Reflektioner efter Almtuna

Vi fick se en matchbild vi motvilligt börjat vänja oss vid att se. Ett halvtamt Björklöven mot ett kompakt försvar. Det gick vägen den här gången och det tar vi med oss. Här kommer fler reflektioner.

Redan innan innan avfärd till matchen fick jag mig ett gott skratt då 4-årige sonen frågade vem vi mötte ikväll. Almtuna svarade jag, varpå jag möttes av en grundvrål. -Jaaa, då kan jag ta med en flaska saft. Någon som tyvärr redan lärt sig vokabulären Högriskmatch.

Vi fick dock en riktigt trevlig nyhet inför matchen att försvarsgeneralen Brian Cooper förlängde sitt kontrakt med Björklöven med ytterligare ett år. Återigen visar sportchef Per Kenttä fingertoppskänsla när och med vem han skriver nytt. Att sen Cooper med all säkerhet har SHL-klausul skrämmer mig inte, för det är ju dit vi ska, eller hur?

Sen hade man ju redan innan matchen känslan att vi skulle få se en matchbild likt den vi hade nere i Uppsala i förra mötet eller flera av de andra matcherna på sistone. Motståndarlagen, framförallt de på den nedre halvan av tabellen vet hur de ska spela mot oss, med en tight defensiv och kompakt box framför eget mål och så blev ju den här matchen också.

Förstaperioden var ju verkligen inget att skriva hem om. Visst, vår första PP-uppställning hade faktiskt sex skottförsök under de första 36 sekunderna i lagets första PP, men närmare är ganska nära kom vi inte.

Första periodens behållning var ju annars Almtunas klack. Vet säkert att vi aldrig upplevt ett Uppsalagäng som sjungit en match igenom, men dessa jobbade på bra. Tack för att ni kom!

Inte många, men tappra. Bra jobbat Red Lions. Foto:Lövenbloggaren

En annan tanke efter den första perioden var ju denna. Tänk er en backpar med Almtunas Per Svensson och Daniel Rahimi? Det skulle allt vara ett antal kvadratmeter skägg att åka vilse i.

Den andra perioden var väl ännu värre? Helt ok PK, men PP?

Här började mina tankar fara kors och tvärs i önskan om en bättre tid. Tänkte exempelvis på att Almtunas målvakt Jesper Eliassons mask påminde om Tex Williamssons i Tingsryd ifjol. Mörk färg på ovandelen av masken och ljus på nederdelen. Blev som då känslan av en hjälm och galler. Gillar det skarpt då det påminner om ett set med Cooper sk2000/HM30. Detaljer.

Vi är ju många som den senaste tiden önskat förändringar i kedjeformationerna och i den andra perioden skedde en förändring, men inget som slog an en ton i mig. Man skiftade på David Lindqvist och Pontus Andreasson och det är lite som att skifta från citron till lime när du ska göra äppelmust.

I inledningen av den tredje perioden fick vi dock vårt lystmäte när vi insåg att man faktiskt spräckt på ”All-right-kedjan”. Inget ont om den, i kommande slutspel blir dom sjukt giftiga, men just nu är lite slentrian i deras agerande.

David Lindqvist flyttades ihop med Tyler Vesel och Alex Hutchings och Justin Crandell hamnade med Fredrik Weigel och Olle Liss. Lukas Ericsson klev in från bänken i fjärde i hop med Kristoffer Söder och Emil Lundberg och Pontus Andreasson hamnade av någon okänd anledning på bänken. Lagkapten Fredric Anderssons kedja med Sebastian Selin och Alexander Wiklund ograverad.

Dessa ändringar gav önskad effekt, även om alla kedjor inte hann lira ihop innan matchen skulle avgöras då hans som är värvad att leverera Olle Liss tog saken i egna händer och satte pucken där den trivs bäst. Visst är han värvad för att göra mål och gör ju så också, men kanske dags att ställa högre krav på de övriga? Alex Hutchings, Justin Crandall och en del andra är ju inte direkt värvade för att ge perfekta intervjuer, de ska leverera. Tror dock bara tanken på att man ändrade gav energi till gruppen.

Sen måste ju Olle få en riktig mössa. Zach Palmquist bor ju typ i sin och Olle har en tvättad, men avdankad lumparmössa?

Sen gillar jag ju det Olle säger i intervjun med hemsidan efter matchen om sitt mål. -Kunde ta in den två-tre meter och sikta lite och då… ja, den satt där den skulle. Ödmjukt, men ändå skriker det självförtroende, jag vet vad jag kan. Sen hans delade glädje med polarna på läktaren. De var sjukt glada. Riktigt kul att se. Hör hela intervjun HÄR.

En sak jag dock ställer mig frågande till är ju valet att ha Alex Hutchings på isen när vi hade en tekning i egen zon med 1.30 kvar av matchen och men uttagen Almtuna-målvakt? I min bok hittar jag minst nio forwards som går före och alla kan ju knappast spelat bytet innan?

Men vi vinner och det är ju det det handlar om och det inför sjuka 4 902 åskådare på pappret. Vi kan även fortsätta vakna upp och skriva ”God morgon serieledare” på Twitter. Det är ju faktiskt ganska skönt, eller hur?

Era reflektioner efter Almtuna? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 15 december, 2019 kl. 12:40
  Permalänk

  Utan att veta så hoppas jag man är inne i en tung träningsperiod för det ser jävligt segt ut på många håll. De 3 poängen + publiksiffran var det enda bra igår. Kollar fortfarande på tabellen femtioelva gånger om dagen och njuter av den.??

  Svar
 • 15 december, 2019 kl. 14:22
  Permalänk

  Känns lite som ödmjukheten försvunnit o alla tror/tycker Löven är så mycket bättre än alla andra. Det går långsamt, det ska dribblas eller passas till mållinjen från alla håll. Har du ett skottläge mitt i slottet 3 meter från mål så måste det komma ett skott men nej… Osv osv…
  2 matcher 2 mål, båda från Liss. Dags att steppa upp innan det sätter sig i lövenskallarna. Vill inte se nåt ras nu när jag för en gångs skull på så så så många år äntligen får njuta av tabellen.
  O då har jag inte ens pratat om dumskallarna i randigt, låter nog bli med det oxå

  Svar
 • 16 december, 2019 kl. 08:44
  Permalänk

  Deilert är otroligt svag just nu. Mitt i slottet ggr två och han letar passningar… Och denna övertro till Hutch gör mig orolig för framtiden. Hade gärna sett han bänkas, inte Andreasson. Kanske läge för en intervju med Fagge /Kimby/Känttä?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: