Reflektioner efter Almtuna

En seger är alltid en seger och sex poäng av maximala nio på denna bortatour är ungefär som väntat , men jag väntar fortfarande på att fjolårets Björklöven ska visa sig. Här kommer fler reflektioner.

Matchen inleddes i ett bra tempo och sådär härligt smågrinigt och hett som man gilla ratt se. Då vet man att strömkabeln sitter i. Inte heller helt fel med tidigt ledningsmål signerat Carl Grundström som på en klassisk PP-variant satte pucken i mål.

Carl skulle tyvärr vara inblandad i kvitteringsmålet då han satt på botbänken efter en närkamp där han allt för ofta jobbar och bänder med klubban än kroppen. Säkert OK i NHL, men inte i Hockeyallsvenskan. Det har vi sett mer än en gång. Sen var jag så nöjd efter BIK matchen där vi återgick till gamla beprövade PK-par i Fredric Andersson/Kristoffer Söder och Alexander Wiklund/Sebastian Selin. Då flöt det riktigt bra, men nu laboreras det friskt, med mål i baken som följd. Nu ska vi säga att målet i sig inte var ett klassiskt PP-mål utan en genomåkning som debatterats frisk på Twitter.  Är det en interference och är det offside? Döm själva.

Har själv varit i kontakt med en SHL-domare som menade att AIS-spelaren nog klarade sig undan offside och att interference är ”En tricky one”, men att han nog inte blåst för den.

Nåväl, v replikerade bara dryga minuten senare genom Alex Hutchings och det var starten på vad många kallad en galen förstaperiod, då Almtuna kvitterade till 2-2 och vi åter tog ledningen genom Alexander Deilert inom loppet av 40 sekunder. Fyra mål inom 2.51 är förstås ganska galet.

Sen skulle Carl Grundström hamna i centrum igen då han först tacklade en Almtunaspelare vid båsen så han NÄSTAN flög över sargen. Carl ville slutföra arbetet och välte helt sonika honom över sargen, på Hulk Hogan manér. Lite kul men mest dumt och hamnar helt klart högst upp på kontot rätt onödiga utvisningar.

När sen Alexander Wiklund fick jordens felträff och skickade pucken över sarg behövde Almtuna bara 27 sekunder i spel fem mot tre för att kvittera.

Vi fick sen en mållös tredje period där vi vann skotten med 14-4 och där låter det lite mer än det egentligen var. Vi kanske.. kanske lite bättre men har svårt att skapa riktigt hela lägen.

Väl i övertiden skulle så Carl Grundström hamna i centrum igen och nu så som han inledde matchen dvs som målskytt, i ett fint samarbete med Karl Johansson.

Seger efter övertid alltså och visst ska vi vara glad att vi vinner, men riktigt belåten är jag inte och lär inte bli det förrän vi ändrar tillbaka till ”gamla” spelsystemet. Skulle vilja se statistik på hur ofta diaginalpasset genom mittzon inte når fram? Det uppspelet där man spelar upp efter kant och sen ett stenhårt diagonalpass över till andra kanten. Det fungerade utmärkt 13 mil norrut med landslagsmän med furiös skridskoåkning som signum. Det har inte vi i samma bemärkelse, varken passningskvalitén eller skridskoåkningen. Jag undra hur många fler matcher och videogenomgångar det ska krävas för att förstå det? Dock dump & chase sen? Det här laget är ihopvärvat för fjolårets spelsystem med snabbt pass in framför eget mål där vi spelar oss ur och förbi motståndarnas presspel med flygande anfall som följd. Däri låg vår styrka. Att nu vinna puck i sargdueller med överlag klena lövare och sen göra mål med en tight försvarsbox framför mål? Missförstå mig rätt, visst finns stryka i våra spelare men inte på det sättet. Med dump-hockey ska du ha typ 12 st Alexander Wiklund, inte lirare. Du har inte 9-10 potentiella förstalineforwards för att inte vilja ta in pucken under kontroll i anfallszon.

Era reflektioner efter Almtuna? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

2 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 7 december, 2020 kl. 19:06
  Permalänk

  Svaret jag fick är att ”vi finslipar på förra säsongens spel”.
  Om vi ska finslipa det så ska vi väl lira så också??? svarade jag.
  Eller e jag ute och cyklar?

  Svar
 • 7 december, 2020 kl. 19:46
  Permalänk

  Mmmm…intressanta tankar.
  Givetvis vill väl W/L sätta sin prägel på laget med.Men,då ska man ha material för ens ideer ochså.Klart att ibland kommer det lite grus i maskineriet,det är normalt.Det är trots allt hockeyallsvenskan.Det är inte SHL.
  Visst,lövens spel från förra året finns det ju tecken kvar av.
  Men,det finns ju motståndare ochså.
  Dom flesta lagen har ju läst lövens uppspel ganska väl vid det här laget.
  Med en ganska stor kärna kvar av förra årets trupp,känns det som att laget inte har utvecklat sitt spel från förra året så mycket.
  Inte så svårt att fatta att löven blir lästa
  Framförallt mot Tälje,Väsby,Västervik,AIK,så syntes det mycket att lövens uppspel var lästa.Släpa med en spelare framför lövens mål,så kommer pucken,förr eller senare.Då måste det finnas alternativ.
  Diagonalpuckar är mycket effektiva,NÄR dom sitter på bladet.Gör dom inte det,blir det problem.Spelare ur position,pucken på väg åt etthåll.Spelarna åt ett annat..Timrå kör en del diagonalt,men varierar med djupled,lobbar,lite dump.Då blir det svårare att försvara sig.Helst när man har överlag skickligare spelare.Mer variation på uppspelen,sarg ut kanske inte ser så snyggt ut,men ibland kan det vara ett bra vapen och låta andra laget vända om lite.
  Stressa sönder dom i mittzon ibland…
  Tycker att löven har så pass skickliga spelare,att vi ska inte behöva bli sönderlästa.

  Är absolut ingen coach,kommer aldrig att bli det.Men,har följt laget sedan starten.
  Jag kommer alltid att tycka att löven ska ha ett spel där man för matcherna. Dom säsonger Löven har haft det,har det gått bra.Men,det är bara min åsikt….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: