Reflektioner efter BIK Karlskoga

Bra inledning, men onödiga utvisningar och att ett av lagen var bästa framför bägge målen gjorde att Björklöven dessvärre tog ett kliv närmare för tidig semester. Här kommer fler reflektioner.

Jag tror knappast att Björklöven inlett bättre på bortaplan på hela säsongen. Nu ska jag inte gå så långt som att säga att vi borde vunnit för att vi var riktigt bra de inledande 2.48, men det såg riktigt lovande och då är det så typiskt löven att förstöra för sig själv. En väldigt klumpig slashing utvisning gjorde att BIK kom in i matchen och även om de inte tog ledningen under följande powerplay, kom de in i matchen och när vi sen var veka och oorganiserade framför eget mål och matchens första mål var ett faktum.

Tittade snabbt på lite statistik på swehockey.se som säger att vi hittills tagit på oss 25 utvisningar under de 10 första minuterna av matcherna. I mer än hälften av matcherna har motståndarna alltså fått chansen att ta ledningen och 1-0 var betydelse. Det klargjorde bloggkollegan i ett tidigare inlägg. Vidare har vi har tappat ledningen i 20 av 47 matcher innan tio minuter är spelade mot att vi tagit ledningen med 1-0 innan tiominuters strecket i åtta av matcherna. Vid 19 matcher har stått 0-0 efter 10 minuter.

Lämnar vi statistiken därhän drog vi ju på oss en ny utvisning och på den satt 2-0 och sen var matchen liksom körd. Lite som att BIK såg öppningen och knockade oss.

Den här bilden på Isak Ahrling sammanfattar lite av matchens första tio minuter.

Visst tändes ett visst hopp efter Granlunds 2-1, men så uddlöst som det är framåt så kändes poäng ganska långt borta.

Vi hittade ett nytt sätt att förlora och nu känns det som att säsongen tyvärr är slut om fem omgångar. Det enda som kan rädda oss är att powerplay börjar funka, att PK tätas igen, att målvakterna spikar igen, att vi börjar sätta målchanserna och slutar ge bort mål, men så har det ju sett ut i 47 omgångar. Kanske Jola Bero kan komma och svinga sitt trollspö?

Era tankar efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: