Reflektioner efter Asplöven

Oj så skönt att vi kunde knyta ihop säcken och ta dessa blytunga tre poäng och kapa den livlina som Asplöven hade mot oss i de nedre regionerna. Nu kan vi nu börja blicka uppåt i tabellen,eller? Här kommer i alla fall fler reflektioner.

Vi gör väl rakt igenom en bra bortamatch. Vi grisar till oss tre poäng och släppte till förvånansvärt få kontringar. Om det berodde på att man spelade sitt grundspel som tränare Åkerblom talade om innan matchen vete tusan, men det gav som sagt tre pinnar och det var behållningen denna kväll. Ska sanningen fram så är Björklöven anno januari 2016 inte ett lag som folk utan hjärtat på det rätta stället betalar pengar för att se. Samtidigt har denna trupp visat att skönspel inte bär frukt och då får det se ut så här.

Fick en fråga innan match om vad Ica scannern gav för tecken idag, men den sa 97 och det kunde jag inte relatera till något. Misstänker dock att den tagit sig in i den radiostyrda lastbilen som likt i Umeå levererade matchpucken. Den fick motorstopp innan match och det fick ju Asplöven också.

Inte många lövare trodde på seger när Asplöven väldigt enkelt fick ta ledningen redan efter två minuter och det av killen som inför säsongen hade Björklöven som förstaval Sebastian Dyk. Vi repade dock mod och fick till några härliga mål. Trots ett ganska uselt powerplay efter första powerbreak så kunde William Quist hitta Kim Karlsson med ett bakom ryggen pass och 1-1 var ett faktum.

23757675300_9e26a79143_b

Kim Karlsson flög fram mot Asplöven. Foto:AXELLÖF

I den andra jobbade vi på bra och fick ett psykoligiskt 2-1 mål då vi först klarade av en boxplay och sen kunde vi kontra in målet där William Quist kunde hitta Jesper Thörnberg som med sitt hypersnabba skott kunde hitta luckan bredvid Quemener i Asplövenkassen.

Att det skulle handla om att slå vakt om ledningen i den tredje perioden var väntat, men samtidigt oroligt så Björklöven inte visat större kunskaper i den spelformen tidigare i år, men mer än något byte som ex. efter 7.30 där vi blev rejält tillbakatryckta och trötta då i alla fall jag trodde att kvitteringen skulle komma, så var det över lag väldigt lugnt och de smålägen Asplöven fick räddade Kevin Lindskoug förtjänstfullt.

Visst fanns det då minst ett läge för Asplöven att kvittera, men historien upprepade sig och vi vet vem som sov sämst ikväll.

Det är ju den som Navid på Twitter redan utsett till MVP i Björklöven säsongen 2015/16. Simon Olsson.

simon olsson

På tal om att missa bra lägen så kan man undra hur Kelsey Tessier kan ha lirat i SHL. Han måste börja visa sin kvalité. Han och Trotter har kul i anfallszon men det blir för duttigt. Vart är en kanadensiska killerinstinkten?

Ogillar skarpt de som sköter statistiken i Ica Arena. Gör det rätt eller kör skoter eller något. Köper inte att det var följande antal tekningar i perioderna. 20-25-11. 11 tekningar i den tredje perioden??

Gillar dock den som skötte musiken. När Accept´s Balls to the wall liras i en hall får man mitt hjärta direkt.

Avslutar med några tankar utöver denna match. Även om tre poäng gav oss visst andrum nedåt, men eftersom pånyttfödda Leksand slog Västerås på bortaplan så läker det här inga sår i min bok. Säsongen är helfel, körd, och ett rejält misslyckande och något måste hända inom Björklöven. Att bara skydda sig bakom uttalande om bra förtroenden och att allt är ok köper ingen. Klubben mår inte bra och något bör hända. Detta innebär inte med automatik att tränaren ska sparkas. Det finns andra åtgärder som skulle få klubben att må bättre inombords och få en bättre skjuts inför säsongen 16/17. Frågan är bara vem som ska våga lyfta frågan? Min tro är att något händer fortare än du anar.

7 thoughts on “Reflektioner efter Asplöven

 • 17 januari, 2016 kl. 11:08
  Permalänk

  Det var 3 oerhört sköna och viktiga poäng. Har nyss sett highlights från matchen och reagerade på en sak. Nått måste skett efter Almtuna-matchen vad gäller det s.k krismötet, vad har jag ingen aning om men den glädje de visade efter målen har vi väl inte sett på länge eller. Oavsett var det härligt att se. Får även tillägga som nån tidigare sagt, säsongens MVP måste väl vara Kim K.

  Svar
 • 17 januari, 2016 kl. 11:50
  Permalänk

  Jonsson måste få sparken omg. Efter säsongen dom sparkar tyvärr inte han nu. Tror på allvar att spelarna faktiskt satt taktiken Tommy har tappat omklädningsrummet helt

  Svar
 • 17 januari, 2016 kl. 13:16
  Permalänk

  Mycket tydligt att spelarna själva satte upp spelet inför matchen
  Tommy såg ju ut som en blöt katt i intervjun efteråt!!!
  Som ni antyder kommer det att hända grejer i veckan
  Vad det är blir ju intressant,men kanske Åkerblom tar steget upp
  som första tränare!!!

  Svar
 • 17 januari, 2016 kl. 13:22
  Permalänk

  Vilken Åkerblom….?? De har blivit en följetång, spännande att följa !!

  Svar
  • 17 januari, 2016 kl. 13:57
   Permalänk

   VD :n såklart??

   Svar
 • 18 januari, 2016 kl. 15:48
  Permalänk

  Dum fraga men var kan jag se highlights ?

  Svar
  • 18 januari, 2016 kl. 16:06
   Permalänk

   Inga frågor är dumma. Ibland har vi tur att highlights får att klippa in i ett inlägg och då gör vi det. Annars finns de på hockeyallsvenskans hemsida. Här har du highlights mot Asplöven. http://www.hockeyallsvenskan.se/play#video=lde16

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: