Reflektioner efter Almtuna

Stabilt försvarsspel och en klockren Kevin Lindskoug och en gnutta effektivitet. Känns segerreceptet igen? Här kommer fler reflektioner.

Om vi tar det i kronologisk ordning. Noterade på uppvärmningen att det var två spelare i Löven som inte knäpper sin hjälm. Kanske är en transatlantisk grej?

IMG_3182

 

Foto:Lövenbloggaren

Någon som har funderat vart sportchefen och VD:n håller till på matcherna? Jo, synar matchen från allra högsta plats uppe på tv-läktaren.
IMG_3186Foto:Lövenbloggaren

I veckan har man ju skiftat på Jon Palmebjörk och Alex Hutchings och vet väl inte om det satt sig speciellt bra än, men jag tycker mig kunna se en viss skillnad för Hutchings i alla fall och mål nummer två kom ju som en skänk från ovan då vi inte alls inledde bra idag. Maken till stillastående hemmalag och inte alls det kommando och rivstart man vill se. Trots 1-0 vid första powerbreaket fick killarna sina fiskar rejält varma av en lite förbannad Tommy Jonsson.

I den andra perioden fortsatte det halvdana spelet från Lövens sida. Almtuna kändes hela tiden som det hetare laget, men så är det skönt att vi har en klassiskt sniper i Fredrik Hetta som tryckte upp 2-0 i nättaket vid vårt andra powerplay i matchen, fint framspelad av Lucas Ekeståhl-Jonsson. Man kan ju nu ändra böjningsformen till het, hetare, Hetta! Hörde ni det, svenskalärare där ute?

Tänkte på en grej som ni säkert såg, när William Quist skulle lägga pucken ur zon men klantade till det rejält och träffade av backen, men snabb som en iller ligger han där efter isen och täcker skott som jag vet inte vad? Mer lik en fotbollsmålvakt, men ruskigt härligt att se instinkten att rädda upp sitt eget misstag. Cred på den!

Fördelen med att sitta som man gör i år är att man har totalinsyn i Lövens bås. Riktigt, riktigt komiskt blev det när Mats Lavander kommer in i båset med en kroppshållning som mest påminde om Frankensteins monster. Nu syns det inte jättebra på bilden, men han kommer alltså in i båset inlindad i grön sytråd! Och det var inte lite heller! Verkar som att någon söm i tröjan på något konstigt sätt fastnat i både klubba, armar och byxor.

IMG_3191

Foto:Lövenbloggaren

Träffade J20-lagets tränare Lars Stenmark i den andra pausen och vi kom in på den otäcka olyckan som juniorspelare Rasmus Berglund-Duncker råkade ut för under föregående helg i bortamötet med Vännäs. Det visade sig att skridskon missade kroppspulsådern med 1,5 cm! Hade den träffat så hade han inte haft en chans! -Inte ens om han hade legat på ett operationsbord, som Stenmark uttryckte det. Ruskigt otäckt, men fantastiskt skönt att det gick bra.

I den tredje perioden verkade våra killar vilja spela av matchen och lyckades väldigt bra. Det kändes tryggt och lite komiskt att jag sa till sambon vid powerplayet i slutet av matchen, att nu skulle det passa perfekt om Jon kunde få göra mål så han kommer i gång… och varför inte på pass från Edblom? Tre sekunder satt pucken i mål. The rest is history…

Sen var det tråkigt att Jonas Emmerdahl blev tvungen att utgå. Vi såg honom få behandling i båset, men det såg aldrig ut som att han hade ont när Fjeppa tryckte och klämde på ”överkroppsskadan”. Återstå nu att se om man ger Hampus Falk chansen mot Pantern?

IMG_3188

Foto:Lövenbloggaren

Vilka utmärkte sig då? Ja, Kevin är helt enkelt bara överjävligt bra. Ofta ser det ut som om juniorspelare skjuter när han räddar. Ser oerhört enkelt ut. Vad hände då när han ”skadade” sig? -Fick den lite på revbenet, så jag tappade luften, sa han efter matchen. Inte värre än så med andra ord.

På tal om juniorer. Den ende junioren vi har Lucas Ekeståhl-Jonsson fortsätter att sköta sig riktigt bra. Killen måste ju ha självförtroende som få. Ser ut som han lirat A-lagshockey under många år och det sa vi ju tidigt om brorsan Victor också när han slog igenom. Psyke verkar vara något bägge har mycket av.

Johan Löf / AXELLÖF

Två iskalla killar? Foto: AXELLÖF

Rasmus Edström har inlett säsongen bra och var så även denna match. Där har vi ett riktigt sparkapital för det finns nog ännu mer att ta ur honom.

Nicklas Johansson, grym kämpainsats. Kan han bli trött? vann oerhört många puckar under matchen.

Sen kunde man ana en liten stegring hos Alex Hutchings. Blev bättre fart på lagkamraterna i den kedjan och då snackar vi om Stefan Öhman och Lucas Sandström. Nu väntar vi bara på att det ska lossna för Jon Palmebjörk, Pär Edblom, Felix Maegaard-Scheel och det kommer, det närmast lovade ju Jon inför oss igår. Tar vi sen med oss att vi tagit ssex av nio poäng utan att spela speciellt bra så känns det ganska bra ändå, eller hur?

Avsluta med denna bild:

IMG_3200

Foto:Lövenbloggaren

Kan någon berätta vad ställningen är vid Statoil,Teg?

Vad har ni läsare för reflektioner efter matchen? Skriv av er…

4 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 18 september, 2015 kl. 07:55
  Permalänk

  Dom första matcherna har löven varit nertryckta i egen zon många gånger och sett svårt ut att få igång ett eget spel, anfallsmässigt.
  Det var ju det man sa ibörjan att det skulle vara anfallsglad hockey från löven jämfört med förra säs.
  Vi ska vara tacksam över poängen .
  Kan väl bara bli bättre spel framöver, förhoppningsvis.

  Svar
 • 18 september, 2015 kl. 14:55
  Permalänk

  Maken till öppna gator för motståndarna har jag sällan sett. 5-6 direkta frilägen har jag då aldrig sett Löven få på någon motståndare. Plus förvirringen när vi blir nertryckta.
  Vet inte om det slarvas el nåt pga förtroendet för Kevin men oj, de måste steppa upp nu. För jag anser att Kevin är skillnaden att vi har 6 p nu o inte noll som vi spelar försvar.

  Svar
 • 18 september, 2015 kl. 16:07
  Permalänk

  ”Svensklärare”, heter det. 🙂

  Svar
  • 18 september, 2015 kl. 20:26
   Permalänk

   Inte i Boden på 80-talet. 😀

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: