Reflektioner efter BIK Karlskoga

Vi kom, vi sågs, vi segrade för femte gånger i rad och vilken statementseger igen! Wow! Här kommer fler reflektioner.

Har längre dragit mig för att använda superlativer kring löven för att inte jinxa, men kan liksom inte hålla mig länge. Björklöven var bra, på gränsen till fullständigt lysande denna ikväll. Vilka mål vi fick se, vilken publik vi fick uppleva. Sen går ju defensiven inte av för hackor den heller. Det enda negativa med kvällen är ju att vi var tvungna att skicka hem BIK utan poäng så att MODO gick om upp på andraplatsen i tabellen och utan att ta ut för mycket i förväg, jag vill ha BIK i en hockeyallsvensk final. Vi kan dom och vi vet precis hur vi ska besegra dom.

Innan nedsläpp såg jag Per Kenttä i båset och han och alla andra ledare såg så nöjda och uppsluppna ut och svaret på varför skulle ju komma kort därpå. När jag första såg honom i utvisningsbåset vid introt trodde jag på en spelarförlängning, men att det skulle vara med honom själv och ända till 2024 var ju helt makalöst. Fyra säsonger till efter denna? Helt underbart!

Matchen då? ja, två tidiga powerplay gav ett bra tryck och med lite mer marginaler på vår sida hade vi kunnat ta ledningen i den spelformen. Riktigt bra lägen på både Tyler Vesel och Olle Liss. 9-2 i skott efter åtta minuters spel och ett bra grepp om handlingarna, men visst hade man önskat lite bättre precision i skotten? Samtidigt ska vi ge BIK en eloge i riktigt bra spel i PK. Vi fick även se aktiv coachning när exempelvis Alexander Deilert plockades ut till förmån för Hardy Häman Aktell i en tekning i egen zon. Efter ytterligare ett PP var det så BIK Karlskogas tur att för första gången få chansen i spel 5 mot 4. Då bestämde sig general Brian Cooper för att leda truppen och som han gjorde det. Läste sönder BIK:s uppspel, bröt passning i mitten, en liten enkel offensiv räd och pang upp i krysset med ett distinkt fladder till handledsskott. Snacka om ledare i det tysta.

Trots hela åtta minuter i PP och 18-7 i skott slutade den första perioden ”bara” 1-0. Noterbart var att man såg lite av det gamla BIK Karlskoga, men griniga spelare, många handskar i nyllet på lövare och en herrans massa tugg mellan båsen. Underbart! Kanske är rent Filip Ahl BIK:s lilla påläggskalv i svinstian? Många handskar i nyllet från honom. Löv it!

Noterade att Fredric Weigel tappade sitt tandskydd i en sekvens och fick i nästa spelavbrott remma in på isen för att hämta tillbaka den. Om han var orolig att inte få spela utan eller att domare Holm skulle göra en Lex Bergman låter jag vara osagt.

Givetvis var oron stor att BIK skulle hugga på något misstag, göra mål och snabbt vara inne i den match som de verkligen var ute ur under den första perioden.

Trots varsitt PP under första halvan av den andra perioden skulle den spelformen inte bära frukt för något av lagen denna kväll utan det skulle vara i spel 5 vs 5 målen skulle falla. Det matchvinnande målet, kanske säsongens enklaste för hans del, mne ack så vackert skickade Alex Hutchings in efter elegant framspelning av Oliwer Larsen och det målet kändes som att det tog musten ur Bofors IK Karlskoga, för mindre än tre minuter senare kunde Alexander Wiklund 3-0, också det vackert som en sommaräng. August Tornberg till Fredric Andersson som serverade Wiklund som styrde upp pucken närapå i klykonov och nånschtans här började jag verkligen tänka på hur jäkla bra Björklöven är när man verkligen går för det och vill. Idag ville man och såhär kommer det se ut i ett kommande slutspel/finalserie. Kan liksom inte förstå vad som ska kunna skicka grus i maskineriet? Tiotalet skador eller mjältbrant över hela Umeå möjligen, men det ser kort sagt förbannat bra ut. Ändå har vi sparkapital i Alexander Deilert som inte kommit igång igen efter sin skada och avstängning och så vårt PP som ser hyfsat fyndigt ut, men för få skott och således ineffektivt.

Vid 3-0 började också GD fokusera på viktigare saker som att sjunga som sitt förhållande till en stad mer norrut, en stad som enligt mina uppgifter följer våra förehavanden väldigt noga och under lupp och som motvilligt önskar framgång för att de själv ska få hockeyintresset tillbaka i schtaan.

I slutet av den andra perioden skymde lagkapten Fredric Andersson föredömligt, men Zach Palmquist lyckades tyvärr hitta av röven på Freddan, som dock skrattade glatt när Zach bad om ursäkt i båset efter.

I den avslutande rundan kunde nämnde Palmquist sätta 4-0 efter ett uppspel som började med Alex Hutchings nere i eget hörn, nådde Tyler Vesel som väntade in just Hutchings som nåddes med en smart lobbpassning och sen fyllde Zach Palmquist på och kunde på pass från Hutch prickskjuta in sitt tredje mål för säsongen.

Bara halvannan minut senare bjöd Palmquist tillbaka när han serverade Hutch till 5-0 i en blixtrande kontring. Där gjorde Tyler Vesel ett bra jobb som drev på kassen och drog med sig backen. Justin Crandall gjorde sig redo för skott till vänster och Alex Hutchings släpade. Backcheckande Carl Berglund hade ett mission impossible att rädda upp situationen och Hutchings fick äran att avsluta skolboksexemplet.

Här började en härlig och tillika klassisk sånglek som man ofta upplever i framgång. GD som körledare och sittplats som den lydige eleven. -Hejsan, sittplats är ni klara? – Jajjamänsan, fattas bara! Sen betygssätts eleven av körledaren med antingen ett WOW! och en applåd eller ett Buuuuu. I går blev det nog raka A:n i betyg.

Känslan var att matchen här kunde sluta typ 7-0 och alla skulle gå hem hesa. Tyvärr kunde BIK spräcka Joe Cannatas nolla efter en riktig indian och om Joe sa något eller bara skickade mordiska blickar till den backen låter jag vara osagt. Vet i alla fall att en viss annan Björklövenmålvakt fick rikligt med ovett efter att ha tappat en nolla för liknande beteende.

Efter det målet föll väl stämningen något och det är något märkligt i år. Man blir liksom nästan chockad när Björklöven släpper in mål i år. Det är väl å andra sidan väldigt sällan sk. riktiga hockeymål som hittar in bakom våra målvakter, så bortskämda är vi. Vi har alltså på 34 omgångar släppt in 52 mål. Sug på den ett tag.

Efter den här intervjun ville GD visa sin kärlek och den mottog Freddan förstås med hull och hår.

Visst, det kan tyckas tjatigt att spelarna ska sjungas ut gång efter annan, men kan man klandra Green Devils efter den här insatsen? Det tog sin tid, men till slut kom ett gäng spelare ut.

Vi summerar detta kort och gott som ett statement från Umeå. Ingen kommer i vägen för vår marsch mot SHL. Ni kan försöka, ni kommer kanske vara nära, men ni kommer inte ända fram. Inte svårare än så. Vi har Per Kenttä på fyra år. Han kom, han sågs, han stannade kvar och han…? Det vet vi i April.

Era reflektioner efter BIK Karlskoga? Skriv en kommentar..

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

5 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 4 januari, 2020 kl. 12:26
  Permalänk

  Spelare kommer o går.
  Supportrarna består.

  Så helt rätt och proffsigt att de tillslut kom ut o firade lite extra med supportrarna.

  Svar
 • 4 januari, 2020 kl. 13:45
  Permalänk

  Jag tycker precis som ni att vi spelar enormt bra. Imponerande hur alla verkar köpt det rakt av. Många gör också ett otroligt jobbyten att synas i protokollet. Linkan, Söder, Emil exempelvis. Ändå finns det några som inte riktigt är på topp. Dellert, Liss och Weigel borde kunna producera mer. Borde man sära på Andreasson och Weigel?

  Svar
 • 4 januari, 2020 kl. 14:07
  Permalänk

  General är den korrekta benämningen på Cooper. Seriens bästa back. Tillsammans med Zack P har vi en mur för våra motståndare att passera. Vill även hylla Acke som accepterar sin roll och låter sin back kollega urvecklas. Ett STORT agerande av Acke. Tror han kommer att bli värdefull längre fram i serien när det hela skall avgöras och nivån kommer att höjas på både spelet och dommarna. En fröjd att se Löven spela hockey nu. Undrar vad vår Jesus har för kort i rockärmen? Något kommer att hända innan slutspelet drar igång.

  Svar
 • 4 januari, 2020 kl. 15:27
  Permalänk

  Vi formligen kör över bobcats. Hur kunde detta vara en seriefinal. Alltid gött att slå denna klubb. Kenttä förlänger ytterligare, nu var det väl själva faan, kan det bli shl. Ska man kunna ta cykeln till en bortamatch för att få se mitt löven i LA äntligen. Nästa
  Lördag ska man dit och kolla på äffbekå – Oskarshamn iförd full lövenmundering. Nu önskar jag att man snabbt förlänger med Joe och Zack. Hoppas vi fixar slutsålt även till nästa match, skulle vara oerhört häftigt. Många som var bra igår, gillar att min favorit Hellstöm gör det så bra. Nu ska jag kolla in tabellen för femtioelfte gången idag.👍✌💚💛💚💛

  Svar
  • 4 januari, 2020 kl. 21:11
   Permalänk

   LA? Löven i LA Kings? Mysko?🤓

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: