Reflektioner efter BIK Karlskoga

I eftermatchenintervjun sa tränare Hans Wallson att laget måste lära sig att spela i 60 minuter, inte 52. Jag skulle vilja säga att laget spelare i ca 35 minuter och tittade på i 25 minuter, men det räckte. Här kommer fler reflektioner.

Hur jag än räknar får jag inte ihop 52 bra minuter av bra hockey från Björklöven under gårdagens 5-4 seger mot BIK Karlskoga på bortaplan. De inledande 9.51 minuterna, fram till vårt första PP var långt under vår värdighet. Vi var knappt trea på pucken. Jag försökte frenetiskt att hitta någon att skylla eländet på och hittade.. Buss-Urban. Har man byggt Sveriges finaste buss för hockeyspelare så är det kanske inte oväntat att de stannar kvar där emellanåt. Igår kom de inte ut på isen förrän efter 9.51 men då blev det desto bättre.

Kvitteringen till 1-1 kom 11.30 efter ett rappt anfall i PP där Alex Hutchings smekte fram pucken till Tyler Vesel som styrde pucken i mål bakom Tim Juel i BIK-kassen. Klingar det namnet an en klocka så stämmer det. Han stod några matcher i Östersund under åren i HockeyEttan.

Just Juel skulle sen hamna i fokus då han två gånger på kort tid smackade upp pucken över plexiglaset och åkte ut för delaying the game. Skulle utmärka sig rejält även i Bollnäs Brännbollsturnering och ni som vet, vet varför.

Efter hans andra tilltag tidigt i den andra perioden passade även BIK:s lagkapten Mikael Eriksson att dra på sig en crosschecking och i det spelet fem mot tre satte Björklöven 1-2 då Tyler Vesel blev tvåmålsskytt efter ett flipperspel i skottsektorn.

Kort där efter visade Daniel Rahimi grymt offensiva skills då han på blå kyligt väntade in Fredric Andersson och la en bra puck som Freddan kunde styra in till sitt första mål för säsongen till 1-3. Grattis Freddan!

I den tredje perioden blev det plattan i mattan då Daniel Norbe satte sitt första mål i Björklöventröjan till 1-4.

Det målet följdes upp av ett femte mål som än luktade lika mycket lekstuga som förnedring i det läget. Två snabba passningar signerat Tyler Vesel och Daniel Norbe gav Alex Hutchings mer eller mindre öppet mål till 1-5.

Där tog BIK Karlskoga timeout och det var samtidigt som mynten tickade ut i myntometern för Björklöven. Man hade betalat för 35 minuter och det var vad vi fick. Nu gick det vägen även om BIK han reducera tre gånger om och det berodde mycket på ett flertal individuella felval, men det lär laget prata om inför nästa match.

Noterbart är att jag dels gillade BIK:s nya tröjor, men samtidigt inte. Snygg mörkblå färg och spännande med de gråa numren. Dock svåra att de främst dubbelnummer och sen är det ju ändå fel blå färg när det gäller BIK. Det här var inte BIK. Såg till slut mer ut som Sundsvall..

Tar med mig att vi fortsätter sprida målskyttet. Idag Fredric Andersson och Daniel Norbe som nya målskyttar och nu har vi 15 olika målskyttar på 34 gjorda mål.

En annan styrka är att vi nu slagit såväl Timrå, som BIK och Vita Hästen på bortaplan.

Nu laddar vi om för Södertälje SK på söndag.

Era reflektioner efter BIK Karlskoga? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 24 oktober, 2020 kl. 09:44
  Permalänk

  Håller med dig där.Första periodens 8-9 minuter körde Bik på rätt ordentligt. Löven försvarare skötte sig ok.Målet känns som ett självmål.Shit happens.Men efter Bik utvisning,tycker jag att löven hittar ett sätt att komma på insidan av Bik.Andra perioden helt ok,kanske något mål för lite.Tredje periodens första minuter bra,men,det ska sägas att Bik spelade uselt då….Efter timeouten växlade Bik upp,helt klart.Löven tog flera dåliga beslut. Ofokuserade passningar i egen zon,bl a passningar på skridskor istället på klubban.Dåliga byten.Bik hade ökat farten på grillerna,plockade pucken generande lätt ibland.Så,några minuter i första,hela andra,2-5 min i tredje bra.Några ok minute ochså.Men inte 52….Tycker allmänt att Bik såg en aning sega ut.Löven gjorde definitivt ingen toppmatch men lyckades ändå med tre pinnar. Starkt.Det är trots allt en svår bortamatch.

  Svar
 • 24 oktober, 2020 kl. 11:03
  Permalänk

  Jag hade förväntat mig att det skulle vara mer Grisigt som det brukar vara mot Bik

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: