Reflektioner efter Almtuna

Precis som senast mot Timrå började man smått planera ett glatt inlägg och det redan efter halva matchen. Vi spelade riktigt bra i 30.11. Sen havererade allt och nu är jag mer less på detta än jag någonsin varit. Vinner vi inte en sån här match, vilka matcher ska vi då vinna? Här kommer fler reflektioner.

Vi inledde alltså riktigt bra och spelade ut Almtuna efter noter och 3-0 en bit in i den andra perioden var i underkant och skulle varit 4-0 om Zack Hamill valt att skjuta ett direktskott på sitt öppna mål. Sen tar vi en oerhört onödig utvisning i eget powerplay och Almtuna kan reducera till 3-1 när syndaren Joakim Högberg äntrar isen. Efter det raseras allt. Här skulle tränarduon tagit en timeout för man kunde upplevde paniken i laget redan bytena efter 3-1 målet. Jag håller inte med Åkerblom i intervjun med VK att man var bra i andra halvan av andraperioden utöver utvisningarna på frågan om varför han inte tog timeout. Ny onödig utvisning gav 3-2 efter att Simon Fredriksson slagit en fullständigt onödig icing ohotat en meter från rödlinjen och i trötthetens namn gjort sig skyldig till en hakning. Sen var det liksom bara en tidsfråga tills Almtuna skulle göra nya mål. 3-3 kom med 7:57 kvar och 4-3 kom med bara 5 minuter och 35 sekunder kvar att spela.

Löven skapade sen en del lägen med utplockad Adam Werner (som inte ska lastas för förlusten), men raset var ett faktum och eftersom detta händer om och om igen samtidigt som vi åter upplever tränarduons flata agerande i båset så finns bara en lösning. Ska vi slåss om topp 8, som jag personligen redan slagit bort ur tankarna då jag är nöjd med att klara oss undan negativt kval, så finns bara en väg att gå.

Marcus Åkerblom sa i intervjun med vk.se efter matchen att det sitter i ryggsäcken. Han menar att han såg mönster från förr och då innebär det att man inte tagit ett enda kliv under hela säsongen och då måste ryggsäcken av och det snabbt. Tyvärr är han inte mannen att klara av att ta av eller rensa ur den där ryggsäcken. Det måste någon annan göra. Det är liksom dags nu.

Min lösning är förstås den ni alla också vill se. Joakim Fagervall måste ned i båset för att rädda klubbens existens. Vi har i dagsläget inte råd med lyxen att ha en SHL-tränare i klubben med allt vad det innebär, för hur mycket han än coachar Åkerblom och Jäger så hjälper det inte. Hade Marcus och Jesper haft förmågan att väcka laget i dessa lägen hade se redan gjort det. Nu handlar det om att rädda säsongen från negativt kval. Nu handlar det om att rädda klubbens existens. Tåget till slutspelsserien har i min bok redan gått och det inkommande tåget till den negativa kvalserien kommer hotande snabbt och hamnar vi väl i en negativ kvalserie så har det här laget knappast den mental stabilitet att fixa en hockeyallsvensk plats till säsongen 17/18.

Image result for tåg möts

Sen handlar det inte bara om ledarna utan om spelarna också. De måste kunna hantera en ledning på 3-0. Vi har tre livsviktiga tre poäng som bara ska vara stensäkra. Almtuna är helt ofarliga i 30 minuter. Kan man inte rida ut den stormen, vilka av de 10 av de återstående 17 matcherna ska vi då vinna??

Ja, det här är min högst personliga åsikt. Vet ej hur bloggkollegan känner. Hur känner ni? Skriv en kommentar om …ja precis vad som helst…

 

13 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 17 januari, 2017 kl. 07:39
  Permalänk

  Man hoppas verkligen att ryktet om Fagervalls inträde i båset stämmer för nu MÅSTE det hända något på ledar sidan, för Åkerblom har tappat det helt nu, eller för länge sedan iofs. Tycker det var helt fel när Åkerblom fick stanna kvar då TJ fick lämna det är ingen bra lösning när ass får ta över, dom har ju varit två om det som inte lyckats tidigare.
  Man häpnar när man hör Gunnars J;s intervju med MÅ i VK;S ”nedsläpp” igår när han får frågan om det är någon speciell tanke med att placera ihop inlånade Själin med Stefan A. Svaret blev ”nej det är ingen speciell tanke annat än att vi tittade på den senaste matchen och Bull hade där en mindre lyckat match så därför få han vara hemma den här gången” Man häpnar, ”ingen speciell tanke” det säger en del om ledarskapet i Björklöven just nu.

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 08:05
  Permalänk

  Är det inte smartare att Fagerwall letar efter en tränare för nästa säsong som han redan nu sätter in? Fagerwall vill inte träna och jag tror han långsiktigt gör betydligt större nytta för föreningen i den roll han har.

  Svar
  • 17 januari, 2017 kl. 09:37
   Permalänk

   Jag håller med dig men några på listan kanske inte kommer loss just nu men man bör givetvis kolla av sånt.

   Svar
  • 17 januari, 2017 kl. 20:58
   Permalänk

   Kanske det som är lösningen som han flaggar om:))

   Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 08:06
  Permalänk

  Verkar inte riktigt finnas någon tanke bakom ganska mycket, eller hur?

  Om man nu bänkar Nicklas Pavel för man vill ha en offensiv uppställning, varför kommer han inte in när det ska säkras bakåt, gäller ju förra matchen också.

  Varför spelar man Höglund i PP istället för exempelvis Öhman som innan MÅ, DJ och Co äntrade scenen hade finfina siffror i PP. Känns som man kör kvar i dom gamla hjulspåren i mångt och mycket efter Jonsson.

  Inget fel på Werner och det var som sagt inte hans fel, men har man råd med den lyxen nu när Fernström har börjat komma igång? På hemmaplan mot motståndare man har lätt för kan man kanske ta sig den lyxen?

  Känns också som det skulle behövas vaskas om i 3-4 kedjan. Hage är ju numera ombyggd till en defensiv spelare. Han har förvisso gjort 4 mål på 18 matcher men 3 av dessa var ju mot en junior i SSK som inte stått något mer, vad jag har sett.
  Här kommer det väl bli lite bättre när thörna är tillbaka?

  Känns lite som någon form av mental låsning hos Tränarna och jag tror att Fagerwall skulle kunna bidra med lite mer seniorhockey och lite pondus.

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 09:06
  Permalänk

  In med Sasja nu! #Åkerblomout

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 09:08
  Permalänk

  Ja ni är tappra krigare som orkar skriva om match efter match just nu.
  Man blir stympad för varje skitförlust just nu ,mentalt och annat.
  Finns inte ord till besvikelsen snart antar jag

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 09:18
  Permalänk

  Tornberg är väl ledig….

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 12:11
  Permalänk

  Någon sanning bakom ryktet att Dalle erbjudits förlängning? I min värld så har sportchefen ansvar för att leverera sportsliga framgångar, och ingen kan väl ärligt talat påstå att han lyckats speciellt bra. Hur många säsonger ska man få på sig att visa åtminstone steg framåt?

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 14:50
  Permalänk

  Harald Lückner ska enligt från en här i Umeå (som har lagt av med ishockeyn för länge sedan) som känner honom EVENTUELLT komma tillbaka till hockeyn som tränare, men jag låter det vara o-sagt om det ligger något i att han skulle vara klar för Björklöven.

  Det är ju ingen hemlighet att han gillar klubben.

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 15:19
  Permalänk

  Harald Lückner, han skulle jag vilja se som tränare i Björklöven och se vad han skulle kunna få till med spelarna. Han skulle nog kanske kunna vara en av alla tränare som skulle kunna lyckas med att få löven på fötterna. 🙂

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 17:31
  Permalänk

  Kan bara konstatera att det ibland är jäkligt svårt att älska mitt kära Björklöven!

  Svar
 • 17 januari, 2017 kl. 19:18
  Permalänk

  Fagerwall har ju sagt att han är närmare laget nu men inte står i båset under match och jag hoppas att det innebär att han styr hur träning och spel ska genomföras, att han inte står i båset under match är förhoppningvis bara ett spel för galleriet. Åkerblom & Jäger har ju misslyckats rejält!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: