Reflektioner efter Almtuna

Dags för ytterligare reflektioner efter en förlust och efter denna insats är jag bara en sak: Villrådigt.

Ärligt talat, man har sökte efter förklaringar till varför vi förlorat på slutet men efter igår vet jag varken ut eller in. Tycker i det stora hela att vi var bättre än Almtuna, men samtidigt släpper du inte in sju mål om du spelar bra. Vi inledde riktigt bra och efter ledningsmålet kände då jag mig ganska till freds. Tyvärr glömmer man dock ofta att man är född lövare och vi ska kölhalas, vi ska doppas i olja och rullas i fjädrar och vi ska allt som oftast må skit. Här räckte det med 39 sekunder där vi visar att vår lägstanivå är så låg att en jämförelse med att hoppa från en mattkant skulle vara hälsovådligt. 3 mål på 39 sekunder? Säkert har någon redan kollat upp om det inte är rekord på den här nivån? 3 mål utan att Almtuna behövde förta sig.

Vi hade säkert ett bra snack i första pausen om att det endast behövdes ett mål per period för att komma ikapp. Vi hade ju ändå spelat rätt bra. Vips 4-1 innan soffan ens hunnit bli varm av ens arsle! Det var matchen andra insläppa i boxplay, det som varit vår stöttesten hittills i år, och också det andra målet som en frukt av en onödig utvisning.

Vi repade mot och gjorde ett mycket snyggt mål till 4-2 där åter Lucas Sandström var sist på pucken och där började vi verkligen hitta spelet, men vi hittar ett nytt sätt att skänka bort mål då vi visade allt annat en ätt rutinerat försvarsspel vid 5-2 målet. Grundregel 1. Skit i pucken och stirra killen i bröstet. Gå på kropp!

I tredje skulle då jakten återupptas och vi fick en drömstart med 5-3 redan innan tre minuter var spelade genom Tommy Wargh, men återigen hittar vi sätt att förstöra för oss själva. Ytterligare en dum utvisning och att ha blivit berövade på en straff ytterligare en dum…nä idiotisk utvisning och pang var matchen över. Visst kunde vi sätta en fjärde puck genom William Quist, men riktigt nära kom vi sen aldrig.

Sen måste man ifrågasätta valet av målvakt till den här matchen. Förlusten ska inte alls Andreas Ollikaninen lastas för, men är vi i det läget vi är, med fyra raka förluster och i ett desperat behov av poäng, så måste man spela med seriens bästa målvakt. Finns inget annat! Är Kevin OK, vilket han bevisligen är så ska han stå! Är man orolig att han blir sliten framöver så får Olli avlasta då. Kevin hade kunnat stå nu och Olli på lördag eller Kevin bägge för ev sex poäng och då hade man kunnat ge Olli chansen mot Västerås i ett lag i medgång. Kevin är en matchvinnare och laget agerar helt annorlunda med honom i kassen. Detta var ett felbeslut av ledningen och jag skulle verkligen vilja ha motiveringen bakom beslutet.

Andra grundregler. När man släppt in ett mål behöver man tid att komma tillbaka in i matchen. Lugna ned sitt spel, hitta grunderna igen, och sakta med säkert komma igen, men vi blir allt som oftast totalt paralyserade. Det är som att allt våra killar lärt sig under årens lopp bara är som bortblåst.

Som jag skrev ovan, det kanske mest oroande är kanske att våra djupdykningar under matcherna är så djupa. De är inte långa, men blir enormt förödande. Sen måste det fysiska spelet framför bägge kassarna bli så mycket bättre. Motståndare kan nu åka in med ett sexpack ägg under tröjan utan minsta risk att de går sönder. Vill man käka äggröra kan man åka upp i mittzon för där är äggen som våra forwards redan fått mosade. Hårt men sant.

Vad säger ni läsare om matchen? Skriv…

 

14 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 23 oktober, 2015 kl. 07:17
  Permalänk

  Återigen, som jag ser det så spelade vi mycket bättre. MEN vi släpper 3 mål i PP varav 1 under de olycksaliga 39 sekundrarna. De två övriga PP målen är väldigt psykologiska. Kan inte se att vi torskar matchen om Almtuna fått en utvisning och vi spelat 4 mot 4 vid ställning 5-3.

  7:an i öppen kasse föregås av en massiv press där vi lika gärna kunnat trycka in 6-5 med någon minut kvar.

  Håller med om val av målvakt, juniormisstagen och avsaknaden av hårt spel framför mål. Men med detta spel så vinner vi snart

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 07:29
  Permalänk

  Ollikainen är alldeles för dålig.
  Ettans bästa målvakt.Ja på den nivån.
  Men inte HA.Nä faan tjänstefel att tro att Kevin blir sliten.Det är ju deras vardag.
  Låt Kevin stå dom svåra bortamatcherna.
  Ollikainen kan väl få stå nån hemmamatch istället
  Tre bortamatcher
  Tre torsk på Olli

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 07:31
  Permalänk

  Vad ska dom göra? Förlusterna radas upp , fortsätter detta snackas det nog om tränarbyte
  bland många för nåt måste göras innan det är för sent.
  En stark o stabil back är ett måste .
  Nyförvärven är en missräkning so far mycket märkligt !!
  Kim Karlsson o Qiust om han nu får vara frisk är dom som har varit bäst. Men fler måste visa ..

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 07:43
  Permalänk

  Jaavisst. Spelar vi så här vinner vi snart??? Vi släpper in 7 puckar! Glöm inte det. 7 puckar.

  När vinner vi? Ska ”vi” gå mot en förlustrad av 11 matcher innan vi börjar vinna nu? Tror vi hade en lång förlustrad förra säsongen också innan vi började vinna. VARJE poäng är avgörande till våren. Dalle Johansson säger att man inte går upp till SHL i oktober. Så sant…. Men det är nu förutsättningarna för att kunna vara med att kriga om en shl till våren sätts.

  Kan hålla med ang målvaktsval. Men det är absolut inte Andreas ollikainens fel att 7 puckar går in.
  Vissa i laget bör i stället fundera på vad de har betalt för. Wille qvists utvisning i slutet av första med ett efterföljande pp som resulterade till 4-1 i inl av andra. VAD HÅLLER HAN PÅ MED??????
  Idiotutvisning är namnet.

  Vad vill man säga med detta? Det var inte bara wille i denna matchen som tar skitutvisningar. Flera av lövenspelarna tappar huvudet och gör bort sig.

  Vi hade inte vunnit med Kevin heller….

  Spelarna har ett ansvar mot både klubben som betalar deras lön, samt supportrarna/sponsorer som indirekt också betalar deras lön.

  Man måste kunna agera profssigare än att ta en roughing på en spelare som bara står framför vår målvakt helt utan att provocera i det läge vi var. Även snackutvisningar är bedrövligt!!

  DETTA är ngt som borde diskuteras och inte att Kevin borde stått……

  En fråga. Ang nyförvärvet. Varför står d i tidningen att han inte fick en plats i AHL laget icecaps??? Någonstans stod det att han inte ville spela ahl trots erbjudande.

  Var det inte ngn tränare i Winnipeg som sa att han egentligen är för bra för ahl??

  Vad gäller????

  Svar
  • 23 oktober, 2015 kl. 23:55
   Permalänk

   Andreas klockren analys !! Så många idiotiska utvisningar , funkar inte när man inte kan producera själv !! För tillfället finns ingen i löven som kan stiga fram och dra lasset speciellt framåt , tufft för trotter att ordna detta ! Är även mkt sämre på backsidan än vad man trodde inför denna säsong . dom som skulle göra ngt extra framåt denna säsong , vart är dom ?? Edström !!!???? LEj ??bakåt finns ingen som vill störa motståndare genom att tacklas !! Vi spelar bra periodvis under samtliga matcher hittills denna säsong ! men nu
   är det dags att det händer ngt . Prio 1 måste vara en stor stark back som vill och kan tacklas !!!

   Svar
   • 24 oktober, 2015 kl. 09:27
    Permalänk

    Precis, är i akut behov av den efterlängtade och omtalade backen.

    Det där med tacklingar tänder ju både laget och publiken. Hur viktigt som helst att ha ett par i laget som går in tufft men rättvist ibland och inte småduttar med klubbspetsen bara.

    Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 08:05
  Permalänk

  Slutligen vill jag även ge Lucas Sandström en känga!
  Han snackade till sig en 2+2 mot Timrå och såg till att snacka till sig ett mål i röven igår med 3 mot 5 läget som blev!!
  BEDRÖVLIGT!!

  Detta bör diskuteras.

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 12:12
  Permalänk

  Vi är verkligen inne i en djup svacka just nu.
  Hoppas vi kan vända på detta innan vi förlorar självförtroendet helt.
  Vi borde också låna in en andramålvakt,det funkar inte att ha en som inte håller måttet.
  Förstår givetvis att Kevin inte kan stå alla matcher även om han är etta.
  Hade laget haft självförtroende så spelar det mindre roll att ha en ”sämre” målvakt ibland men i dagsläget så gör det hela backlinjen nervös,omedvetet så blir man försiktigare och gör saker man inte skulle ha gjort annars och krånglar till det.
  Hoppas att ”dalle” är lika modig som Grönberg och vågar ta obekväma beslut med spelare som inte presterar.
  Vänder vi inte trenden nu så måste vi agera,dock inte på tränarsidan.
  Där har jag fullt förtroende.

  Svar
  • 23 oktober, 2015 kl. 23:20
   Permalänk

   Löjligt att skylla på målvakten en match som igår. Många av målen var otagbara. Kan man ju skaffa backar som inte agerar koner ibland.

   Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 16:58
  Permalänk

  Hoppas att ödmjukheten finns så det värvas in en ny målvakt.

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 17:50
  Permalänk

  Matchen igår var verkligen oflyt och de flesta av Almtunas mål var sjuka. Dock mot Timrå var verkligen Timrå bättre laget så det är inte bara oflyt direkt …

  Har sett alla matcher i år och tycker t.ex Edblom och Banwell får oförtjänt mycket dålig kritik. Här är mina betyg hittills:

  Kevin Lindskoug 5
  Andreas Ollikainen 2

  Jonas Emmerdahl 3def, 2off
  Kalle Ekelund 3def-2off
  Lucas Ekeståhl-Jonsson 2def-3off
  Mike Banwell 3def-2off
  Rasmus Edström 2 def, 2off
  Stefan Andersson 3def,4off
  Tommy Wargh 3def,3off

  Kim Karlsson 4def,4off
  Jesper Thörnberg 0def,2off
  Pär Edblom 3def,3off
  William Quist 2def,4off
  Fredrik Hetta 1def,2off
  Nicklas Johansson 4def,2off
  Victor Ekeståhl-Jonsson 3def,2off
  Lucas Sandström 3def,3off
  Jon Palmebjörk 2def,3off
  Felix Maegaard-Scheel 3def,3off
  Mats Lavander 3def,0off
  Gustav Grundström 3def,1off
  Stefan Öhman 3def,3off
  Alex Hutchings 2def,3off

  /linus

  Svar
  • 24 oktober, 2015 kl. 09:34
   Permalänk

   Linus, här kommer lite statistik. Denna tabell ger en bild av hur bra spelarna varit defensivt. Tabellen visar position, antal matcher, plusmål, baklängesmål, +/-, istid totalt, istid/baklängesmål. Så lång tid som möjligt i sista kolumnen är bäst . Niklas Johansson som varit bäst defensivt har bara varit inne på ett mål bakåt (i fem mot fem) och spelat totalt 134,5 minuter. Även Lavander, Emmerdahl och Victor EJ har väldigt bra siffror. Statistik säger inte allt men de är ändå intressant att se hur mycket det skiljer mellan spelarna.

   22 Johansson, Nicklas RW 11 1 1 0 134,50 134,50
   62 Lavander, Mats LW 13 0 1 -1 119,42 119,42
   4 Emmerdahl, Jonas LD 7 2 1 1 117,41 117,41
   26 Ekeståhl-Jonsson, Vik CE 14 1 2 -1 175,12 87,56
   32 Edström, Rasmus RD 13 5 6 -1 224,19 37,37
   57 Andersson, Stefan RD 14 9 10 -1 343,38 34,34
   15 Edblom, Pär CE 14 6 8 -2 250,59 31,32
   21 Hetta, Fredrik RW 14 3 6 -3 180,12 30,02
   54 Maegaard-Scheel, Fe LW 14 5 8 -3 224,19 28,02
   86 Wargh, Tommy RD 9 5 6 -1 156,11 26,02
   8 Ekelund, Kalle RD 14 3 8 -5 207,36 25,92
   16 Ekeståhl-Jonsson, Lu RD 14 6 9 -3 232,59 25,84
   90 Hutchings, Alex LW 13 5 8 -3 205,11 25,64
   6 Karlsson, Kim CE 14 4 9 -5 224,55 24,95
   74 Öhman, Stefan CE 12 11 9 2 218,34 24,26
   28 Sandström, Lucas LW 14 10 11 -1 242,23 22,02
   19 Quist, William LW 9 5 6 -1 131,46 21,91
   34 Palmebjörk, Jon RW 12 6 8 -2 175,01 21,88
   10 Thörnberg, Jesper LW 10 3 7 -4 145,01 20,72
   11 Grundström, Gustav RW 12 0 2 -2 36,26 18,13
   24 Banwell, Mike LD 12 9 12 -3 216,08 18,01

   Svar
   • 24 oktober, 2015 kl. 14:01
    Permalänk

    ja jag är ju inte helt borta, tack

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: