Reflektioner efter BIK Karlskoga

Att reflektera efter bottennapp börjar bli ganska tröttsamt, men här kommer ett till sånt inlägg. Här kommer fler reflektioner.

Ingen var väl direkt överraskad när gårdagens hemmamöte slutade 0-2 och att vi skulle gå mållösa var väl inte heller någon skräll. Håller helt med tränare Joakim Fagervall i hans matchanalys att det var energifattigt, men att han tillskriver framgång i förmåga att hitta energi ställer jag mig frågande. Tycker det torde vara viktiga att fundera varför knappt ett pass sitter, varför knappt en forwardsbåge är tajmad, varför puckförande spelare är den som alltid har mest fart och varför de övriga står stilla och tittat på? Visst, med mer energi i kroppen kommer mer fart, men vad är den värd om spelarna i sig inte har en aning om ar de har varandra på isen? Sen är det förstås för sent att bygga upp ett grundspel, men så här har det ju i stort sätt sett ut sen pucken släpptes i omgång 1 den 21 september.

När det just gäller energinivån så upplever jag att om energin inte finns där när pucken släpps i en match, då är någonting fel, riktigt fel. Det ser faktiskt inte ut som våra killar längre tror på idén, vilken det nu är.

Sen inser ju också Björklöven att tiden börjar ticka då man utåt i media börjar pratat pengar kring nyförvärv: Man säger via hemsidan: – Det finns ett par intressanta alternativ som vi kollar på men just nu finns inte riktigt plånboken för att kunna komma i mål med den typ av spelare vi vill få in. Vi är inte intresserade av att bara plocka in spelare för att bredda truppen eller röra om i grytan. Vi söker 1-2 spelare som ska göra oss spetsigare. Vi är trygga i vårt spel men saknar det lilla extra som krävs när matcherna ska avgöras och har inte fått den utveckling som vi önskat på alla spelare, säger Björklövens sportchef och tränare Fagervall till klubbens hemsida.

I ett mail som bloggen tagit dela av har man också formulerat följande: -Vi har stor respekt för pengarna från partners och supportrarnas insamling så det ska kännas helt rätt när vi slår till. Björklöven har redan gjort tillräckligt med spelarvärvningar som gett dålig valuta för insatsen.

Då jag tvivlar på att alla nyförvärv inför säsongen var Fredrik Grönbergs verk, då han står för en offensiv hockey, så ställer jag frågan om vi ska låta samma person stå för även denna scouting och val av spelare?

Sen vete tusan om jag känner sån trygghet i vårt spel som tränare Fagervall känner och hur ett par spetsförvärv skulle kunna göra skillnad? Skulle vi byta system då och börja lira hockey och sluta med hoppashockeyn?

Ja, som ni upptäcker blev det inte skrivet mycket om matchen, men det behövs liksom inte, men trygg är inte ett ord jag just nu förknippar med Björklöven tyvärr. Gör ni? Vi försökte ju till och med värva en med det namnet för några säsonger sedan. Inte ens det fungerade.:)

Två saker tar jag dock med mig från gårdagen. Dels att vi på bloggen under matchen prstade att det nog är dags att splittra förstalinan och att klubben måste våga tänka nytt. Inget är någonsin heligt, inte ens vår förstalina och vad för man höra från dagens träning? Jo, att man splittrat förstalinan eller kanske rättare sagt skapat fyra rätt bra kedjor. De nya kedjor ska visst vara följande, då OSL71 och LE53 ska var redo för spel:

79 Emil Lundberg, 13 Fredric Andersson, 71 Oscar Stål Lyrenäs
53 Lucas Eriksson, 77 David Lindqvist, 40 Sebastian Selin
29 Alexander Wiklund, 22 Jacob Petersson, 11 William Eriksson
20 Mattias Granlund, 19 Kristoffer Söder, 33 Marcus Jonsson

Ser helt klart bättre ut än senast, eller hur?

Den andra saken, som egentligen var den enda positiva från matchen är hyllningen av exlövet Tobias Forsberg. #kämpaTobbe

Era reflektioner efter matchen eller något annat? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 7 januari, 2019 kl. 15:24
  Permalänk

  Så bra skrivet, nu behöver allt ifrågasättas , speciellt till ansvarige sportchef
  Inte uträknade än,men visst ser de mörkt ut.

  Svar
 • 7 januari, 2019 kl. 17:38
  Permalänk

  Orkar inte skriva något om matchen igår eller snarare dom senaste matcherna utan konstaterar bara att uppställningen på dagens träning ser betydligt bättre ut än dom vi ställt som vi på benen på slutet och speciellt igår. Frågan är om det räcker för att ta sig ur den negativa trenden ?

  Saknar dock fortfarande Loppatto, även om han inte skulle vara någon helt avgörande spelare så skulle han absolut tillföra bara han får spela center. Och helst i en kedja med Wille då dom verkar ha bra kemi och dessutom tror jag han är användbar i PP, det kan i alla fall inte bli sämre. En sak till som talar för honom är kostnaden då han är väldigt billig speciellt nu då VD Blomberg går ut med ett tiggar mail att klubben saknar pengar. Sedan är tidpunkten för mailet otroligt klantigt valt.

  För övrigt snyggt gjort med #kämpaTobbe man tänker på honom dagligen, hoppas inte att det är lika allvarligt som man befarar. Hans skada har i all fall fått mig att få perspektiv på hur viktig hockeyn är och hur lite Björklövens motgångar betyder.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: