Reflektioner efter Asplöven HC

Lite tråkigt att laget skulle ge oss hopp efter Mora matchen för att sen bjuda på detta bottennapp, men på något sätt föll vi på det som varit våra problem hela säsongen. Här kommer fler reflektioner.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Platt fall i sista hemmamatchen för säsongen och därför har vi nu spelat klart för i år. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Efter att ha svarat för en bragdartad insats mot Mora senast så trodde jag att man skulle komma ut starkare i dag och det såg bra ut när vi tätade ihop i mittzon, men faller återigen på enskilda spelares misstag. När vi väl bjudit på mål så fanns inte orken att skapa farligheter framåt.

Det här är förstås ett riktigt praktfiasko att ytterst stora mått. Nu måste verkligen klubben rannsaka sig. Man har pratat om att man vill avvakta med att erbjuda kontrakt med spelare för att se vilka som skulle kliva fram i slutdelen av säsongen och eftersom att ytterst få nu gjorde det så borde det bli en riktig rensning i truppen. Det fanns ett par spelare som denna kväll som gjorde sportchef Daniel Johanssons framtida jobb betydligt lättare. Återkommer till veckan kring tankarna om vilka kontrakt som bör förlängas respektive inte.

Orkar knappt reflektera över matchen. Vad ger det? Ännu mer ilska, ångest, frustration?

Ordförande Mikael Salomonsson höll ett fint avskedstal till Magnus Andersson innan matchen. Tänkte att det skulle påverka spelarna, men vilken fart vi satte. Fick med oss en utvisning efter 25 sekunder och 1-0 nio sekunder senare som jag tror skickade ett jubel som hördes ända upp till Manko. Sen kvitterade Asplöven och… nä, orkar fan inte.

Får analysera mer när man lugnat ned sig. Nu är jag bara så grymt besviken att detta lag kunde underprestera så pass. Känns liksom overkligt, även inte oväntat. Vi har hintat om förändring sedan typ omgång 30, men strutsmentaliteten vann över förnuftet.

Vad tycker du som läsare? Ventilera era rankar och känslor så här dagen efter…

Megazone

7 thoughts on “Reflektioner efter Asplöven HC

 • 27 februari, 2016 kl. 10:43
  Permalänk

  Skönt att säsongen är över.
  Man har mått dåligt sedan första pucken släpptes denna säsong.
  Min fråga är: vems ansvar ligger detta fiasko på?
  Dalle som har värvat ihop ett lag som troligtvis inte skulle kunna tackla ihjäl en mygga. Totalt ofysisk, inga spelartyper som vågar stå framför mål (en mårstyp)
  Inga stora defensiva specialister etc. Helt obalanserad lag.

  Sedan har vi Tommy J, kunde inte få ihop laget. Stått för en hel del oförklarliga beslut. Försökt göra om de få gnuggarna vi hade till målproducerande spelare. Och sedan haft spelare som kunnat göra skillnad i 4e linan etc.
  Gruppen verkar i tidigt skeende tappat förtroendet för honom.

  Eller Åkerblom hans ansvar är väl backsidan.. och det har ju erm behöver jag säga mer.

  Eller ledningen som trott de ska lösa sig.. bara man blundar riktigt hårt.

  Vem, vilka, vad ska man skylla på… vilka när ansvaret?

  Leksand gick åt hell… större delen av säsongen.. de agerade och med rätt material samt kunskap kunde de vända sin trend.. (kostade endast et par gatustenar)
  Vik fungerade det inte alls för.. men kan inte heller säga att de bytte upp sig på tränarfronten.
  Men de agerade och försökte iaf.

  Vad gjorde vi?
  Nää det bästa vi kan göra är att måla upp Tommy J som det bästa som hänt oss och att han var det ända som höll oss kvar i As, sedan byter vi bort honom illa kvickt.

  Nää vem har ansvaret och svaret på våra frågor.?

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 12:32
  Permalänk

  Lite bra faktiskt att det slutade som säsongen varit, håglös. Hade grabbarna gått till slutspel hade allt varit glömt ungeför som Waltin innan jul ifjol.

  Det är helheten som gör mig mest orolig. Björklöven är mer än bara representationslaget, hela organisationen står i gungning och man måste få till rätt person på rätt ställe. Viktigt att visa i handling vad man vill vara för förening.

  Ang A-laget står vi nu inför den längsta silly säsongen på flera år. Känslan är att tränar rollen kommer per automatik att avgöra mycket. Väljer man att ha kvar TJ så måste han få tillgång till spelare som kan spela hans hockey, för någon plan B finns ju bevisligen inte i den pärmen. Byts tränaren ut (vilket vore det mest logiska efter en fiasko säsong) måste det vara rätt person (igen) som kan skapa en röd tråd i spelet ända från p16 och uppåt. Föreningen måste bli mer intressant för våra egna talanger. Att för några veckor sedan läsa att Modo har fler Lövare i sin matchtrupp än Löven själva är ju skrämmande. Visst det är svårt att hitta klubbkänsla i dagens hockey, men om man spelar i den förening man är fostrad i så är det väl kanske lite lättare att känna stolthet för märket på bröstet. Att sätta en heder i att ge allt för laget. Att vilja utföra sitt jobb till fullo kan ju ske ändå, inställningen är helt avgörande i den här serien. Trotter, Hutch och Tessier har, tycker jag, på ett fantastiskt bra sätt visat hur man agerar när man är proffs, både på och vid sidan av isen. Dom spelarna (i den ordningen) vill jag ha kvar. Utöver det måste målvaktsidan lösas. Har svårt att se annat än att vi är på ruta ett där efter nästa match. I övrigt vill jag avvakta tränarfrågan innan jag går in på enskillda spelare.

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 12:40
  Permalänk

  Man känner sig tom i detta läge.. Det lär ta hela helgen att komma över fiaskot, samtidigt som det är skönt att det är över.
  Man såg igår att det bara är några få som krigade och slet och som också visade att man har ett hjärta för klubben. Tänker såklart på kedjan med Nicke, Öhman och Ekeståhl Jonsson. Överlägset bäst dom senaste matcherna. Tänk om hela laget slet som dom gjorde? Då hade tabellen sett annorlunda ut, tyvärr så är majoriteten av truppen ett par skallar som enbart tänker på sig själva.
  Sillyn kommer bli intressant, men oj så drygt det kommer att bli att vänta tills nästa säsong drar igång.

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 12:54
  Permalänk

  Handen på hjärtat, är jag glad. Att Björklöven inte åkte ur serien.

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 16:17
  Permalänk

  Ännu ingen annons på Blocket Umeå om ”Tränare säljes”……..

  Svar
  • 27 februari, 2016 kl. 16:24
   Permalänk

   Men har du kollat ”Uthyres” och/eller ”bytes” då Slutspel 2017.. ?

   Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 21:55
  Permalänk

  Vill inte spä på eländet men bara en reflexion. Nicklas, älskar hans jobb men Sniper är inte. Nu , de senaste matcherna var han lövens Sniper. Vad fan tog de andra vägen, som värvades och skulle avgöra matcherna. Tack Nicklas för att du visade att hemvävt håller bäst i längden. Hetta, trotter, mfl. My ass

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: