Reflektioner efter Almtuna

Det var inte perfekt, kanske inte ens vackert, men det är förbannat viktigt att kunna visa styrka och vända i slutet för att ta tre poäng. Här kommer fler reflektioner.

Det var ett tag sen vi fick se 60 perfekta minuter från Björklöven, men den här gången kunde vi i alla fall inte klaga på inställningen och med effektivare avslut hade det här aldrig blivit så spännande som det blev.

Björklöven inledde precis som man ska på hemmaplan och tog kommandot tämligen direkt och hade det inte varit för de där förbenade stålvirket hade Daniel Norbe blivit matchens första målskytt, men bortalagets duktigare debutant Oliver Håkansson hade marginalerna på sin sida.

Sen fick vi uppleva det man aldrig vill se på en hockeyrink, en spelare som får ett skott rakt i ansiktet och vi får väl säga att det var tur att pucken som kom från Olle Liss gick via en klubba innan den spräckte Hampus Harlestams ögonbryn. Riktigt otäcka scener när han lämnade isen, men det ska enligt uppgift ha gått bra för Hampus. Krya på dig.

5-0 i skott efter 10 minuter och det tog till 10:34 innan Almtuna hade sitt första skott på mål. Sen skulle Alex Hutchings vara näste löv att pricka stolpen och det kändes verkligen som att ett lövenmål låg i luften. Vi drog sen på oss en utvisning och då borde istället Almtuna satt matchens första mål efter en fin variant missade man helt öppet mål. Där hade vi tur. Lika tur hade vi en sekvens senare när Tobias Linjendahl hade ett skott som kick via Connor Ingrams stöt och i en båge över honom och millimetrar utanför.

En mållös förstaperiod följdes upp att ett friläge för Alex Hutchings direkt i den andra, men i ett stört läge fick han inte iväg något utmanande skott. Hutch skulle hinna med att sätta en ny puck i stolpen och även Pontus Andreasson sumpade ett bra läge, Vi hade ett PP som kanske var dagens bästa där vi skapade ett par bra lägen, men det ville sig liksom inte. Där för kändes Almtunas ledningsmål genom Anton Björkman rätt snopet med mindre än två minuter kvar av mellanrundan.

I den tredje fortsatte vi skapa lägen, men när Gustav Possler missade helt öppet mål skrek jag i förtvivlan. -Gör vi inte mål där gör vi aldrig mål! Tror inte ekot i kvarteret hann ebba ut innan Alex Hutchings rakade in en retur efter skott av Justin Crandall. Vi skulle ju inte nöja oss där och vi får nog tacka fjolårets spelsystem för segermålet för när Almtuna misslyckades med sin passning framför eget mål dök Axel Ottosson upp som gubben i lådan och mycket kyligt placerade pucken till höger om Håkansson och segern var ett faktum. Vi var nära att göra även honom till en världmästarmålvakt likt vi gjort med många genom åren i främst A3 Arena. Egentligen borde vi kräva utbildningsersättning.

Inte den snyggaste segern, men de där man tar sig samman i tredje och vänder är viktig för moralen i ett lag och skönt också att man bröt trenden där man växlat mellan seger och förlust. Nu tog vi andra raka segern och det kändes viktig på något sätt. Vill passa på att lyfta centrarna en sån här dag. 34-12 i tekningar är riktigt bra siffror. Axel Ottosson med 84,62 % (11-2) och Fredric Andersson med 80 % (8-2), Tyler Vesel 69,23 % (9-4) och Pontus Andreasson 66,67 % (6-3). Att vara lagets ”sämste” tekare för dagen på 66,67 % är rätt sjukt.

Nu laddar vi för ytterligare två hemmamatcher den kommande veckan. Era reflektioner efter Almtuna? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: