Reflektioner efter BIK Karlskoga

Hög fart, många mål och härlig inramning. Vi fick igår verkligen se en seriefinal värd namnet och det allra bästa, en ny gröngul seger och bibehållen serieledning. Här kommer fler reflektioner!

Måste inleda med att jag inte alls fick den uppladdning jag brukar ha inför matcherna. Normalt kommer vi till matchen någonstans mellan 18-18.10, lagom så man hinner snacka lite med folk, hinner fota puckpyramiderna etc. I går ville dock inte alls planen hålla och kom till hallen så sent som 18.25. Kändes väldigt märkligt, men det gick ju bevisligen också.

Matchen då? Ja, det är också en grej som kändes lite märkligt, att man inom ett hockeylag ska behöva snacka om att även anfalla och inte bara tar sig ur egen zon. Nu verkade ju snacket uppenbarligen fungerat för så roligt som Björklöven hade i anfallszon denna kväll var det länge sedan jag såg. Bra drag i galoscherna direkt och man stressade BIK till många misstag och 1-0 efter den första perioden var ju verkligen i underkant. Kristoffer Söder hade ett kanonläge och så också Pontus Andreasson. Målet gjorde av Sebastian Selin och äntligen fick han till det från högerkanten därifrån jag vet inte hur många skott han skjutit, men igår verkade det som att han verkligen trodde på det han gjorde. Han var helt klart lagets bäste spelare ihop med lagkapten Fredric Andersson.

Vad jag annars minns bäst men vill minnas minst från den första perioden var när Lukas Ericsson i sitt andra byte efter skadan trycktes in i sargen och jag såg direkt i hans ögon när han klev upp att han åter skadad sig. Såg oerhört besviken ut och stannade kvar i båset perioden ut, men återkom aldrig när laget gick ut för den andra perioden. 53 sekunder hann han spela innan skadejdävulen hade honom i sitt grepp igen. Bittert!

Noterbart från slutat av den första perioden är att efter tumultet och slagsmålsungarna vid lövens bås och i väntan på dom så stod Hardy Häman Aktell för försökte förklara situationen för Brian Cooper och när Cooper svarade något brast Joakim Fagervall ut i ett gapskratt och något har verkligen hänt med Jocke i år. Han är så mycket mera utåtriktad, positiv, glad och visst leder segrar till det, men kanske inte mitt i en match. Det värmde att se.

BIK:s Alexander Alderberg fick det tufft vid Björklövens bås. Foto:Lucas Norlin

I den andra perioden kom så utdelningen som borde kommit redan i den första perioden. Först hänge William Eriksson 2-0 i powerplay (PP), läckert framspelad av artisten Pontus Andreasson som med en maskerad backhantpassning hittade nr 11 och Wille visade hur man avslutar från vänsterkanten, stenhårt högt underribban.

Snabbt skulle också 3-0 komma där lagkapten Fredric Andersson höll sitt löfte om att göra mål, men det målet ska vi kanske till viss del tillskriva Joe Cannata som mycket vaket startade ett snabbt anfall med en lång passning på bortre blå som sedermera ledde till den svåraste ledningen man kan ha i idrott. Freddans skott var nog inte karriärens hårdaste och målet inte det snyggaste, men alla mål räknas.

Här passade också sonen på att visa att jinx visst ligger i DNA:t. ”Mamma, löven är bättre än dom vita. Dom kan aldrig göra mål på oss!” Vet inte hur många sekunder det tog innan pucken låg bakom Cannata, men de var lätträknade.

Nu skulle dock inte BIK komma närmare än två mål denna kväll och efter att Sebastian Selin fått med sig en utvisning, om än kanske billig så snackade Filip Ahl till sig ytterligare två minuter och det var vad vi behövde för att sätta kvällens andra mål i PP. Denna gång med Justin Crandall sist på pucken, fint framspelat av Alex Hutchings. Alex är fortfarande den som skjuter mest, men få typ minst med sig. Denna kväll nio registrerande skott, men i alla fall sex på mål, två i block och ett utanför.

Vi skulle också hinna med ett femte mål innan den andra perioden var över och återigen var det Sebastian Selin som nätade. I en snabb kontring kunde han hitta glipan mellan arm och kropp på Henrik Lundberg i BIK-kassen. Bra trafik på kassen av Alexander Wiklund.

Till den tredje perioden bytte BIK målvakt och in kom Tim Juel. Om namnet känns igen så har han lång karriär bakom sig i Östersund och fanns med under tiden i HockeyEttan.

I inledningen av den tredje perioden när Oliwer Larsen åkte ut, fick vi se våra coacher, kanske i sitt esse. Man bytte in Fredric Andersson som normalt inte spelar penaltykilling (PK) för att teka, han vann teken,, vi fick ut pucken ur zon och han bytte direkt. Vid nästa avblåsning byttes han in igen, vann teken, ut pucken och han bytte. Otroligt viktigt att använda våra pelare på det dom är bra på.

Fredric Andersson chefade vid tekningspunkterna igår. Foto:Lucas Norlin

I detta PP:t för BIK noterade jag Fredrik Forsberg för första gången och den dumma tanken ”Han ja, han har ju varit HELT osynlig ikväll!” dök upp.  Innan perioden var slut hade han satt två kassar.

Hans första mål är skickligt skär blålinjen och går sen i sidled för att få Cannata i förflyttning och sen ett välplacerat skott mellan Hardy Häman Aktells ben och förbi Cannata. Så agerar en målskytt.

Han andra kasse kom däremot i vårt PP till ny reducering och här vill jag rikta en liten känga till Oscar Stål Lyrenäs. Varje situation ska spelas klart innan man fokuserar på nästa. Här är han i tankarna redan nere i anfallszon och det ser ju Oliwer Eklind som smart tekar framåt och vips är man två mot en och när Fredrik Forsberg får målchanser som denna, då är det mål. Leder du med 5-2 med ca 2.20 kvar av matchen är inte offensiven ditt största fokus, inte ens i PP. Stäng ned situation ett och gå sen vidare till nästa.

Sen gamblade BIK på ett sätt som jag gillar. Trots spel 4 mot 5 så slängde man upp nämnde Forsberg i mittzon i hopp om att kunna norpa pucken och kontra in fler mål. Sånt gillar jag skarpt. Det funkade inte den här gången, Björklöven kunde istället i denna sekvens trycka in 6-3 genom Fredric Andersson, ett mål som skulle visa sig bli matchens sista.

Tänker inte ens brodera ut utvisningen på Andreas Hjelm och mina tankar kring den utom att det nog var det sämsta beslutet en domare tagit sen hockeyn uppfanns. Räcker så.

Såg ni när August Tornberg spelade ett helt byte med felvinklad klubba? Det var under Hjelms utvisning som hans klubba gick av och fick ta Kristoffer Söders klubba då en back ju har bättre nytta av en klubba än en forward. Kanske tur han inte behövde röra pucken..

August Tornberg goes leftare? Foto: Lövenbloggaren

Avslutar med det faktum att tre spelare gjorde comeback efter skada och två att dessa bröt under match med nya eller möjligen samma skador i Lukas Ericsson och Alexander Hellström. Oroande.

Ja, man kom till matchen med en halvdassig känsla och gick därifrån lycklig som ett stormkök. Era tankar och reflektioner efter BIK Karlskoga och bibehållen serieledning?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 10 oktober, 2019 kl. 17:50
  Permalänk

  Fiska gärna hos Häman och Cooper vad som sas! ?

  Svar
 • 11 oktober, 2019 kl. 12:20
  Permalänk

  Biks 5-2 mål tog ju även på Coopers häl och ändrade lite på vinkeln. Cannata hade den annars.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: