Reflektioner efter Asplöven

Vi vinner femte raka segern på hemmaplan och är uppe på sjundeplatsen och så långt uppe har vi inte legat på sedan omgång 15. Här kommer fler reflektioner.

Såg ni att Löven helt misstajmade entrén vid introt? Kevin & Co om alldeles för tidigt och Kevin visste inte vad han skulle göra. Stanna eller åka ut? Det blev något mittemellan med han skämdes so en hund. Såg väldigt roligt ut.

Om vi hade roligt åt deras entré så blir man bara löjligt less när Asplöven medvetet kommer in på isen väldigt sent, sävligare än en sengångare kom de i spridda skurar ut på isen och Lövens prisutdelning hann börja innan de bemödat ta sig ut på isen. Efter en sån sak blir det extra viktigt att vinna.

Löven hade satsat på ett nytt budskap i båset till denna match. Vet väl i ärligaste namn om det slog så väl igenom. Ser förvisso, men 100 % attityd? Nja..

IMG_4271

Attitude 100 % var kvällens mantra. Foto:Lövenbloggaren

Ni har säkert sett att spelarna nästan innan avblåsningarna spottar ut tandskydden i handen för att kunna andas bättre, men vart tar de vägen i båset? Här stoppar i alla fall Mike Banwell sitt.

IMG_4267

Banwell stoppar fast tandskyddet i handsken! Foto:Lövenbloggaren

Vi inledde riktigt bra, precis som det ska vara på hemmaplan. En del halvchanser utan att riktigt få till det. Därför kom Asplövens ledningsmål rätt oväntat, men snyggt. Styrningar än något jag gillar även om det är motståndarna som gör det.

Efter det målet föll vi tillbaka, men fick ett mycket psykologiskt 1-1 mål i grevens tid signerat Lucas Ekeståhl-Jonsson och grymt förarbete av Brock Trotter, så pass sent att man var tvungen att ringa på det för att se att tiden inte var ute, men det godkändes och det måste varit skönt för grabbarna att gå in i omklädningsrummet med det målet i ryggen. Lite kul när Trotter gled in i zon och hela hallen skrek:-SKJUUUUT!!! men han fatta ju inte och serverade LEJ istället! Totalt sett kan man väl summera perioden som bra offensiv, men ostrukturerat, oorganiserat och virrigt i hemjobbet och i egen zon. Som en kompis beskrev det:

Hinner ju fan bli julafton innan vi har hittat positionerna i egen zon

Såg ni förresten när Jon krockade med Wille vid egen blålinje i slutet av den första perioden? Något hände med Jon och i båset kallade han på materialarnas hjälp, då det tydligen blivit något fel med ena skridskon. Han fick hjälp och hoppade in i spel igen och hamnade som siste man i ett byte och skulle ta burskydd, men fick värsta felskäret och dråsade in i sargen och tappade pucken och väldigt nära ett baklängesmål. Han tog sig upp, men uppe vid båset får han ett nytt felskär och tittar förgrymmat på skridskon och måste byta när Asplöven pressar på. Väl inne i båset ville ha slå sönder klubban mot något, svor och störtade ut i omklädningsrummet. Sånt får bara inte hända. Får man fel på grejerna får de inte ”fixas” för att sen gå sönder direkt man kommer in på isen. Det kanske kunnat kosta oss ett mål. Vi ställer krav på spelarna, det ska vi kunna gör på materialarna också.

Inte spelade de upp sig direkt. De som vanligtvis stänger båsdörren längst ned vid omklädningsrummet var inte på plats när spelet kom igång i den tredje perioden och domaren fick blåsa av för att dörren stod öppen. Illa! Sånt får bara inte hända!

Vi kom ut i andra spelmässigt precis som i första. Bra drag från start, men fullständigt oorganiserat i egen zon. Vi fick några chanser i powerplay och denna dag såg det inte alls som vi sett i den två senaste matcherna. Efter powerbreaket föll vårt spel tillbaka, även om vi återigen höll på att sätta ett mål i sista sekunden, men denna gång gick pucken utanför.

Periodens snackis blev förstås Simon Olssons tackling på Lucas Ekeståhl-Jonsson som alltså slutade med en brutet nyckelben och en spolierat säsong. Det råder delade meningar om tacklingen var ok eller ej, men den ser onödig ut när man har plexiglaskanten mitt framför sig. Simon kan undvika den tacklingen, men väljer att tackla.

Precis som i den två inledande perioderna så började vi den tredje perioden bra och hur underbart var det inte när Pär Edblom ÄNTLIGEN fick spräcka målnollan och ett fint mål också. En styrning! Alla i båset blev toklyckliga och jag trodde man skulle krama ihjäl Pär i båset efteråt!

Av bara farten bjöd Edblom på en lika fin assist till 3-1 som Trotters vid 1-1 och vilken slägga av Felix Maegaard.-Scheel.

Sen drar vi på oss två märkliga utvisningar och bjöd verkligen in Asplöven i matchen. Vi kämpade som djur i 3 mot 5 och fixade första utvisningen, men till slut reducerade Asplöven och sen var det virrigt å det grövsta i vår zon. Otroligt märkligt att de våra får armar som gelé och spelsinne som pojklagsspelare när vi blir lite pressade. Det här håller aldrig i längden, även om vi nu vann för efter att Simon Olsson missat öppet mål och Pär Edblom satt sitta andra mål i tom kasse var segern ett faktum. En riktigt härlig seger, men ser man krasst på matchen så återstår det en hel del frågor. Vad är det för hockey vi egentligen spelar?

 • Ingen är villig att offra en arm för att ex peta in en retur. Ingen vill smutsa ned sig.
 • Vi är otroligt bekväma. Ingen går rakt på mål utan hellre ut i saftyzon i hörnen
 • Vi är totalt oorganiserade i hemjobbet
 • Vi tittar bara puck och har ingen som helst organisation i egen zon

8 thoughts on “Reflektioner efter Asplöven

 • 25 november, 2015 kl. 07:31
  Permalänk

  Får väl hoppas att Lucas rehabar bra å kommer tillbaka till kvalet (uppåt). Sen måste ju tacklingen ge ett x antal matchers avstängning. Hoppad det följs upp. Nu verkar ju dock Åkerblom tycka att allt är helt ok med tacklingen. Han kunde väl varjefall sagt att det va jävligt onödigt å klantigt av Olsson. Behöver ju fan inte stå där å försvara skiten!!!!!

  Svar
 • 25 november, 2015 kl. 08:26
  Permalänk

  Man kanske spelar en slags hockey som har som objektiv att gorbrylla motståndarna… who knows what they’re gonna do next ? 😉 Nja inte troligt. Kul att hela laget ville björnkrama Edblom efter första målet; tyder nog på en i alla fall mellan all spelare god moral/stämning.

  Svar
 • 25 november, 2015 kl. 10:07
  Permalänk

  Tyko: Varför ska Åkerblom sprida skit om Olssons tackling när den inte var särskilt ful? Allt handlar ju om den rena oturen att stolpjäveln kom i vägen.

  Svar
  • 25 november, 2015 kl. 12:12
   Permalänk

   Tycker den va jävligt ful.

   Svar
  • 25 november, 2015 kl. 21:01
   Permalänk

   Olle: Otur? Pucken är släppt långt innan, det är i rygg och i fart, och Olsson vet att stolpen finns där. Inte mycket som gör det till en schysst tackling. Såg du Palmebjörks matchstraff tidigare iår?

   Svar
 • 25 november, 2015 kl. 18:22
  Permalänk

  Tacklingen var hur som helst i ryggen mot sargen på ikke puckförande spelare.
  Bara det borde gett en saftig utvisning med mer än 2min.

  Coach Åkerblom borde hålla på sitt lag och stötta SITT lag.
  Inte stå och hålla med nån sopa som Olsson som spelar fult.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 10:54
  Permalänk

  Dom flesta transatlanter har tandskyddet där

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: