Reflektioner efter Almtuna

Efter en helg i Stockholm med två matcher ställde man sig förstås frågan om det var värt att stanna kvar för matchen i Uppsala. med facit hand förstås inte, men lätt att vara efterklok. Här kommer fler reflektioner.

Gårdagens match blev förstås allt annat en lika munter tillställning som i frdags. Björklöven har uppenbarligen problem med sk. ”förväntade ”bottenlag”, även om det är kanske är väl tidigt att redan nu utnämna vissa lag till det efter bara 12 omgångar. Av de mer anrika/framgångsrikare föreningarna på senare år har vi vunnit samtliga möten hittills och tänker då på AIK, Södertälje, MODO, Västerås, BIK Karlskoga, Karlskrona och där gjort riktigt bra matcher. Tittar vi sen så han vi förlorat mot Kristianstad, Västervik och Almtuna och fått slita häck för att slå Vita Hästen och Almtuna.

Ett annat problem vi uppenbarligen har är match två på en roadtrip. Först föll vi mot Kristianstad med 1-2 efter att ha besegrat Tingsryd med 3-0 och nu då Almtuna med 0-1 efter 6-1 mot Södertälje i fredags. Undra vad som händer i huvudet på våra killar under den där lediga dagen? Joakim Fagervall sa i någon intervju efter Södertälje att han hoppades att killarna lärt sig läxan efter förra bortaturnén, men uppenbarligen inte.. Har skrivit om det tidigare och den svåraste motståndaren i den här serien är inte onsdagens motståndare Timrå eller något annat lag. Det är spelarna själva och deras inställning och ödmjukhet till match.

Vi har ju minst två till sån turnéer då vi 18:e och 20:e december ska nedåt för Kristianstad och Vita Hästen och AIK/Västervik 8:e och 10:e januari. Räknar inte in BIK Karlskoga/ Timrå i slutet av november i detta dilemma.

Matchen då? Ja, som någon beskrev det om isen lutade nord-syd i Scaniarinken så lutade isen i Gränby ut mot sargerna, för vi hade förtvivlat svårt att ta oss in i slottet, dvs mitt mellan tekningspunkterna i anfallszon, för bra avslut, sk röda-avslut. Sen ska vi ge Almtuna som scoutat oss väl och var alltid i skottlinjen och visade upp en vinnarskalle vi på den välfyllda bortastå förgäves hoppades att de våra skulle ha denna kväll. För övrigt kul att träffa många gamla kompisar där, så väntan i Stockholm mellan de två matcherna var inte helt förgäves.

Har plockat fram två bilder som visar detta väldigt tydligt. Den första är från mötet med Södertälje i fredags och visar i rött var vi tog skotten ifrån. Bild två visar igår mot Almtuna.

Man eftersträvar ju att komma så nära mål som möjligt när skotten väl avlossas och det är ju hur tydligt som helst skillnaden mellan matcherna. Om Södertäljematchen mer liknar en klase rönnbär så är ju Almtunamatchen samma klase efter att ha träffats av en hagelsvärm.

Visst skapade vi en del bra lägen matchen igenom och visst skulle vi kunna ha vunnit, men Daniel Rosengren var helt klart matchen förgrundsfigur. Bäst i Löven var bortastå, men det hjälpte föga en kväll som denna. Finns inget trevligare än att sjunga ihop med sina bröder och systrar, även det ibland äkan vara jobbig att höra sin egen sångröst ihop med en skön skara som har individuella tolkningar av både melodi och tonläge. 🙂

Finns inte mycket mer att säga om matchen som sådan. Vi får ladda om för ny seriefinal på onsdag då Timrå kommer på besök. Då är jag inte ens orolig. Topplag, påkopplade inför ett förhoppningsvis fullsatt A3 Arena. Då blir det åka av igen.  Tro mig.

Stötte förresten på Mattias Granlund inför matchen som bara kort meddelade att han inte skulle spela, men ville inte säga mer än så. Lyckades dock få fram att han avstod pga. en känning i baksida lår.

Nä, nu gör vi bokslut för denna match och ser framåt, eller hur?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Almtuna

 • 21 oktober, 2019 kl. 19:09
  Permalänk

  Man kan ju förstå om en eller ett par spelare är ur gängorna men ett helt kollektiv? Nej detta torde ju vara från ledarsidan. Avgå alla!! ?

  Svar
  • 22 oktober, 2019 kl. 10:09
   Permalänk

   Spelade någon från ledarsidan ?
   Nej det är spelarna på isen och framförallt dom ledande spelarna som måste ta tag i det och sätta tonen. Det spelar ingen roll hur mycket Fagervall och Kimby försöker peppa och puscha om inte det går in i dom som är på isen och ska göra jobbet.
   Och dom som tycker att ledarna sände signaler att det skulle bli en lätt vinst genom att ställa MP i målet är i mina ögon helt galet ute. Han måste få speltid också, även om Cannata är etta och orkar stå mycket så vill inte jag hamna i sitsen att han skadar eller blir sjuk sig i typ omgång 24 och då ska MP kliva in och inte stått matcher sedan försäsongen. Dessutom var nog MP bästa löpare för dagen även om han inte hade jättemycket att göra. Vi har nog seriens bästa målvaktspar skulle jag vilja säga.

   Svar
 • 21 oktober, 2019 kl. 22:05
  Permalänk

  Vad sysslar stenvall med igår??

  Måste säga att det var en dålig match allmänt men jag oroas av hur ex stenvall blir rundad som en kon vid målet utan att ens vara nära att ta duellen med Mårtensson. Han i princip glider förbi en passiv Stenvall.
  Åk skridskor karl! Om du inte klarar av det så släpp inte Mårtensson fri utan kontakt. Ta kampen och trippa honom i värsta fall.

  Medan du är på rätt sida så det inte riskeras straff givetvis. Kan du inte åka skridskor bakåt så gör något mer än att agera lyktstolpe.

  Dessutom. Hade stenvall glömt slipa skridskorna igår?? Tyckte han låg mest efter vurpa efter vurpa.

  Svar
 • 22 oktober, 2019 kl. 16:54
  Permalänk

  Grabbarna måste tävla mer som Fagervall var inne på.

  Svar
 • 22 oktober, 2019 kl. 21:25
  Permalänk

  En sak är då säker, inte var det Mattias Petterssons fel att det blev noll poäng. Noll mål mot ett riktigt uselt lag beror på dålig inställning och focus. Detta lövensyndrom måste bort å det snaraste.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: