Reflektioner efter Ässät

Boliden som reklam på Ässäts tröjor torde gett tillräckligt med tändvätska, men ett tröttkört löven kunde inte alls stå emot ett skickligt Ässät.

Egentligen finns inte mycket att säga om den här matchen. Ett Björklöven som spelade sin tredje match på fyra dagar var numret mindre i precis allt denna eftermiddag. Bettet fanns liksom inte där. Passningskvalitén var också oroande dålig, vilket gjorde att vi fick jaga puck med en hel del utvisningar som följd. Ässät visade också upp ett fyndigt powerplay där Sakari Salminen var den store dirigenten med ett mål och två assists. 4-0 målet i spel 5 mot 3 var framförallt mycket snyggt, med många fina snabba passningar. Även Salminens pausfint innan 1-0 målet var läcker.

Vårt Powerplay lämnade mycket att önska, men då man bara rullar runt på femmorna så är det inte mycket mer att önska. Laget kommer att nöta in den speldetaljen senare med speciella uppställningar och då lär det se bättre ut. Det var ju dock nära att vi satte en puck, men August Thornbergs mål dömdes bort pga. målvaktsinterference.

På tal om mål så väntade vi ju så länge det bara gick innan vi satte 1-5 genom den något ovane målskytten Alexander Hellström som utöver det delade ut ett par härliga tacklingar under matchen.

Kvällens roligaste kommentar var nog från lagkapten tillika bisittare i sändningen Fredric Andersson när Hardy Häman Aktell åkte ut i andra perioden -Va fan? Den var billig!

På tal om andra perioden, så kan den ju genom tiderna varit ett gissel för Björklöven och denna säsong inget undantag. Två snabbt insläppta mot laget från norr och även två snabbt insläppta igår, i bägge fallen något som dödade dessa matcher. Lägg där till att vi förlorade andra perioden mot Vasa med 0-1. Kanske slump, kanske inte.

Nästa match är borta mot Modo på tisdag vilket är inledningsmatchen i SCA-cupen, en cup som sen fortsätter nio dagar senare med matcher i Sundsvall.

Era reflektioner efter Ässätmatchen?

5 thoughts on “Reflektioner efter Ässät

 • 18 augusti, 2018 kl. 18:01
  Permalänk

  Ässet är ju inte dåliga. Jag tror nog dom kan sätta många SHL-lag på plats om dom inte riktigt är där.

  Försäsong är ju alltid försäsong och kanske lite för många matcher på för kort tid mot för bra motstånd.

  Jag vet inte om det här är rätt väg att gå?
  Bättre att möta sämre motståndare och försöka trimma in PP och boxplay på ett bra sätt.

  Helt klart har ju Björklöven många steg att ta när det gäller näringsintag.
  Där har dom mycket att lära.

  Ingen idé att prata om det som var bra eftersom det inte tar laget framåt. Så jag fortsätter med kritik.
  Varför måste man hela tiden blanda om i pusselt? Samma sak förra försäsongen. Även om vissa viktiga pusselbitar har försvunnit, varför måste man blanda om hela pusslet?

  Ingen struktur i kedjorna. Det blir inget bra och ger inget. Även om det har blivit så många skickliga spelare i Löven och dom är anpassningsbara på ett bra sätt, så förstår jag inte hur det ska utveckla laget?

  Man ger bort massa tid där man istället skulle kunna göra laget mer samspelt och bättre. Känns härifrån nonchalant och lite smådrygt.

  Kanske jag uppfattar saker och ting fel. Men det här har gått snart 20 år sedan man spelade i högsta ligan och desto mer jag följer Björklöven så är känslan att det inte är någon som helst otur eller slump inblandat i det resultatet.

  Dom behöver ju rycka upp sig även om det känns som dom är på rätt väg. Varför slarvar man sp så mycket med en sådan fin klubb och så enormt bra supporterläge med kanske Sveriges mest hockeykunnandet publik?

  Tröjorna kommer aldrig någonsin vinna en enda match av sig själv.

  Kunnandet finns där både i staben och på isen. Ta tag i grejorna och sluta lämna viktiga saker åt slumpen.
  Sluta chansa helt enkelt!

  Svar
 • 18 augusti, 2018 kl. 21:30
  Permalänk

  Tänk att den lilla byn hamnat på tröjorna på finskt hockeylag. Bra jobbat!

  Svar
 • 18 augusti, 2018 kl. 21:30
  Permalänk

  Vadå blanda om i pusslet??
  Fagervall måste låta spelet sätta sig!!

  Svar
  • 20 augusti, 2018 kl. 08:17
   Permalänk

   Det lät kanske värre än jag menade. Vi får skylla på att det var lördag.

   Jag räknade även in förra försäsongen när dom höll på dribbla i uppställningarna utan någon genomtänkt idé. T.ex Kim som forward och sedan defensiv center i 4:e. Var ju massa annat också.

   Nu kör man lika samma stuk. Man orkar inte heller träna pp utan bara rullar på. Du kommer ju själv ihåg hur pp såg ut förra säsongen?
   Skulle tippa att ca 15 poäng gick i putten pga att dom andra lagen hade kommit längre i början av säsongen.

   Som jag ser det skulle det behövas en pp-coach. Tittar du t.ex på Vita hästen så hade dom spelat i div1 igen sedan länge om det inte vore för deras pp.

   Som jag sagt tidigare så gör Björklöven mycket rätt just nu. Men jag tror det hjälper mer att påpeka bristerna än att bara ryggdunka när inte allt fungerar. Tycker det känns så onödigt att göra samma misstag igen som förra säsongen.

   Svar
 • 20 augusti, 2018 kl. 18:24
  Permalänk

  Ja pp är ju mycket viktigt!!!!Förstår vad du menar

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: