Reflektioner efter Almtuna

Nu kan vi i alla fall bocka av epitetet ”varannandagslag” och kort och gott hålla fast vid det enda som återstår…”usel”? Här kommer fler reflektioner.

Cody Murphy ser ut att leta efter högre makter och det är kanske vad som måste ske för en förbättring. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Det som började så bra med Mikko Pukkas tidiga 1-0 mål och den sköna glädje som bara ett par tandlösa grabbar som Mikko och Mattias Granlund kan utstråla, sände på något sätt signaler att ikväll skulle det gå vägen och både 2 och 3-0 låg i luften, men när samme Pukka oturligt fick se det där 10 meters passet från Stenqvist glida så fint i 9,9 meter, men retfullt hoppade över klubban den där sista decimetern så att Almtuna mycket orättvist kunde kvittera, kändes det så bekant, så bekant. Det där kanske blev världens längsta mening, men det är inget emot det långa lidande vi som lövensupportrar går igenom just nu. Resten av debaclet är redan historia. Nu börjar verkligen tankar om att det här faktiskt kan gå käpprätt åt helvete för att använda bryska ord, om man inte får ordning på det här.

Som jag ser det finns tre alternativ just nu:

 1. Acceptera det den mentale coachen Jansson sa i veckan att det måste få ta sin tid att bli ett topplag, attde här spelarna inte är van vid den situationen och bara sitta lugnt i båten.
 2. Sätta ned målsättning till kanske topp 8 och inse att vi ännu är ett lag för de nedre regionerna för att släppa på pressen som killarna uppenbart inte klarar av.
 3. Värva in nya backar. Det är uppenbart. Vi har egentligen två och en halv back som duger i mina ögon och det kan ni nog räkna ut vilka dom är.

Vilket föredrar du?

Man pratar fortfarande om att de är småsaker som vi förlorar på, lite misstag här och där, små detaljer i försvaret som inte klaffade. Ja, det är det som skiljer på vinst och förlust. Det lag som gör flest misstag förlorar. Fråga Västeråsarna t.ex. De kan nog peka på en massa småsaker som skickade laget ur HA ifjol. Det är ju det som är grejen och hela poängen. Vi har spelare och ett spel som gör just de där felen som vi förlorar på. Analysera matcherna och vi hittar lösningen. Fortsätter vi att sticka huvudet i sanden så kommer det fortsättningsvis se precis likadant ut. Vi kan inte med klyshor som ex. att ”gå till jobbet varje dag” kommer att lösa det här. Det måste ske handfasta förändringar…

Mer reflektioner tror jag inte behövs…

Jo, förresten. Visst var det kul när VK igår hänvisade till att NSD rapporterade om att Lucas Wallmark återigen skadad sig? Något vi skrev om ett dygn tidigare.

Sen måste man göra något åt hanterandet av båren i hallen. likadant varje gång. Gubbar i halkiga skor ska lyfta den där blykolossen över sargen och nästan varje gång håller spelaren på att ramla av. Fullständigt horriblent.

William Quist på väg ut ur T3 Center. Foto:Tobias Sandström

Jo, och den här. Björklöven borde starta management bolag med slogans typ. ”Är du antingen i dålig fas i livet? Kom hit så ser vi till att det vänder!” eller ”Vill du bli en världsmästarmålvakt för en dag? Kom till T3 Center. Det är där det händer!”

Nä, skämt å sido, era reflektioner?…

7 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 7 december, 2017 kl. 09:12
  Permalänk

  Punkt nr 3måste bara förverkligas, för blir det inte så är det punkt 2 som gäller och mot dom 2 sista platserna.
  Punkt 1 ,nä bara löjligt tror jag.
  Alla lag förbättras med varann som lag eftersom under serien så det känns bara som en förhoppning..
  Backar!!! F-n att man inte får till det efter så lång tid med frustration. Byt ut/ byt rätt

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 11:34
  Permalänk

  Båren, helt värdelöst, dags att även här uppgradera utrustningen i arenan och förr i tiden hade ju räddningstjänsten alltid sin plats i hallen men nu verkar de vara borta. Finns också så fina lätthanterliga hjälpmedel för att snabbt fixera känsliga skadeställen för att inte förvärra en skada i rygg, nacke, knä mm. Ambulans borde ha en bil på plats vid varje hemma match. Inte bara för spelarnas trygghet utan risk finns ju också alltid för akutsjukdom när det samlas ett par tusen personer som publik. Så om ambulansstationen inte har frikort till arenan, fixa detta nu. Utbilda spelare och domare i förstahjälpen för idrottsskador 2 timmar per år skulle räcka.

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 12:42
  Permalänk

  Så kan det gå ibland. Björklöven är väl där vi varnade för före säsongen.
  Nu torska väl Björklöven i runda slängar 100k per match i biljettintökter och säkert en stor slant i kiosken. Det är ju billigare än att fixa till laget?

  Snart är ju Emmerdahl tillbaka, tack och lov! Mitt recept är en till forward som både kan spela fram och göra mål, Broc skulle vara perfekt. Sedan en klassmålvakt. Det är inget fel på Werner men han behöver avlastning.
  Två juniorer som lär av varandra eller två juniorer som lär av ett proffs?
  Vilket fungerar bäst? Frågar vi Björklöven så är det första alternativet för Björklöven gör aldrig fel, det är alltid någon annans fel.

  Sedan kan man fylla på med någon back när finska eller någon annan låtsasliga börjar släppa spelare för att spara kostnader.

  Tyvärr hade någon nallat lite Haribo av mig så dom tog slut strax efter målet. Mot Aik tog dom slut i första pausen. Kanske kan det vara så enkelt? Om vi alla köper en sådan jättepåse på 300g fruktnappar till nästa match och låter den räcka hela matchen, borde Björklöven inte vinna nästa match då? 🙂

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 15:39
  Permalänk

  Jag var skeptisk mot Werner i början av säsongen och rädd för att han skulle få dra ett för stort ansvar med tanke på hans bristande erfarenhet men han har motbevisat mig ett antal ggr att han ”håller”.
  Däremot är han ”ung” och under utveckling och det brukar kännetecknas med att det går upp och ner med prestationerna,precis som hela laget som visat SHL kvalite i bästa sina stunder men likaså Allettan nivå ibland..
  Lösningen?
  Svårt,vad kan man göra?
  – Använda sin mentala coach,absolut,det måste man göra.
  – Värva? Även när Emmerdahl är tillbaka så är vår defensiv bräcklig,in med 1-2 stabila backar och varför inte en landsman till Pukka.
  – Sparka Fagerwall? Nej,vi får lära av historien,vi behöver kontinuitet,Fagerwalls problem är att han har suttit på dubbla stolar som sportchef och tränare,låt han vara tränare enbart.

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 15:40
  Permalänk

  Lösningen?
  Svårt,vad kan man göra?
  – Använda sin mentala coach,absolut,det måste man göra.
  – Värva? Även när Emmerdahl är tillbaka så är vår defensiv bräcklig,in med 1-2 stabila backar och varför inte en landsman till Pukka.
  – Sparka Fagerwall? Nej,vi får lära av historien,vi behöver kontinuitet,Fagerwalls problem är att han har suttit på dubbla stolar som sportchef och tränare,låt han vara tränare enbart.

  Svar
  • 7 december, 2017 kl. 17:40
   Permalänk

   Jag var i kontakt med honom i förmiddags och då var han i alla fall piggare än i går och var på väg hem till Uppsala.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: