Reflektioner efter BIK Karlskoga

Mitt tecken inför matchen stämde ju klockers. 8…en åtta, som en bingouppropare skulle sagt och åttonde raka förlusten fick vi. Här kommer fler reflektioner.

För er som inte följer med på Twitter vad detta mitt tecken inför matchen.

IMG_3882

Ser vi till löven så är det inte mycket som funkar. Inte ens röken kan man rikta rätt. Har klagat på det förr. vad är vitsen att köra på en massa rök när den bara rökfyller båset vid introt?

IMG_3895

Matchen då? Ja du, nu börjar orden ta slut. Gör man 12 mål på de åtta förlustmatcherna varav hela fyra(!) mot Almtuna, dvs ynka åtta mål på de andra sju förlusterna, ja då vinner man aldrig en hockeymatch. Samtidigt har vi släppt in 29(!). Vi tog 34 tvåminutersutvisningar de första nio matcherna, varav 7 st enbart mot AIK hemma. På de senaste åtta matcherna har vi tagit 47 tvåor. 47(!) Smaka på den! Nu släpper vi inte in så fasligt många mål, bara sju så långt och ännu bäst statistik i boxplay, men det rycker sönder spelbilder och sliter på materialet. Vore intressant att veta hur många av dessa utvisningar som sker i anfallszon? Eller pga av stillastående spel i egen zon?

Sen har vi släppt till 17 (!) frilägen på de sex senaste matcherna för att inte tala om alla omställningarna vi bjuder på. Det mest fantasifulla är när vi byter hörn, men ingen är stark nog att vänd in mot mål, man fastnar i hörnen, blir trött, centern går ned för att hjälpa ytterforwards, vi tappar puck och ska sen backchecka uttrötta. Det skapar numerära överlägen för motståndarna om och om igen. En annan sak som skapar alla 3 mot 3 lägen och 2 mot 1 lägen för motståndarna är vårt presspel som vi bevisligen inte klarar av. Vi går bort oss och ger bort ohyggliga lägen.

Johan Löf / AXELLÖF

Kevin Lindskoug hade två rejäla utbrott igår, varav ett när vi bytte bort oss som gav 0-2. Foto:AXELLÖF

Sen verkar vi ha en idé om att behålla pucken inom laget. Likafullt så ska vi prompt ta oss över röd för att dumpa puck och sen byta. Varför då?Varför ge bort pucken? För att kunna spela presspel?? Vänd hem, ta burskydd och byt.

Förstår att ledningen vill mana till lugn men det här är fan inte ok, inte på lång väg. 1 poäng av de 24 möjliga!

Så här ser en skrämmande tabell ut på de åtta senaste matcherna som en kompis satte ihop i frustration igår kväll.

IMG_3908

Finns tyvärr inget positivt att plocka fram just nu. Kanske Trotter. Det är kvalité. Emmerdahl tog ett bra kliv i går. Grundström spelade tufft och på sin nivå. Övriga kan så mycket bättre. Eller kan dom det?

Vad tycker du? Skriv en kommentar…

11 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 29 oktober, 2015 kl. 08:02
  Permalänk

  Instämmer med er till fullo.
  Vi försöker spela ett spel som inte passar oss,hålla fast vid spelidé som gör spelarna osäkra och som gör att dom tänker lite extra hur dom ska agera och därav otajmingen.
  Back to basic är det som gäller,ändra taktiken till ett grundspel som sitter i ryggraden,det kommer att ge trygghet och med det också en vändning på skutan,eller vad säger ni?

  Svar
  • 29 oktober, 2015 kl. 08:26
   Permalänk

   Precis som jag skrev nedan. Täta ihop i mittzon eller köttmur på egen blå och behåll puck vid byten är en bra start och sen måste vi våga gå rakt på mål. Inga mysresor ut i hörnen.

   Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 08:03
  Permalänk

  Känns som man bara tror allt ska fixa sig utan arbetsinsats. Vart begär jag medlemsavgift återbetalas?

  Svar
  • 29 oktober, 2015 kl. 08:24
   Permalänk

   Vi måste ändra vårt spelsystem. Släpp presspelet som vi inte behärskar, annars kommer det aldrig att några vinster. Men Hans, de ger inte upp, det gör inte vi heller. Du vet hur det är med draken? Nu verkar vår drake ha en del hål som måste lagas, men sen lyfter den.

   Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 08:12
  Permalänk

  Du glömmer bort PP!

  Hur har då PP funkat de senaste sex matcherna?
  Löven har spelat 26 gånger (48,57 minuter) i PP och lyckats göra ETT mål på de senaste 6 matcherna.
  Ett mål på 26 försök ger 4%!!! FYRA PROCENT!!!

  Dessutom har vi släppt in TRE mål bakåt i PP (varav två i öppen kasse).

  En uppenbar slutsats är att vårt PP inte längre fungerar!
  Motståndarna har läst sönder vårt tidigare framgångsrika PP.
  Överraskningsmomentet är avgörande!! Alla lag vet att Stefan A. ska skjuta…
  Här krävs det att ledningen snabbt gör förändringar.

  Svar
  • 29 oktober, 2015 kl. 08:22
   Permalänk

   Jo, orkade inte botanisera i den negativa statistiken mer. PP är ett mörker, men det är märkligt hur ensidiga vi är. Och varför ska vi ha en kille med fel fattning i boxen. Från höger har vi ex Wille? Vad ska man göra med pucken? Enda han kan göra är att lägga tillbaka till Kim. Sen måste vi kunna utnyttja BIK:s stora box. Fanns ju enorma ytor i mitten, men vi har inte fantasi att utnyttja det.

   Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 08:29
  Permalänk

  Behövs en ny tränarstab .
  Detta sätt att spela fungerar ju inte i löven.
  Saknar waltin o c/o som fick lite stabilitet.
  Men det är klart att vi måste ju ha backar som är nåt av klass ochså.
  Nä mycket som går på kryckor och man kan fundera på hur många förluster det ska behövas innan något görs och det är för sent?!!
  Man både tappar publikint.och sponsorer om detta fortsätter såklart.

  Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 09:08
  Permalänk

  Som det ser ut nu så behövs det ta fram plan b, c , och plan d. Om det nu finns nån strategi. Vad gör idrottspsykologen t. ex. Självförtroendet måste upp på spelarna så att dom inser att man måste in i gröten rakt på och inte harva uti hörnorna Och vad målskyttet beträffar så är det bara att dynga på så nätmaskorna fladdrar Finns inte plats för några fina TV mål Sist men inte minst det är många matcher kvar så tid för ändring i tabellen finns.

  Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 09:28
  Permalänk

  Det har överhuvudtaget gått troll i målskyttet. Det som är mest tragiskt är att vi spelar bättre nu än då vi vann matcherna i början. Men då satte vi våra lägen, det gör vi inte nu. När självförtroendet sjunker så tvekar vi, och vi får inte tveka med det spelsätt vi har. Det är det som ska sitta i ryggmärgen och när det gör det så vinner vi matcher.

  Om vi skulle täta till i mittzon och spela enkelt och defensivt så skulle det inte spela någon roll. Vi skulle iaf få nått mål i baken antingen i PP eller på någon studspuck som landar hos en fri spelare.

  Det handlar i grund och botten om hårt jobb, vara rätt positionsmässigt men framförallt in på mål, och skjut!

  Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 15:06
  Permalänk

  Tycker trots allt att spelet, förutom mot Västerås, blivit bättre. Problemet är att det blir för mycket spel nere vid hörnen i offensiv son. Det verkar som de flesta lag läst vårt PP som bygger på att få bl.a. Stefan Andersson i skottposition. Det blir en massa snirklande runt i offensiv med mycket lama avslut och för det mesta dåliga skott, om än i ribban några gånger. Uppspelen är alldeles för komplicerade och därmed blir de ett lätt byte för de flesta motståndare.
  De flesta åsikter bygger på att täta i mittzonen, spela enkelt och stärka defensiven. Fortsätta med nuvarande spelsystem ger ingen utdelning och borde kanske skrotas? Sedan är också frågan; Är vi tillräckligt genomtränade och vilken form av psykologiskt stöd får laget.

  Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 15:14
  Permalänk

  Signifikativt för ett lag i motgång o dåligt självförtroende stod väl ändå kaptenen för idag = 2 fina krosspassningar där han mer el mindre hade halvöppet mål från 1 meter så passade han ändå pucken bakåt 5 meter?¿ ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: