för Possler, men,ska sanningen fram fick vi en del annat….
  Bättre fart på skridskorna,begränsa onödigt farliga ”bakom ryggenpass”
  Titta upp lite INNAN man slår iväg passningen.Hjälp varandra att skapa tid.
  Då går det fortare.
  Skärpning,annars tror jag att det blir en tuff helg….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: