Reflektioner efter Almtuna

Kan bara instämma i det Lucas Sandström sa i går när jag intervjuade honom. I hockey finns ingen rättvisa. Här kommer fler reflektioner.

Som om vi inte har brandskattats nog på backsidan så fick man alltså reda på att Stefan Andersson lämnat återbud pga feber och halsont. Sånt taggar man ju inte igång på direkt!

Mycket är på G i T3 Center. Ny jombotron på väg och redan nu ny resultattavla.

IMG_4391

 

Man var väldigt snabb på att få dit T3 reklam på Adam Werners skydd och namn på hans och Rasmus Bengtssons tröjor.

IMG_4393

 

Vad vi fick se på isen inför denna match? Jo, en ko! Kul inslag med fodercentralen som matchsponsor.

IMG_4396

 

Rolig var också han som skulle få ut kon efter ceremonin. Han låtsades att kon stretade emot och pratade lite med den för att få den av isen och försökte sen få igång publiken. Bra jobbat!

Innan matchen och i intervjun med Rasmus Bengtsson blev det snack om hans eventuella lineuplåt. var i kontakt med ansvarig med ett alternativ som jag tyckte var en både fyndig och skönt dänga. Gary Glitters Hello, hello I´m back again med textraden ”Hello, hello, it´s good to be back” Lyssna HÄR. Istället blev det denna, vad det nu är…

Ja, vi hann ju knappt bänka oss i våra bänkar innan 0-1 satt bakom Kevin och då kändes det som att det skulle kunna bli en riktigt jobbigt kväll och visst blev det så, men hockey är ändå en bra märklig sport där vi efter denna insats tar med oss två poäng, men efter insatserna mot Leksand och Västerås bara fick en??

Skönt att vi fick en så snabb kvittering som vi ändå fick och det också i powerplay även om målet som sådant inte påminde om ett powerplaymål. Vårt enda offensiva vapen denna kväll, vinthunden William Quist remmade efter sargen som att han hade mer pyroteknik i baken än IdolAmanda i ansiktet och kunde hitta Jesper Thörnberg med ett öppet mål. Sen var liksom det roliga slut. Trodde ett tag att Brock Trotter skulle kunna hitta på något kul för han inledde bra, men mattades i samma takt som resten av forwardsbesättningen.

Gillar verkligen det jag ser av Rasmus Bengtsson. Som ny i laget brukar man kanske hålla lite låg profil, men utöver att ta för sig på isen, så visade han pondus i båset där han gestikulerade, han manade på killarna på isen, styr och ställer. Gillar honom starkt!

Efter den första perioden hade vi mäktat med fyra skott på mål, detta trots två tillfällen i powerplay. Riktigt uselt.

Ni har sett det tidigare, att Jon Palmebjörk skriver saker på sina klubbor.– Jag brukar skriva lite olika namn på klubban. Spelare som är heta. Det är en lite rolig grej, berättade han för Aftonbladet nät han gjort 4 mål på Almtuna för två år sedan. Noterade igår att han även nu har namn på klubban och även om det är svårt att se så är det liknande namn som då.

IMG_4405

Det står förstås Zlatan, men också Inzaghi och förstås Tilde, namnet på sin förstfödda. På sin andra klubba kunde vi notera Tomten. Jon är skön och utöver detta såg vi honom i vanlig ordning tagga igång spelare när han hamnade på sidan, men också se till lagkamrater som skadar sig. han är en sann lagspelare vår Jon.

Vårt powerplay var ju denna kväll inget att hurra för. Vi hade förvånansvärt svårt att komma till skott och de bästa lägena var ju utöver Thörnbergs 1-1 ett flygande anfall i andra perioden där Stefan Öhman sköt i stolpens insida.

Boxplay var å andra sidan bra och grabbarna stod för ett enastående jobb när vi lite märkligt hamnade i spel 3 mot 5 efter två väldigt petiga utvisningar.

Man gick ned på folk i en tredje perioden och en liten boost gav det väl, men samtidigt såg våra forwards väldigt sega ut ju längre matchen led. Hade jag varit Tommy hade jag gett de bänkade #34,#26,#90 ett par byten för att se om bänkningen gett effekt.

Sen blev det ju inte lättare då Tommy Wargh utgått halvvägs i den andra perioden och vi fick ansluta med fyra backar. Sånt påverkar förstås anfallsspelet.

Vi gick till förlängning dör inte mycket hände och sen överraskade vi med att vinna straffläggningen, eller jag blev i alla fall överraskad, men kör vi med våra två bästa straffläggare så blir det förstås lättare att vinna. Lucas har sin patenterade och även då Thörnberg som verkligen fintade bort Almtunakeepern.

Ja, med facit i hand och som vi efterfrågat ibland. hellre vinna fult än förlora snyggt och det var väl det vi gjorde trots allt, eller hur?

7 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 5 december, 2015 kl. 09:26
  Permalänk

  Det är ju ofattbart att detta var samma lag som mötte Västerås ? Så otroligt dåligt spel ! Klarade man av att slå någon passning rätt ? Var det någon av centrarna som var med i matchen ? Är det någon som förstått att man måste skjuta för att det ska bli mål, och att det då ska vara SNABBA skott ? Man kan inte alltid vänta en kvart så att alla i motståndarlaget hinner täcka.
  Hur man kan få 2 poäng i denna match är ju hur konstigt som helst, Almtuna var ju flera klasser bättre.
  Förstår inte vad som hänt Stefan Öhman. han har ju alltid varit säkerheten själv, men hans offensiva spel har ju under en lång tid nu varit riktigt uselt.
  Är det inte dags att ge Jon en riktig chans nu ? Spela Thörnberg-Edblom-Jon , och låt de verkligen få chansen. Felix krigar och sliter och skulle passa i en fjärde kedja.
  Ett annat alternativ kan vara Quist-Kim-Jon ?
  Jag är fortfarande riktigt förvånad över gårdagens match. Kan inte påminna mig att jag sett Löven vara så otroligt dåliga. Långa stunder var det rent pinsamt dåligt. Man undrar ju varför ???

  Svar
  • 5 december, 2015 kl. 10:47
   Permalänk

   Palmebjörk håller på att frysas ut björklövens sätt att sköta om / värna om sina anställda är under all kritik !! Har så varit flera säsonger Kommer att få mycket fritid framöver för att stötta och se löven känns inte längre aktuellt

   Svar
 • 5 december, 2015 kl. 10:27
  Permalänk

  Ta och fråga tränarna hur de tänkt över i vilken roll extrabacken deltar då den inte omfattar istid ? Den sedan tidigare uppsatta extrabacken var nu upptagen på sex backar och på grund av en skada gick man ändå ned på fyra backar och därav slopade istiden för Falk – även då ? Stoppar där men här får Styrelsen nu ta tag i lövens i övrigt konstiga bänkningar.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 10:28
  Permalänk

  Kevin räddade segern men glöm inte backarna Bengtsson, Ekelund och Emmerdahl, vilka krigare!

  Svar
  • 5 december, 2015 kl. 10:50
   Permalänk

   Emmerdahl? ?? Spelade ju fast oss i egen zon hela tiden, tycker detta var en ny lägstanivå även för honom.
   Laget gör en skrämmande dålig match.. och Tommys bänkningar i tid och otid förstår jag mig inte på. .. vad fan ser karln i sheel? 4e lina material så det skriker om det. Nicke j i första?? Nä för fan ned med sheel med Vej och nicke.. blir en grymt jobbig kedja att möta.
   Kanske testa trotter som C i första med Öhman och Jon som vingar. Trotter passar ju hellre än han skiter iaf.

   Svar
 • 5 december, 2015 kl. 11:54
  Permalänk

  Visst hade Löven problem igår och kan mycket bättre men hockey handlar väldigt mycket om kamp och det var kämpatakterna jag gillade, det var det som gav poäng.

  Svar
 • 5 december, 2015 kl. 17:22
  Permalänk

  Ni har ju snackat om ” Det kommer mer” är det så eller är det stängt nu?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: