Reflektioner efter BIK Karlskoga

Före matchen fanns en viss oro, fem matcher som vi helt skulle vilja glömma ställde frågor om vart Björklöven egentligen stod? Efter den första perioden visste vi. Maskinen Björklöven är tillbaka. Inget snack. Därtill ska sägas att gästande BIK Karlskoga var direkt bleka. Här kommer fler reflektioner.

Blev väldigt positivt överraskad då Björklöven inledde matchen med två uppspel inför eget mål och även om det inte var konsekvent så fick vi några snabba anfall inledningsvis (kanske läste Wallson & Co mitt inlägg?) och det var ju på det andra uppspelet 1-0 tillkom, fint inlirkat av Tyler Vesel efter bara 1.14.

Sen fick vi ett PP och även om det inte gav mål så visade man en helt annan känsla i spelformen och mål skulle ju senare komma i den spelformen.

Ett mål i kölvattnet av det PP:t skulle komma då 13:e forward som oftast får gå in och avlasta efter PP Kristoffer Söder hittade en retur efter BIK slarv bakom mål som Alexander Wiklund snappade upp, hittade Fredric Andersson framför mål som dessvärre hittade magplattan på Tim Juel i BIK-kassen, som dock gav returen som Söder rakade in. Kul att den linan fick sätta en kasse, även om den i sig bara var till 2/3.

Olle Liss skulle sen fullkomligt bomba in 3-0 med en klassisk Lissil och självklart var han ju nöjd med den (länk). Mycket bra jobb bakom mål av Gustav Possler och smart screen av Fredric Andersson så Possler fick yta att hitta Liss.

Sen ånga Björklöven på. 4-0 kom genom Oskar Steen och delikatessen i det målet var ju som vanligt är man benägen att säga en genial passning av Pontus Andreasson. Han fejkade skott och passade och Juel köpte en kokt med bröd. Vet att jag ofta höjer honom till skyarna, men herregud så sevärd han är. Alla de små detaljerna som han visar upp. Var nån gång som han fick ett svårt pass i rundeln och med en motståndare i ryggen styrde han bara pucken lätt inåt banan mitt på bladet på en lagkamrat. Hade man satt ihop ett klipp med hans delikatesser i en match hade den blivit längre än ett ordinärt målsvep. Domarna valde att ringa på det här målet då Carl Grundström förtjänsfullt var i Juels ansikte och första trodde vi på pressläktaren att målet skulle dömas bort då Carl i alla fall hade en halv skena i det blå området, men målet godkändes och det kändes att det hade vi tjänat ihop i år.

BIK skulle sen sätta sitt enda mål för matchen men vilket mål sen. Snyggt släpp av Henrik Björklund och klassavslut av Axel Bergqvist, rakt upp i krysset. Det verkade j också melodin i BIK:s avslut genom hela matchen, höga skott. Ett i den andra perioden såg ju ut att sänka Connor Ingram, som ju föll som en fura, men reste sig och det var nog fler än jag som höll andan i den situationen.

Vi skulle få ytterligare en målgranskning när Oskar Steen satte sitt andra och Björklövens femte mål via skridskon. Även här hade vi marginalerna med oss och målet godkändes, även om Oskar själv talade om en viss medvetenhet (länk), samtidigt lämnade aldrig skenan isen och då ska det vara ok.

5-1 efter den första perioden var inte bara bra målmässigt utan ser man till helheten så hade vi exempelvis 21-14 i skott (= effektivitet), 59 %-41 % i puckinnehav, 5.41 min -3.17 min i puckinnehav i anfallszon, bra utgångar och även den del marginaler med oss. En av de bättre perioderna denna säsong.

Noterbart från de första perioderna var ju att det var de målrikaste i Hockeyallsvenskans historia. 17 mål på fem matcher är en toppnotering enligt domarna.se och vi bidrog ju på ett bra sätt.

Inför den andra perioden bytte BIK målvakt och in kom Stefan Steen och sa då på pressläktaren att ett klassiskt scenario är ju att den stänger igen och matchen slutar som resultatet i den första perioden. Den höll ju på att stämma tills vi sa till varandra att ett mål i den andra kan vi väl i alla fall få och det fick vi. Tänk vad lyhörda spelare är.

Annars började vi i den andra perioden känna igen Bofors aka BIK Karlskoga, då man började grälla från båset och fick också till slut en utvisning för just det. Man hann också slarva bort ett tre mot noll läge och det visade lite var off i matchen BIK faktiskt var. Annars blev de två avslutande perioderna lite av en transportsträcka. Vi satte två mål till, Tyler Vesels andra till 6–1 i en kamp nära mål efter 19.04 in i den andra perioden och Zach Palmquists fina direktskott till 7–1 med ca tre och en halv minut kvar av matchen.

Tråkigt att se David Lindqvist kliva av matchen tidigt i den första perioden och sen komma haltandes på läktaren senare.

En detalj jag såg under matchen. Alla målvakter har ju för vana att skrapa upp isen i målgården inför varje period så att pucken ska glida sämre där. De flesta gör det direkt de kommer in på isen, men Connor Ingram har en egenhet, unik vet jag inte, men inget jag sett i vår hall. Han ställer sig bredvid målet och inväntar att det är 30 sekunder kvar av periodvilan. Då börjar han.

Som sagt, gästande BIK Karlskoga var direkt bleka. Utöver en utvisning för snack från båset och ett antal menlösa sena tacklingar i ryggen gick de inte alls att känna igen. Det förtar dock inte Björklövens insats. Maskinen är tillbaka.

Nu väntar Väsby på söndag!

Era reflektioner efter 7-1 mot BIK Karlskoga? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

2 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 27 november, 2020 kl. 09:55
  Permalänk

  Om löven kan komma ut lika bra mot väsby som de gjorde mot Karlskoga då är frågan inte om löven vinner utan om hur mycket man vinner med

  Svar
 • 27 november, 2020 kl. 10:48
  Permalänk

  En liten anekdot man skrapar inte isen i målgården för att pucken inte ska glida utan för att man själv inte ska glida ut för långt när man jobbar efter isen, så är i alla fall jag upplärd.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: