Reflektioner efter Almtuna

Viktigt trendbrott, asrolig andraperiod, men ändå lämnade jag matchen allt annat än belåten. Här kommer fler reflektioner.

Efter tre raka förluster var gårdagens 3-0 seger ett skönt trendbrott och som vi vann sen. Starkt defensiv igen där vi inte släpper till mycket i spel fem mot fem och så såg det också ut mot Timrå. Det här känner vi igen från säsongsinledningen och den gemensamma nämnaren stavas Kevin Poulin. Då förstår ni vilket dilemma vi nu åter står inför. Åter till det senare.

Matchen då? Ja, den första perioden gick väl inte till historien som en av de man kommer minnas med välbehag. Vi hann knappt bänka oss så lämnade Tyler Vesel isen med en befarad axelskada med en prognos på 2-4 veckor. 16-6 i skott och en liten Alex Hutchings-effekt här han på ett misslyckat skott satte matchens första mål i powerplay. Han kom in med en fart som det var ett tag sen vi sett, att han liksom skulle ta igen det han missat det två senaste matcherna.

Sen kom den härliga andraperioden där Björklöven anföll som att livet hängde på det. Vilken asprolig period. Vi satt på pressläkatern och hade sällan sett något likande. Startskottet var när Fredric Andersson satte matchens andra mål, i frukterna av ett PP och på ett riktigt skyttekungsavslut. Grant Besse att ta ett slagskott i ett inte jättebra läge, men Freddan tog returen och skickade den rakt upp i nättaket. Efter det fick vi se kreativa lösningar, vilt kämpande och en Fredric Andersson som måste nött ut ett par klubbor med otaliga slagskott. När fick han den ytan senast? Kristoffer Söder körde klubba skridskofinter och det var lite som att se kor kring kosläppet när hela laget hakade på.

När sen Alexander Deilert fick ett snarlikt läge som mot Timrå, som fick glida in helt ren i slottet så var 3-0 ett faktum. Almtuna tog där en timeout och efter det jämnades matchen ut något.

I den tredje perioden blev det liksom en traskortsträck mot tre poäng, men efter överkörningen av Kevin Poulin blev det hett matchen ut. Det finns mycket att säga om den situationen. Visst han man fundera om Kevin borde gå ut så långt, men med det spelsinnet han har så gör han det instinktivt. Sen hade han kunnat lägga pucken åt vänster än åt höger för att inte öppna upp sin axel, men med risken att den hamnar mitt i banan. Sen tycker jag inte Mattias Liljedahl som regel 67 säger. ” Gör en uppenbar ansträngning från att komma i fysisk kontakt med målvakten”. Nu är det som det är, domarna har tyck till, Poulin är bort upp till sex veckor och Björklöven måste börja jaga målvakt igen. Surt främst med tanke på vad jag skrev ovan. Den gemensamma nämnaren med årets framgångar stavas Kevin Poulin.

Man förstod ganska snabbt att det tog illa på Kevin. Foto: Lövenbloggaren.

En detalj i den incidenten var när reprisen rullades på jumbotronen och loge-publiken buade och Almtunas målvakt Erik Hanses ropade över isen ”Han får skylla sig själv”. Trodde målvakterna var ett lite eget släkte som höll ihop, men så fel man kan ha.

Vi tar dock med oss 25 & i PP och 100% i PK. Kristoffer Söder gjorde sin bästa match och det enda var väl att Carl Holmner-Härgestam inte fick någon speltid. Hade varit kul att se nr 67 in action. Missade förresten att nämna kring Timråmatchen att orsaken till att Grant Besse spelade i 67 då var att man helt sonika glömt hans tröja hemma.

Avslutar med att man ändå länade en ganska rolig match med smolk i glädjebägaren. Tyler Vesel och Kevin Poulin är lagets viktigaste spelare. Luktar lite lövenok att just de blir skadade.

Era reflektioner efter Almtuna? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Almtuna

  • 30 december, 2020 kl. 22:21
    Permalänk

    Borde inte Hanses rop renderat i en ”unsportsmanlike conduct”?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: