Reflektioner efter BIK Karlskoga

En rekordmässig förstaperiod, en något oväntad andraperiod följt av en klassisk tredjeperiod gav tre blytunga poäng. Här kommer fler reflektioner.

Denna kväll var som om alla killarna bestämt sig för att ta ett skär till i varje situation, krama ur en extra svettdroppe i varje duell, ett extra jävlar anamma matchen igenom, kanske bara för att visa dom som plockade åt sig gratisbiljetter men inte kom, att ikväll missade ni något?

Vi fick se en, vilja och attityd som vi inte sett sen försäsongsmatcherna i SCA-cupen.

Många spelare agerande lika tryggt som ett kramdjur och visade en beslutsamhet som en leopard på savannen.

Nu ska vi samtidigt inte skena iväg. En match trots allt bara en match och jag vill se att man följer upp detta med liknande insatser.

Matchen då?

Ja, den första perioden var rekordmässig på många plan. 7-1 i skott efter tre minuter och 12-1 efter fem minuter har vi nog aldrig upplevt. Inte heller att vi träffade mål med 17 av 24 skottförsök och bara fyra i block.

+ = Skott på mål, – = Skott i block, > = Skott utanför

Trots detta inget mål framåt, men en klar indikation på att laget hade någonting på G.

Tyvärr kunde den andra perioden inte börjat sämre när BIK redan efter 24 sekunder tog ledningen och vårt puckjagande är förstås något inte bra. Sen hur laget ska agera i det här läget enligt sin taktik vet jag inte, men jag kan ju tycka att Stenqvist ska söka upp Forsberg (56) i ett tidigt skede, låta Fredrik Andersson fortsätta att ta hand om Frantzén (nr 15), då är situationen under kontroll. Nu stötte Stenqvist in bakom mål och satte Andersson i ingenmansland och Forsberg blir helt ren på bortre stolpen.

I det här läget hade vi väl vår sämsta den i matchen utan att för den delen vara genom usel och när väl 0-2 via ett powerplaymål kom halvvägs in i perioden, en puck som möjligen gick in via Simon Åkerström, tänkte man lite att ”Jaha, det är som vanligt”, men vi fick uppleva något ovanligt för så blev det ju inte. Målet tänkte laget på ett sätt vi inte sett tidigare och bytet efteråt satte vi full fart framåt och om Stenqvist kanske var lite syndabock till 0-1 så betalade han tillbaka via sitt 1-2 mål, mycket fint framspelat av Mattias Granlund.Visst kan vi precis som vid 0-1 att försvaret tittar väl mycket puck och Stenqvist kunde manövrera sig i ett bra läge.

Efter det var det full syra framåt, men hade inte Oskar Masiello räddat ett friläge på ett mycket fint sätt hade matchen förstås kunnat sluta på ett helt annat sätt.

2-2 kom bara fyra minuter efter BIK:s 0-2 och en mycket överlyckligt Alexander Wiklund var sist på pucken, ett klasssikt riktigt köttarmål efter Messy Jonssons skott. Överlycklig var kanske nästan i underkant, för Wiklund bjöd på kvällens avgrundsvrål, när han passerade båset efter sitt 2-2 mål och glädjen i båset bland både lagkamrater och ledare visste knappt några gränser. Det var efterlängtat mål från många håll. Måtte han nu komma tillbaka till det han visade på försäsongen när han vann den interna poängligan.

Om BIK rivstartade i den andra perioden så gjorde Björklöven det i den tredje och kunde lite som vanligt vinna den tredje perioden. 3-2 redan efter 31 sekunder genom Emil Lundberg på ett härligt solonummer från mittzon som avslutades med ett finfint handledsskott. Vad säger man, krysset är alltid ledigt? Assist på Pukka som fortsätter att göra poäng mot BIK Karlskoga. Blev ju tre assist på fyra möten ifjol.

Vi skulle sätta en puck till, till undertecknad glädje så jag satt 4-2 som resultat i löventipset. Målskytt för tredje matchen i rad, Jacob Peterson. Peterson är så smart i den situationen när han inväntar tacklingen och precis i tacklingsögonblicket sticker han iväg och får på så sätt den ytan han behöver för att kunna komma till skott.

Tyvärr klev ju Cody Murphy av efter två perioder med känning i ljumsken och Kevin Goumas fick några byten.

Lite kuriosa.

Ja, några 4000 åskådare var ju inte på plats, men synd för dom som fixade biljett och inte kom. Ni missade något.

Tydligen var representanter från Dallas på plats för att titta på sina adepter Jacob Stenqvist och Jacob Peterson och det förstnämnda gjorde ju sin bästa match på länge, insatsen vid 0-1 till trots. Peterson fortsätter bara att glänsa.

Goumas. Har hört att han själv vill matchas in försiktigt och det kan mycket väl stämma. En ”stjärna” som bänkas mot sin vilja skulle knappast hjälpa de assisterande domarna med vem som svarade för assisterna eller vara grymt nyfiken när huvudomare Magnusson tejpades ihop i den andra perioden.

Tre blytunga poäng och ibland kan ett extra skär och en extra svettdroppe vara just det där som vänder en trend. Var det det vi såg denna kväll?

Era reflektioner?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter BIK Karlskoga

 • 27 oktober, 2018 kl. 16:24
  Permalänk

  Måste även lyfta fram domarna i denna match och även bortamatchen mot Tingsryd. Okej vid några tekningar tycker man att de kunde släppa pucken lite snabbare men huvuddomaren gjorde ett bra jobb. Känns nästan konstigt att ha bra domare. Man behöver inte slita sitt hår och skrika sig hes som när Schilken och Lyth är i farten.

  Svar
 • 28 oktober, 2018 kl. 10:55
  Permalänk

  Svårt att veta om Löven var bra eller om Bik var dåliga men nog var det trots allt bästa matchen för säsongen. Typiskt för ett lag i motvind att inte göra mål de första 10 med de chanserna de skapade.
  Kul att se att #79 börjar hitta den form han hade sist hos oss.
  Men detta var bara 1 match så snart får vi se om de hittat det de sökt.

  Svar
 • 28 oktober, 2018 kl. 15:11
  Permalänk

  Hade själv fått gratisbiljetter men kom mig inte iväg.
  Lika bra det, tänkte jag, då dom förlorar alla matcher jag hittills sett, lär dom väl vinna då jag intr går…?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: