Reflektioner efter BIK Karlskoga

Inte heller andra matchen efter Corona-pausen blev en dans på rosor, även om det fanns ljusglimtar. Här kommer fler reflektioner.

Det fanns ju en del frågor inför matchen, dels skulle Rahimi/Plant hitta tillbaka till varandra igen, hur skulle Teemu Eronen lyckas i sin debut och skulle Isak Mantler ta chansen igen?

Svaren blev ja, bra och ja igen, men det hjälpte föga. Trots att kemin mellan Daniel Rahimi och Adam Plant återfanns direkt och den senare simmade, dök, kröp och gjorde allt man normalt inte ser en back göra framför eget mål för att hålla rent kunde vi inte vinna. Trots att Teemu Eronen visade att han är en klassback som var mycket bra trots att han inte hade koll på vårt spelsystem, kunde vi inte hålla rent och trots att Isak Mantler stred som en furie och nästan höll nollan så räckte det ändå bara till förlust med 0-1.

Chanser att göra mål framåt saknades dock inte. Pigge (?) Sebastian Selin fintade i hörnet tog sin på kassen, höll på att lira in pucken och tog egen retur som han med öppet mål la högt över. Elias Edström hade kanonläge, Justin Crandall hade ett bra läge, men passade, Alexander Wiklund brände ett friläge, men det var åter en sån match och därför borde man inte bli fly förbannad när BIK i matchens slutskede kunde sätta matchens enda mål. Där ska givetvis inte en spelare som Mikael ”Daggen” Eriksson få ta sig igenom. Alexander Deilert och Pontus Andreasson ska tillsammans enkelt kunna stoppa honom, men så går det för ett lag som just nu inte får någonting med sig.

Något man pratat om, men fortsätter att envisas med är alla dessa onödiga utvisningar och de flesta i anfallszon. Missade lägen, onödiga utvisningar och sen massvis med förlorade tekningar stavas bara fokus. Känns som att spelarnas tankar är på andra håll än på just att fokusera för stunden.

Sen ska vi komma ihåg att det varit rätt rörigt i kedjorna på sistone. Ändrat många matcher i rad så vi har ingen kontinuitet. Sen spelar ett lågt självförtroende förstås in. Hur de än gör nu blir det fel och det sätter sina spår. Då börjar man tänka och då tar det någon sekund för länge. Det mentala är ju så jäkla viktigt i hockey. Ifjol flöt allt. Lirade med samma folk som du kunde utan och innan. Allt satt i ryggmärgen. Det finns inte nu. Nu behöver vi en seger för att bryta förbannelsen och börja bygga för slutspelet.

Att skeppa tränarna Wallson/Lathi hjälper inte och spelarna har deras förtroende. De har inte ”tappat omklädningsrummet” som det så fint heter. Det vi presterade de 10 första omgångarna finns inom gruppen, men det är bara dom som kan plocka fram det.

Tittar vi på BIK:s insats så visade de upp en trygghet i sitt spel som just brukar generera sena vinster, så som vi gjort så många gånger tidigare och som vi åter söker.

Med Rahimi/Plant ihop och nye Eronen, som kommer bli oerhört viktigt, så vet vi att när Björklöven har ett bra försvarsspel, så följer anfallsspelet med. Sen har ju Isak Mantler visat att han faktiskt kan stå i mål. Då hittar vi tryggheten. Inte genom att skrika klassiska AVGÅ ALLA!

Era reflektioner efter BIK Karlskoga? Skriv av er…

* * *

Varför inte göra ett besök hos vår samarbetspartner Coolbet? Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 12 januari, 2021 kl. 19:26
  Permalänk

  Jag har inget förtroende för Wallson. Varför ? Vad vill jag få ut av en coach ?
  1/ Engagemang !
  2/ Aktivitet i båset
  3/ Få med sig spelarna och skapa glädje i gruppen
  4/ Känsla för spelet, som att t ex ta timeout vid rätt tillfälle
  5/ Skapa ett spelsystem som spelarna tror på och som man ser fungerar

  Så hur många av dessa punkter passar in på Hans Wallson ? Ja inte någon som jag ser det. Har aldrig sett en coach som är så uppenbart ointresserad av vad som händer på isen.

  Samtidigt hoppas jag att jag har fel och att laget hittar glädje, självförtroende och vinster.
  Men det har sett bedrövligt ut under lång tid nu. Från början vann vi många matcher, många gånger för att Steen gick in och avgjorde, för inte har spelet fungerat bra

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: