Reflektioner efter Almtuna

Björklöven och Almtuna brukar sällan buda upp till någon vackrare dan och gårdagens match var långt ifrån något undantag. Björklöven lyckas till slut knipa bonuspoängen, även om jag kan tycka att det borde blivit tre. Här kommer fler reflektioner.

3-2, 0-1, 1-0 har de tre tidigare mötena lagen emellan slutat med Björklövens siffror första och vi vet utav hävd att det ofta är roligare att se färg torka än se dessa lag göra upp om poängen. Därför är det ändå härligt att alltid se så många Söderlövare på plats. Bra jobbat.

Matchen då? Riktigt pigg inledning fån Björklöven och Allright-kedjan såg ju ut att ha vaknat på rätt sida. Bra snurr i anfallszon, hade ju en puck någon decimeter från mållinjen som domarna mycket märkligt valde att ringa på. Leken i den kedjan försvann dock allt eftersom och tyvärr skulle det ju dröja till matchens sista skott innan de fick utdelning.

Ledningen tog vi dock ändå efter att försvarsgeneral Brian Cooper startat och avslutat ett rappt anfall med god hjälp av Olle Liss och Fredrik Weigel. Hur snyggt som helst. Vi gör precis som många påpekat nästan bara snygga mål denna säsong och det här var definitivt ett av dom.

Tyvärr skulle Almtuna replikera tre minuter senare och även om det var snyggt som lämnar vårt försvarsspel i det läget mycket att önska om du frågar mig. Justin Crandall stötte bort sig, Brian Cooper blev rundad som vi aldrig någonsin sett förr som sen dirigerar Alexander Hellström att ta puckförare Tobias Åhström på kanten tror att han själv inte har en sportsmössa att hinna täcka av Gustav Nielsen som sen fick öppet mål som han enkelt förvaltade. Hade ju hellre sett att Acke legat kvar på Nielsen och att man låtit Åhström tagit avslut från kanten. Ställer ju Cannata så det står härliga till. Almtuna bytte tre man och anföll med två mot våra fyra. Då ska det inte få bli mål. Nonchalant försvarsspel.

Fram till det målet spelade Björklöven riktigt bra, men sen dock det av och resten av matchen blev mest en gäspning och lite smågrinigt. Almtuna svarade för en riktigt bra andraperiod där vi trots det gjorde det enda målet. Återigen med Olle Liss som passningsläggare där han kyligt inväntade rätt läge och med hans bössa förväntar ju alla sig skott. Alla utom Emil Lundberg som vred sig ur backens grepp framför mål och kunde serveras en macka med extra allt.

Emil Lundberg, målskytt och pådrivare mathen igenom. Foto: Lucas Norlin

Vad vi kanske minns bästa från den andra perioden var ju utvisningen på Olle Liss för charging, i en sekvens där han blir tacklad. Mycket märklig bedömning

Sen kändes det väldigt lugnt i den tredje perioden. Kändes som vi hade rätt bra koll och Axel Ottosson borde ju ha stängt matchen halvvägs in i den, men lyckade slägga pucken utanför i ganska fritt läge. Därför kom ju Almtunas mycket slumpmässiga kvitteringspuck med fyra och en halv minut kvar att spela min som en smärre chock. Ett backskott som från vår vilken ju ser ut att gå fett par meter utanför men tar på nån klubba eller ett ben och ställer helt Joe Cannata i lövenkassen. Snygga mål framåt, skitmål i baken. Det är sen gammalt.

Här tänkte man att löven skulle gå för ett segermål, men hann knappt sätta igång spelet förrän Tyler Vesel åkte ut på 2+10 minuter i en sekvens där hans klubba blir fasthållen, men istället för att försöka göra domaren uppmärksam på detta tar saken i egna händer och kör en kombinerat crosschecking/fritt fall på Akmtunaspelaren. Mycket onödigt och faktiskt något vi sett de senaste matcherna, hur många spelare i laget tar väldigt onödiga utvisningar. Det har varit slashingar i slutsekunder av perioder långt från puck och även förseelser kring byten i slutet av matcher. Det måste man jobba bort. Vi kan inte agera så här om vi blir provocerade och det kommer vi bli i en finalserie.

Vi fick dock ytterligare en chans att avgöra och Emil Lundberg trodd ju att han också gjort det, men hans styrning med 43 sekunder kvar gick i ribban och vi fick se Almtuna lugga oss på ytterligare en poäng denna säsong.

Mer än en poäng skulle de dock inte få för förlängningen hann knappt börja förrän Justin Crandall, fint framspelat av Alex Hutchings, kunde sätta spiken i Almtunakistan. Gillar när man sätter skottet i det hörn där målvakten kommer ifrån i en sidledsförflyttning. Så gör riktiga målskyttar.

Vi tar med oss att vi kunde knyta ihop säcken och ta två poäng. Vi har sett bättre insatser, men det rullar på och vi hittar sätt att vinna. Vi nåde också 100 poäng vilket Björklöven aldrig gjort förr i den hockeyallsvenskan historien och det är stort. Nu ska vi bara se om vi också kan sätta poängrekord innan 52 omgångar är spelare. 10 till behövs på de nio avslutade omgångarna.

Nu laddar vi om inför fredagens 1 kr-match mot Kristianstad. 4 111 biljetter sålda innan själva gratisbiljetterna släpps och det sker ju ikväll kl 18.00.

Era reflektioner efter Almtuna? Skriv en kommentar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: