Reflektioner efter BIK Karlskoga

Vi gör tre mål på bortaplan och det har tidigare räckt till seger. Igår var vi inte ens nära. Här kommer fler reflektioner.

Inleder med att säga att jag blev tvungen att se slutet av matchen mot Västerås i förfjol för att ens få energi att skriva.

Om vi börjar med målskyttet på bortaplan. Tidigare denna säsong har våra bortamatcher sett ut så här:

HC Vita Hästen – IF Björklöven 3-4 sd
IK Oskarshamn – IF Björklöven 3-0
Västerås IK – IF Björklöven 0-2
Almtuna IS – IF Björklöven 2-0
Tingsryds AIF – IF Björklöven 2-3 str
Södertälje SK – IF Björklöven 3-0
Leksands IF – IF Björklöven 2-1
AIK – IF Björklöven 2-1

Målskyttet på bortaplan har varit klart sämst i HockeyAllsvenskan, införmatchen alltså 11 mål på 8 bortamatcher, då vinner du inte fota, MEN de matcher vi gjort två mål eller mer har vi faktiskt vunnit. I går gjorde vi alltså tre och var inte ens nära. Igår vet jag faktiskt inte vad vi riktigt höll på med, men det är kart oroande när lagkapten Fredric Andersson återigen menar att vi frångick systemet efter vi gjort våra mål. Att inställningen och ödmjukheten fattas. Hur ska det ens vara möjligt? Visst säger den slitna klyschan att man är som mest sårbar när man just gjort mål, men det verkar ju endast gälla Björklöven. Vi förlorar på så märkliga sätt hela tiden. Lätt att säga som lövare att det känns jävligt onödigt, då man har för dålig insikt i de andra lagen, men lite så känns det. Tyvärr kändes den här matchen som en säsongsdelare. Vi hade alla chanser att vid vinst knapra in på toppen och just BIK Karlskoga. Vi seger hade vi varit sex poäng efter, nu är det tolv. Tolv poäng till plats tre! Det tar man inte in. Dags för klubben att revidera den där målsättningen och fokusera på att ta den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Sen det där med att vara som mest sårbar när man själv gjort mål. Igår kvitterade vi tre gånger om, men höll det i snitt endast en minut och sex sekunder. Det måste tveklöst vara något form av rekord.

Matchen då? Vi fick ju se en ganska tveksam och avvaktande inledning från bägge lagen och det var ju sen BIK som tog ledningen och det målet var lika dråpligt som hela den första perioden. En faller, två krockar och BIK utnyttjar det skoningslöst. Kanke kan man tycka att Simon Åkerström borde ligga kvar på Carl Berglund som har det bästa läget. Nu släpper han honom och tar…igen. Jo, dråpligt var ju faktiskt ordet i den första perioden. Nämnde Åkerström tappade pucken på egen blå med friläge som följd, Stenqvist tappade klubban på ett mycket märkligt sätt och en BIK-back fastnade i egen målvakt bakom eget mål. Utöver Fredric Anderssons skott i stolpen var den första perioden inte mycket att hurra för.

Den andra blev ju desto mer sevärd, men som samtidigt fick varje lövenfan att söka efter hjärtstartaren. Vi kvitterade tidigt till 1-1 genom en vacker basebollträff av William Eriksson efter Alexander Wiklunds friläge. Riktigt vackert och vackert. Har Salming hört av sig än, William? Sen var ju friläget en bjudning som heter duga.

Här tog den 1.28 innan BIK åter tog ledningen (2-1) och där måste Häman Aktell ha blicken på sin gubbe så han inte kan skymma utan rensa bort honom från målet, inte titta vad backen gör en pucken. Titta på hockeyn gör vi på läktaren och i TV:n och möjligen ni när ni är i båset, på isen ska arbetsuppgiften utföras, inget annat.

Vi skulle dock kvittera till 2-2 efter periodens powerbreak efter att William Eriksson styrt in Simon Åkerströms snabba skott på blå. Precis så måste vi spela, snabba skott med folk på kassen. Målet blev ju omdiskuterat då domaren ringde på det, men det godkändes och där och då kändes vi som et lite bättre laget.

Så kändes det inte 32 sekunder senare då BIK återigen fick ta ledningen för tredje gången till 3-2 . En mycket onödig retur från Mattias Pettersson gav Gustav Franzén ett enkelt läge att sätta pucken. Det enkla skottet måste Pettersson hantera på ett bättre sätt.

Vi jobbar oss tillbaka till 3-3 efter att Filip Cruseman styrt in Jonas Emmerdahls skott och lika där, snabbt skott så hinner vi få egen yta framför mål att styra på. Här hann vi njuta 1.18 innan Carl Berglund helt själv och med god hjälp av Häman Aktell som helt sonika släpper förbi honom. Sen måste Mattias Petterson vara mer vaken och inte släppa fram den pucken på första stolpen. Vi är inte vakna här helt enkelt, men cred till Berglund som jobbar klart situationen. Sen var det liksom över. Vi kunde inte kvittera en fjärde gång utan släppte in 5-3 och sen 6-3 i tom kasse.

Har varit inne på det igen och tar det en gång till. Vi tar ut vår målvakt alldeles för sent i matcherna. För att laget ska kunna få ärlig chans att kunna komma i kapp behövs tid för att kunna jaga i lugn och ro. Nu tog vi ut Pettersson med 57 sekunder kvar. Det är till och med lite tid ens för ett mål. Nu krävs ett mirakel varje gång och det sker ju inte- Bara titta på historien. Vilket lag har satt två mål med uttagen målvakt i mindre än en minut? Gör om och gör rätt. Ge laget en chans, Fagge.

Nä, tyvärr är det bara att inse och det är väl något man insett en längre tid, kanske hela säsongen, men nu är det så definitivt.Det är laget har inget i toppen av HockeyAllsvenskan att göra. Kanske inte ens topp sex. En slutspelsplats känns dock helt rimligt och sen får vi väl hoppas på ett mirakel. Ojämnheten vi ser beror inte på oflyt eller tillfälligheter. Laget är inte bättre än så här. Starten vi fick har satt oss där vi nu är och det enda som kan få oss att kliva i tabellen är att vinna typ åtta raka och inte ens då kommer vi att vara nära topp två och det vet vi att det inte händer. Bara att inse att detta är ännu en förlorat säsong, en säsong som inte tagit oss ett enda steg närmare där vi stod för fyra säsonger sedan.

Inget positivt då? Jo, William Eriksson fortsätter leverera. Killen må väga fjäder, men snacka om att han använder kroppen och huvudet rätt och levererar. 4 mål och 3 assist på 8 matcher. Det är ett snitt som de bästa i ligan har.

Sebastian Selin. Karln har verkligen fått fart på rören och är numera hotet nr 1 i laget. Nu gäller det bara att få in pucken.

Jonas Emmerdahl. Den enda bland backarna som höll jämn och bra nivå.

Annars lätt att överlag vara negativ en dag som denna, men ärligt talat, har jag fel. Är jag ute med min Joppo och cyklar? Skriv en kommentar…

 

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

  • 29 november, 2018 kl. 22:23
    Permalänk

    Du har inte fel. Uppfriskande med ärlig kritik. Laget håller inte..

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: